نمایش نتایج: از شماره 1 تا 1 , از مجموع 1

موضوع: راهنمای نظارت بر پهنای باند با نرم افزار Tomato

  1. #1
    ناظم ارشد انجمن
    شاید من بی عیب نباشم اماتوهم نیستی...پس برو وپیش از شمارش اشتباهات من به خطاهای خودت رسیدگی کن
    تاریخ عضویت
    Feb 2010
    محل سکونت
    زیر ی سقف کنار عزیزترینم
    نوشته ها
    12,484
    تشکر تشکر کرده 
    190
    تشکر تشکر شده 
    12,809
    تشکر شده در
    3,688 پست
    حالت من : Relax
    قدرت امتیاز دهی
    11330
    Array

    راهنمای نظارت بر پهنای باند با نرم افزار Tomato

    راهنمای نظارت بر پهنای باند با نرم افزار Tomato



    tomatoheader1
    استفاده از درگاه های پهن باند به طور روز افزون در حال افزایش است. این که آیا شما نامه ای هشدار دهنده از ISP دریافت کرده باشید و یا فقط کنجکاو دانستن و دنبال کردن چیزهای جالب هستید، در این آموزش چگونگی مانیتور، ذخیره تغییرات، و صرفه جویی در استفاده از پهنای باند را با استفاده از نرم افزار Tomato به شما نشان خواهیم داد.
    نیازمندی ها:
    برای این آموزش شما به موارد زیر نیاز دارید:
    یک روتر که قابلیت اجرای فرم ور را داشته باشد، Tomato.
    یک کامپیوتر برای دسترسی به رابط کاربری گرافیکی مبتنی بر وب در Tomato.
    یک اشتراک شبکه اگر خواهان ذخیره لاگ ها در بیرون از روتر هستید (توصیه شده)
    اگر شما قبلا Tomato را اجرا نکرده اید، برای فعالسازی و اجرا بر روی روترتان
    راهنمای ما در اینجا را بخوانید.
    فعال کردن مانیتورینگ پهنای باند
    2011 09 20 135636
    اولین مرحله کسب و کار فعال کردن عملکرد نظارتی در Tomato است. رابط کاربری گرافیکی روتر خود را باز کنید(معمولا از داخل LAN با آی پی ۱۹۲٫۱۶۸٫۱٫۱ در دسترس است) و سپس به قسمت Administration –> Bandwidth Monitoring رفته چک باکس کناری را در حالت فعال (Enable) قرار دهید.
    در زیر جعبه Enable مجموعه ای از گزینه ها از جمله Save history location، Save frequency، و تعیین روز اول ماه را خواهید دید.
    بیایید نگاهی به محل ذخیره تاریخچه (Save history location) بیندازیم. برای کسانی که علاقه مند به ذخیره سازی لاگ تغییرات در دراز مدت هستند گزینه های مختلفی در منوی پایین افتادنی Save history location وجود دارد. در اکثر روترها باید گزینه هایی مانند RAM(Temporary)، NVRAM ، JFFS2، CIFS1، CIFS2، و مسیر سفارشی را ببینید. کاربرد هر یک از این گزینه ها چیست و استفاده از آنها چه اثر مثبت و یا منفی ای روی عملکرد دستگاه دارد؟
    2011 09 20 135613

    (Temporary) RAM: مزیت استفاده از حالت RAM در این است که سریع انجام شده و نیازی به پیکربندی همه موارد نیست. عیب این روش این است که زمانی که روتر خاموش شده و یا Crash کند، تمامی اطلاعات شما از دست می رود. هنگامی که حجم Log ها بسیار افزایش یابد روتر از ثبت بقیه logها چشم پوشی می کند.
    NVRAM: عبارتست از حافظه دسترسی تصادفی غیر فرار خارج از روتر. این نوع رم دقیقا برعکس مورد پیشین، هنگامی که دستگاه خاموش است داده ها را حفظ می نماید. این رم به دلیل این ویژگی کمی بهتر از RAM قدیمی است. شما از این رم با کمترین خطر از دست رفتن اطلاعات استفاده می نمایید.
    JFFS2: فلش فایل سیستم ژورنالیستی (Journaling Flash File System) بخشی از NVRAM است به طور خاص برای انباشت فایل طرح ریزی شده است. فعلا اندازه این فایل سیستم خیلی زیاد نیست اما برای گزارش گیری ماه به ماه کفایت می کند. مشکل هر دو مورد NVRAMو JFFS2 در این است که هیچیک از این دو سیستم برای انباشت مکرر طراحی نشده اند. وقتی جایگزینی مثل CIFS وجود دارد دیگر هیچ عاملی نمی تواند قطعه ای از روترتان را فرسوده نماید.
    CIFS 1 / 2: Tomato دارای یک کلاینت CIFS کوچک (Common Internet File System) درون ساخته (Built-in) است. در اصل این کلاینت به Tomato اجازه دسترسی به برای اشتراک سامبا / ویندوز جهت به اشتراک گذاری و Mount مانند یک درایو را می دهد. اگر می خواهید Log های خود را بدون هیچ گونه نگرانی ای در مورد اتمام فضا آرشیو نمایید، این بهترین گزینه است. این مورد نیاز به پیکربندی جزیی ای دارد که در بخش بعدی بدان خواهیم پرداخت.
    Custom Path: این گزینه امکان ایجاد یک پوشه سفارشی در JFFS2 برای Logهای شما را فراهم می کند. این قابلیت چندان مورد نیاز نخواهد بود مگر اینکه مرتبا از JFFS2 استفاده کنید و واقعا علاقه مند داشتن یک دایرکتوری سفارشی برای شسته و رفته نگهداشتن چیزها باشید.
    همانند دیگر تنظیمات در قسمت نظارت بر پهنای باند این موارد نیز دیده می شوند:
    Save Frequency: نشان دهنده این است که Tomato چند وقت به چند وقت Log های مربوطه را ذخیره می کند. اگر شما از حالت RAM استفاده کنید این تنظیمات مهم نیستند. اگر از هر یک از گزینه های ذخیره سازی مانند JFFS2/CIFS، استفاده کنید این گزینه امکان تنظیم بازه ی زمانی ذخیره سازی Logها را فراهم می نماید. هرچقدر بازه ی ذخیره سازی بیشتر باشد، شانس از بین رفتن اطلاعات به خاطر از قطع برق و یا برخی از وقفه های غیر عادی روتر کمتر می شود.
    Save On Shutdown: درست مثل اسم گزینه، اگر شما (یا یک برنامه) سیگنال shut down را به Tomato ارسال کنید برنامه نخست Logها را ذخیره می کند.
    Create New File: فایل های فعلی تان را پاک کرده و فایل جدیدی ایجاد می کند. گاهی اوقات هنگامی که حالت گزینه Save locations را تغییر می دهید (مانند انتقال از RAM به CIFS) برای ذخیره صحیح فایل های جدید ایجاد یک فایل جدید لازم است.
    Create Backups: باز هم، درست مثل اسم گزینه! گزارش های پشتیبان گیری را در پوشه دانلودی که مشخص کرده اید ذخیره می کند. در این حالت علاوه بر فایل های ذخیره Log معمولی تطابق با فایل های با پسوند BAK نیز انجام خواهد شد.
    First Day of the Month: به طور پیش فرض، مقدار ۱ مناسب است مگر اینکه سیاهه های مربوط به ISP تان از وسط ماه یا زمانی دیگر باشد.
    اگر خواهان ذخیره فایل های خود بر روی اشتراک شبکه ای از طریق CIFS هستید (که ما به شدت توصیه می کنیم) نیاز به راه اندازی کلاینت CIFS قبل از ادامه ی مراحل خواهید داشت.
    فعال کردن کلاینت CIFS نرم افزار Tomato
    2011 09 20 142416
    به منظور ذخیره سازی در اشتراک شبکه نیاز به فعال کردن کلاینت CIFS دارد. بدین منظور به مسیر زیر بروید: Administration – > CIFS Client
    از درون منوی کلاینتCIFS تیک چک باکس Enable را از مسیر /CIFS 1 زده و اطلاعات زیر را تکمیل کنید :
    UNC: آدرس IP منبع اشتراک شبکه و دایرکتوری، یعنی \ \ ۱۹۲٫۱۶۸٫۱٫۱۲۰ \ RouterLogs می باشد. از نام منبع روی شبکه استفاده نکنید، بجای این کار استفاده از IP توصیه می شود.
    Username/Password: می توانید از حسابی که به اشتراک شبکه دسترسی دارد استفاده کرده و یا یک حساب جدید (بر روی دستگاه میزبان) فقط برای استفاده از روتر ایجاد نمایید. در هر صورت شما نیاز به یک نام کاربری و رمز عبور جهت ورود به سیستم دارید. بعضی از کاربران استفاده موفقیت آمیز از حساب کاربری مهمان برای ورود و ایجاد رمز عبور تنها با قرار دادن کلماتی در یک رشته تصادفی از فشار یک کلید را گزارش داده اند. (کلاینت CIFS اصرار بر وجود یک رمز عبور در اسلات رمز عبور را دارد). فایلهای راهنما و حل مشکلات Tomato این عمل را نادرست می دانند.
    Domain: این گزینه را معمولا می توانید خالی بگذارید، در صورتی که کامپیوتر در یک دامنه واقعی تنظیم شده باشد ممکن است لازم باشد این جای خالی را با نام دامنه مناسب پر نمایید.
    Execute When Mounted: این گزینه به شما اجازه می دهد زمانی که یک درایو از راه دور نصب شده، اسکریپت ها را بر روی سیستم عامل لینوکس روترتان اجرا نمایید. فعلا این قسمت را خالی بگذارید.
    هنگامی که تمامی اطلاعات را پر کردید در پایین روی Save کلیک کنید. شاید عمل Mount چند لحظه ای (حتی شاید بیش از ۵ دقیقه) به طول بیانجامد. اما پس از آن باید اطلاعات درایو فهرست شده در اسلات Total/Free Size را ببینید. اگر عمل Mount به درستی انجام نشود رمز عبورتان را دوباره چک کرده، مطمئن شوید که که حسابی که با آن وارد شدید اجازه دسترسی به آن دایرکتوری را دارد (و اجازه نوشتن اطلاعات در داخل پوشه را دارد)، و اگر به مشکلی برخوردید، یک دایرکتوری اشتراکی جدید ایجاد کنید. ما در این مورد با Windows Home Server که تمایلی به اعطای دسترسی به یک دایرکتوری که در حال حاضر بخشی از ساختار اشتراکی WHS (//Server/Public/ folder ) را تشکیل می دهد، داشتیم بنابراین یک نام جدید اشتراکی ریشه در //Server/RouterLogs ایجاد کردیم و بدین ترتیب همه مشکلات ایجاد CIFS برطرف شد.
    هنگامی کهCIFS ایجاد و با موفقیت نصب (Mount) شد، به بخش Bandwidth Monitoring برگشته و محل ذخیره را به CIFS 1تغییر دهید.
    کنترل بلادرنگ با Tomato
    2011 09 20 144652
    اکنون که زمان و مکان نگهدای گزارش ها را مشخص کردیم، اجازه دهید نگاهی به چگونگی نظارت بر پهنای باند با Tomato به صورت بلادرنگ بیندازیم، و به سرعت بررسی کنیم که چه مقدار اطلاعات در روز، هفته و ماه قبل مورد استفاده قرار گرفته است.
    به قسمت Bandwidth در منوی سمت چپ در رابط کاربری گرافیکی Tomato بروید. نمای طور پیش فرض Real time بوده و بایستی شبیه تصویر بالا باشد. می توانید به یکباره همه ترافیک را مشاهده کرده و یا می توانید فقط بخشی از آن را از طریق کلیک کردن بر روی زبانه های موجود در امتداد بالای نمودار نگاه کنید. در اینجا مواردی را که آن زبانه ها نمایش می دهند شرح داده می شود:
    WAN (vlan1): این گزینه نشان دهنده ی ترافیک ورودی و خروجی پورت WAN / Broadband بر روی روترتان است. اگر روترتان مستقیما به مودم متصل باشد این بهترین راه برای تشخیص دقیق مقدار دانلود و آپلود است.
    WL (Eth1): این گزینه نمایانگر ترافیک Wi – Fi شماست. در اینجا شما می توانید تمام فعالیت های داده ای اتفاق افتاده در داخل شبکه خود را بر روی باند Wi – Fi ملاحظه کنید. به طور کلی این گزینه تنها هنگامی که شما در حال تلاش برای حل مشکل یک دستگاه Wi – Fi باشید و یا شک کرده باشید که کسی از Wi – Fi شما مخفیانه استفاده می کند، به دردتان خواهد خورد.
    br0: این گزینه یک Bridge Connection بین پورت WAN و LANاست. بررسی این گزینه به شما ترافیک کل روتر از جمله ترافیک Wi – Fi ، اتصالات اترنت hardwire، و در نهایت اینترنت را نشان می دهد. این زبانه این اطلاعات را چنان جامع و کامل نشان می دهد که باور کردنش کمی مشکل به نظر می رسد.
    eth0: این تب تمام ترافیک hardwireرا که شامل پورت های محلی و پورت WAN است با ترافیک اینترنت نشان می دهد.
    vlan0: این گزینه در واقع نه یک LAN، همچنان که اگر باشد، دارای قسمت “lan” از این نام می باشد. پورت های hardwire، ترافیک اینترنت، و ترافیک داخلی را نشان می دهد. اگر می خواهید ترافیک اینترنت (داده هایی که آپلود و دانلود می کنید) و اطلاعاتی که در سرتاسر شبکه داخلی در همان زمان منتقل می شوند را مشاهده نمایید، از این نما استفاده کنید. این نما برای دیدن حجم زیادی از داده های ورودی و مسیر انتقال آنها مناسب است.
    2011 09 20 144505
    نمودار فوق تنظیمات داخلی و ساختار نامگذاری را برای یک نمونه روتر LINKSYS متداول نشان می دهد و احتمالا به شما در تجسم بهتر آنچه در بررسی هر یک از زبانه های نظارتی اتفاق می افتد کمک می کند.
    علاوه بر نظارت بلادرنگ (آنی)، می توانید روز، هفته، و ماه قبل را نیز مشاهده و بررسی کنید. این نماها رنگی نیستند و به سادگی به شما اعدادی را در مقیاس مورد نظر تان ارایه می دهند (KB ، MB ، GB).
    منبع: Howtogeek

    [SIGPIC][/SIGPIC]

  2. کاربر مقابل از mehraboOon عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده است:


برچسب ها برای این تاپیک

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  

http://www.worldup.ir/