پرتغال رونالدو را به اسپانيا مي فروشد!

00023442

به گزارش روزنامه ایندیپندنت انگلیس، وزیر دارایی پرتغال ظاهرا در این رابطه موافقت گران ترین بازیکن فوتبال جهان را هم گرفته است.
''خوزه سوکراتس'' نخست وزیر پرتغال هفته گذشته بعد از اینکه لایحه ریاضت اقتصادی او توسط پارلمان رد شد، استعفا داد. پس از استعفای او، اعتبار اقتصادی پرتغال تا مرز ورشکستگی تنزل کرد. این وضعیت برای کشوری که هم اکنون 12 میلیارد یورو بدهی دارد فاجعه بار است.
تا کنون هیچ فوتبالیستی بین کشورها رد و بدل نشده اما اسپانیا در این مورد سابقه ای طولانی دارد.
دو تن از بزرگان فوتبال این کشور یعنی ''آلفردو دی استفانو'' و ''فرانس پوشکاش'' که قبلا ملیت کشور دیگری را داشتند و برای تیم های ملی کشورهایشان بازی می کردند، پس از تغییر ملیت خود برای تیم ملی فوتبال اسپانیا به میدان رفتند.
دی استفانو که هنوز هم در باشگاه رئال مادرید فعالیت می کند، پیش از رفتن به اسپانیا برای تیم ملی آرژانتین و نیز کلمبیا بازی کرده بود.
پوشکاش نیز که عضو تیم ملی مجارستان در فینال جام جهانی 1954 بود، بعد از انقلاب 1956 این کشور به اسپانیا رفت.
آخرین مورد مربوط به ''مارکوس سنا'' است که پدر و مادری برزیلی دارد و در همین کشور به دنیا آمده است اما به همراه تیم ملی اسپانیا جام قهرمانی در مسابقات یورو 2008 را بالای سر برد ؛ البته او قبلا برای تیم ملی برزیل بازی نکرده بود.
فیفا بعد از تغییر ملیت پوشکاش قوانین خود در این رابطه را سختگیرانه تر کرد به طوریکه طبق قانون کنونی اگر بازیکنی برای یک کشور در هر رده سنی به میدان برود، دیگر نمی تواند تابعیت خود را تغییر دهد مگر اینکه در زمان بازی ملیت دوگانه ای داشته باشد یا در کشور دوم فارغ التحصیل شده باشد.
''میکل آرتتا'' هافبک اسپانیایی اورتون چون در تیم زیر 21 سال اسپانیا بازی کرده بود طبق این قانون نتوانست به تیم ملی انگلیس بپیوندد.
با وجود همه اینها کمیته اجرایی فیفا قصد دارد در جلسه محرمانه ای قوانین جدیدی تصویب کند تا در صورت توافق دو کشور، امکان چنین انتقالی وجود داشته باشد.
این اقدام مخالفانی هم دارد از جمله سازمان ''حفظ فوتبال پاک'' که سخنگوی او می گوید، چنین حرکتی احمقانه است.
وی معتقد است: این کار جام جهانی را ویران می کند و جام جهانی تبدیل به لیگ قهرمانان دیگری خواهد شد.
دیدگاه ها در پرتغال هم متفاوت است. در حالیکه که بسیاری موافقت رونالدو برای این انتقال را ''نهایت میهن پرستی'' او می دانند، برخی دیگر می گویند او ''تسلیم'' شده است.
''پائولو فریل'' استاد اقتصاد سیاسی در دانشگاه لیسبون به ایندیپندنت گفت: ما 60 سال (1580-1640) تحت سلطه پادشاهی اسپانیا بودیم و برای به دست آوردن استقلالمان مجبور شدیم، بجنگیم. اسپانیا ما را نجات نمی دهد، آنها می خواهند از راه غیر مستقیم اتحاد ایبری را دوباره زنده کنند.
در اسپانیا نیز تردیدها بسیار است و بحث های زیادی در مورد نیاز فوتبال اسپانیا به بازیکنی مثل رونالدو وجود دارد. اسپانیا هم اکنون قهرمان جهان و اروپا است. شیوه بازی این تیم بیشتر تکیه بر پاس کاری است تا مهارت های فردی که رونالدو به آن شهرت دارد. بنابراین این کشور اگر قرار باشد بازیکن خارجی را به خدمت بگیرد باید برای خرید ''لیونل مسی'' ستاره آرژانتینی بارسلونا تلاش کند.
با این حال اگر در اسپانیا استقبال گرمی از رونالدو نشود،کشورهای دیگری هستند که به مهارت های رونالدو نیاز داشته باشند. دو شب پیش اخباری منتشر شد مبنی بر اینکه ''دیوید کامرون'' نخست وزیر انگلیس پیشنهادی 200 میلیون پوندی برای خرید رونالدو و حضور وی در تیم ملی انگلیس آماده کرده است.
وی در این باره گفت: لیگ برتر جایی است که رونالدو در آن می تواند یک ستاره شود.