آقایان: وقت زایمان نزدیک است !


بچه‌دار شدن برای خیلی از آقایان مثل پیتزا سفارش دادن است؛ منتظر می‌مانند تا پیک، پیتزا را حاضر و آماده تحویل‌شان دهد و تا زمان رسیدن پیک هم به کارهای خودشان می‌رسند یا لم می‌دهند و تلویزیون تماشا می‌کنند و گاهی هم حتی غر می‌زنند که چرا پیک این همه تاخیر دارد.



43384 283

بچه‌دار شدن برای خیلی از آقایان مثل پیتزا سفارش دادن است؛ منتظر می‌مانند تا پیک، پیتزا را حاضر و آماده تحویل‌شان دهد و تا زمان رسیدن پیک هم به کارهای خودشان می‌رسند یا لم می‌دهند و تلویزیون تماشا می‌کنند و گاهی هم حتی غر می‌زنند که چرا پیک این همه تاخیر دارد. توجه به مادر باردار یکی از اصلی‌ترین وظایف پدران است. بسیاري از آقایان ممکن است این‌طور فکر کنند که حاملگی و مسائل مربوط به آن یک موضوع زنانه است و بهتر است آنها دخالتی در آن نداشته باشند، درحالی‌که به هیچ وجه این‌طور نیست. نتایج یک تحقیق در بیمارستان کودکان نیویورک نشان داده است همراهی پدر با همسر باردارش در دوران حاملگی می‌تواند تا حد زیادی میزان مرگ‌ومیر نوزادان پس از زایمان را كاهش دهد. به غیر از این، همراهی پدر می‌تواند به محکم‌تر شدن پیوندهای خانواده و رابطه بین زن و شوهر کمک کند.


سیگار کشیدن را ترک کنيد. علاوه بر اثرات مضر دود سیگار بر بدن مادر و جنین، ممکن است خانم باردار در زمان بارداري نسبت به بوی سیگار، عطر یا حتی بوی طبیعی بدن مرد به شدت حساس شود. باید به این نکته توجه داشته باشید و با هم، فکري برای حل این مشکل کنید. سعی کنید به خصوص در زمان ویار بارداري فقط خارج از منزل عطر بزنید و مرتب حمام کنید. از این موضوع ناراحت نشوید، چون این موضوع بيشتر در اواخر بارداري و بعد از زایمان از بین می‌رود. اگر همسرتان رانندگی می‌کند، سعی کنید همیشه باک ماشین او را پر نگه دارید تا مجبور به بنزین زدن نباشد. رعایت همین نکته ساده می‌تواند به اندازه خرید یک گردن‌بند طلا او را خوشحال کند. در دوران بارداري خانم‌ها بیش از هر زمان دیگری از استشمام بوی بنزین سردرد خواهند گرفت و اذیت خواهند شد.


در روزهای آخر بارداری سعی کنید اغلب اوقات کنار همسرتان باشید. کیف مخصوص بیمارستان را آماده کنید تا هر لحظه آماده رفتن به بیمارستان باشید.


سعی کنید تا آنجا که می‌توانید در مراجعه‌های ماهانه و منظم مادر به پزشک او را همراهی کنید و شما هم به توصیه‌های پزشک گوش کنید و به همسرتان در اجرای آن کمک کنید. در ویزیت‌های مهم مثل زمانی که برای اولین بار صدای قلب کودک را می‌شنود، کنار او باشید. در این صورت احتمال این‌که بعد‌ها و در رابطه مادر و کودک، شما در حاشیه قرار بگیرید کمتر خواهد بود و همسرتان شما را هم در عشق به نوزادتان شریک خواهد دانست. به مادر کمک کنید قبل از هر ویزیت پزشک سوالاتی که در ذهن دارد بنویسد و از پزشک بپرسد.


شروع به پس انداز کنید. 9 ماه زمان کمی نیست. کنار گذاشتن کمی پول در هر ماه می‌تواند یک پس انداز کوچک برای ماه‌های بعد از به دنیا آمدن بچه به وجود بیاورد.


بدن همسرتان طی بارداری تغییرات زیادی خواهد کرد. بنابراين به هیچ وجه به همسرتان نگویید که چاق شده است. خانم‌ها حتی در زمان بارداری هم نسبت به شنیدن این حرف حساسند و این مسئله می‌تواند کاملا بر روحیه‌شان تاثیر بگذارد و باعث ناراحتی و نگرانی‌شان شود.


فکر نکنید که قرار است همسرتان تنهایی بچه را به دنیا بیاورد. قبلا تنها نقش پدر‌ها قدم زدن پشت در اتاق زایمان و نهایتا پرسیدن این جمله بود که «حال مادر و بچه چطوره؟» الان اما ماجرا فرق کرده است. پدر‌ها هم یاد گرفته‌اند حضورشان در همه حال کنار مادر مفید است و به ایجاد رابطه بهتر بین آنها و همسرشان کمک می‌کند و همسرشان احساس امنیت و همراهی می‌کند.


همراه با همسرتان ورزش کنید. او را به پیاده روی ببرید. برنامه‌ریزی کنید تا همسرتان به اندازه کافی استراحت کند. توجه داشته باشید در زمان بارداری برنامه زندگی‌تان نمی‌تواند مانند گذشته باشد و شما باید بعضی مسئولیت‌های او را در انجام امور منزل بر عهده بگیرید.


در مورد روابط زناشویی از پزشک مشورت بگیرید. معمولا به غیر از هفته‌های آخر بارداري، انجام رابطه زناشویی در ساير زمان‌های بارداري طبیعی است و مشکلی در بر نخواهد داشت. با این حال ممکن است خانم باردار نسبت به این رابطه احساس خوبی نداشته باشد و باید به این حس او احترام گذاشت.


سعی کنید آرام باشید. اضطراب نداشته باشید، نگران نباشید و به هیچ وجه از این‌که عضو جدیدی به خانواده‌تان اضافه می‌شود دلهره نداشته باشید، چون به راحتی ممکن است این دلهره را به همسرتان منتقل کنید. برای برطرف کردن دلهره و ترس‌های خودتان با فرد دیگری جز همسرتان مشورت کنید و از کسانی که شرایطی شبیه شما داشته‌اند راهنمایی بخواهید. ابراز این نکته که شما هم از آمدن عضو جدیدی به خانواده احساس نگرانی و ترس می‌کنید می‌تواند احساس امنیت را در همسرتان از بین ببرد.


خیلی از اوقات پدر ممکن است فکر کند به او بی‌توجهی می‌شود. (حتی قبل از به دنیا آمدن بچه) بهتر است این نکته را بپذیرید که بعضی چیز‌ها تحملش برای مادر سخت‌تر شده و انجام دادن بعضی کارهای ساده نیز از توان او خارج است یا این‌که همسرتان اصلا دلش نمی‌خواهد آنها را انجام دهد. دلیل این موضوع بی‌توجهی همسرتان به شما نیست بلکه ناشی از تغییراتی است که به دليل بارداری در بدن و روحیه همسرتان به وجود آمده است و بعد از ختم بارداري بيشتر این تغییرات به حالت عادی برمی‌گردند. بهتر است با این روحیه همسرتان کنار بیایید و با او همراهی کنید.


برای نگهداری بچه برنامه‌ریزی کنید. این برنامه‌ریزی فقط خریدن تخت و گهواره نوزاد و لباس بچه نیست. حرف زدن با مادر در مورد این‌که چطور می‌توانید به او در نگهداری بچه کمک کنید و چطور زمان‌های خواب‌تان را تنظیم خواهید کرد یا این‌که چطور می‌شود برای کمک به همسرتان ساعات کاری‌تان را تنظیم کنید، به خوبی می‌تواند از استرس‌های مادر شدن همسرتان کم کند و به او آرامش دهد.


با فرزندتان حرف بزنید. شاید حرف زدن با شکم همسرتان خنده‌دار به نظر برسد اما تحقیقات نشان داده است جنین می‌تواند صدا‌ها را بشنود و بعد از به دنیا آمدن به آنها واکنش نشان دهد.


به همسرتان در رعایت رژیم غذایی سالم کمک کنید. از آن دست پدرهایی نباشید که مدام برای پسردار شدن به همسرشان ماست می‌دهند یا فقط نگران چاق شدن همسرشان هستند. مطالعه کنید و یک رژیم غذایی سالم را انتخاب کنید و برای اجرای آن با همسرتان همراهی کنید. سعی کنید خودتان هم سالم غذا بخورید. این کار کمک می‌کند همسرتان بیشتر برای رعایت این رژیم غذایی تشویق شود.


حواستان به تغییرات روحی همسرتان باشد. تغییرات هورمونی طی دوران بارداري ممکن است باعث شود اوضاع روحی همسرتان مدام در حال تغییر باشد و از شاد و سرخوش ناگهان به ناراحت و غمگین تبدیل شود. آماده این تغییرات باشید و از قبل بدانید که باید چطور رفتار کنید. به او دلگرمی بدهید و استرس‌ها و دلشوره‌های او را درک کنید.


همراه مادر کتاب‌های مربوط به دوران بارداري را بخوانید و مشکلات مربوط به آن را یاد بگیرید. از سوال کردن درباره نگهداری نوزاد خجالت نکشید. شما می‌توانید حتی از مادر خودتان نکات ساده‌ای در مورد نگهداری نوزاد یاد بگیرید و بعد‌ها با عوض کردن بی‌عیب و نقص پوشک كودك، همسرتان را سورپرایز کنید.

اختصاصی مجله اینترنتی برترین ها Bartarinha.ir