مدیریت ایمیل ها با Thunderbird ( ویندوز و لینوکس )


تقریبا تعداد زیادی از فعالیت هایی که ما در محیط اینترنت انجام میدهیم ، به داشتن حداقل یک آدرس ایمیل نیازمند است . چون اصولا کار کردن با آن ساده ، رایگان و سریع است . به عنوان مثال هنگامی که قصد ثبت نام در سایتی را دارید و یا میخواهید عضو خبرنامه ی یک سایت شوید . امروزه هر سه سرویس دهنده مطرح خدمات ایمیل یعنی یاهو ، گوگل و مایکروسافت ، محیط تحت وب بسیار خوبی به منظور مدیریت ایمیل های خود دارند و میتوانیم از آنها استفاده کنیم . اما در طولانی مدت ، کار کردن با یک محیط تحت وب ، جالب به نظر نمیرسد . مشکلاتی از ناحیه مرورگر وب و یا سرویس دهنده اینترنت شما ، میتواند باعث قطع دسترسی شما به ایمیل هایتان شود . چه ایمیل هایی که جدیدا برایتان ارسال شده و چه آنهایی که قدیمی هستند . بالاخره ارتباط شما با مشکل مواجه خواهد شد .
در اینجاست که برنامه های مدیریت ایمیل که مخصوص سیستم عامل های مختلف ساخته شده اند ، میتوانند مفید واقع شوند . اما چگونه ؟
اگر شما از یک برنامه مدیریت ایمیل استفاده کنید ، دیگر نیازی نیست که به وبسایت سرویس دهنده ایمیل خود متصل شده و از محیط تحت وب ، استفاده کنید . به دلایلی که در بالا عرض کردیم ، استفاده از محیط تحت وب بعضی مواقع مشکل آفرین است . حتی اگر شما به ایمیل های جدیدی که برایتان ارسال شده است نیازی نداشته باشید ، دسترسی به ایمیل های قدیمی تر هم امکان پذیر نخواهد بود . ولی در صورتی که از یک برنامه مدیریت ایمیل استفاده کنید ، حداقل ایمیل های قدیمی تر را میتوانید ذخیره کنید .
دومین مورد ، جامعیت این برنامه هاست . فرض میکنیم شما در هر سه سرویس دهنده مطرح ایمیل ، دارای اکانت هستید . پس اگر بخواهید به محتوای هر کدام دسترسی داشته باشید ، باید برای هر کدام یک تب باز کنید . مشکل وقتی نمود پیدا میکند که تعداد تب های باز شده توسط شما به حدی زیاد باشد که تب مربوط به ایمیل ها را نتوان به راحتی پیدا کرد . اما در صورتی که از یک برنامه مدیریت ایمیل استفاده کنید ، به صورت مرتب و منظم میتوانید ایمیل های مربوط به کدام از اکانت های خود را در بخش جداگانه ای مشاهده کنید .
فکر کنم این دو دلیل کافی باشند تا استفاده از یک برنامه مدیریت ایمیل را آغاز کنید . در هر صورت استفاده از چنین برنامه هایی به سود شماست .
امروز قصد داریم تا شما را با یکی از بهترین برنامه های مدیریت ایمیل آشنا کنیم . Thunderbird برنامه ای بسیار قدرتمند در زمینه کار با ایمیل ها است که توسط بنیاد Mozilla ارائه میشود . به احتمال زیاد با شنیدن نام موزیلا به یاد مرورگر محبوب و قدرتمند فایرفاکس افتاده اید . با گویا آی تی همراه باشید تا این برنامه را روی ویندوز و توزیع لینوکس ابونتو تست کنیم ……….

ابتدا تاندربرد را برای ویندوز از اینجا دانلود کرده و نصب کنید . روند نصب برنامه بروی ویندوز بسیار ساده است و نیازی به توضیح ندارد . پس از اجرای برنامه با صفحه ای مشابه تصویر زیر روبرو خواهید شد .
11063
نکته : در این آموزش از یک اکانت جیمیل استفاده شده است .
در اینجا باید یک نام دلخواه ، آدرس ایمیل و کلمه عبور خود را وارد کنید . سپس روی دکمه Continue کلیک کنید . تاندربرد شروع به دریافت تنظیمات پیکربندی از گوگل میکند و پس از چند ثانیه شما باید یکی از پروتکل های IMAP و یا POP3 را انتخاب کنید .
2775
بگذارید توضیح کوتاهی در مورد POP3 و IMAP بدهیم . به صورت کلی اگر شما از POP3 استفاده کنید ، ایمیل های شما از سرور مربوطه ( در اینجا منظور سرورهای گوگل است ) دریافت شده و سپس از آنجا پاک میشوند . البته میتوان با اعمال برخی تغییرات از پاک شدن ایمیل ها از روی سرور جلوگیری کرد . همچنین تغییراتی که شما بروی ایمیل ها انجام میدهید ، تنها و تنها بروی ایمیل هایی که روی کامپیوترتان ذخیره شده اند ، اعمال خواهد شد . به عنوان مثال اگر یک ایمیل را به عنوان خوانده شده علامتگذاری کنید ، این تغییر فقط روی ایمیلی که در کامپیوترتان میباشد اعمال خواهد میشود و تغییری بروی ایمیل موجود در سرور صورت نخواهد گرفت . همچنین POP3 قدیمی تر از IMAP میباشد .
اما در IMAP شما به صورت کنترل از راه دور به ایمیل های موجود در اکانت خود دسترسی دارید . مثل اینست که دارید به صورت تحت وب ایمیل های خود را چک میکند ، اما در قالب برنامه تاندربرد . اگر درست متوجه نشده اید باید به صورت کلی بگویم که ساختار اکانت شما عینا در برنامه تاندربرد قرار خواهد گرفت . فولدرهایی که ساخته اید و سایر مواردی که به صورت تحت وب امکان کار کردن با آنها را داشتید . همچنین در این روش پس از دریافت ایمیل ها از سرور مربوطه ، پاکسازی صورت نمیگیرد . بر خلاف POP3 ، اگر یک ایمیل را به عنوان خوانده شده علامتگذاری کنید ، آن ایمیل در سرور مربوطه نیز به عنوان خوانده شده علامتگذاری خواهد شد .
در هر صورت انتخاب خود را از بین این دو پروتکل انجام داده و روی دکمه Create Account کلیک کنید .
در تصویر زیر نمایی از فولدرهایی که با انتخاب پروتکل IMAP در دسترس قرار میگیرند ، مشاهده خواهید کرد . تقریبا همان ساختاریست که به صورت تحت وب هم مشاهده میکردید .
3640
اما برخی تنظیمات کوچک هستند که ممکن است بخواهید روی اکانت خود اعمال کنید . مثل بازه زمانی که برای چک شدن ایمیل ها در نظر گرفته اید . برای ورود به بخش تنظیمات اکانت ، روی آن راست کلیک کرده و گزینه Settings را انتخاب کنید .
4502
بخش های مختلف را از پنل سمت چپ پنجره ی Account Settings مشاهده میکنید . اما شاید اولین کاری که بخواهید انجام دهید این باشد که بازه زمانی چک شدن اکانت خود را تغییر دهید تا از رسیدن ایمیل های جدید با خبر شوید . کافیست از پنل سمت چپ روی گزینه Server Settings کلیک کرده و از قسمت سمت راست ، مقدار عددی که در مقابل Check for new messages every وجود دارد را کم یا زیاد کنید .
5401
همچنین گزینه دیگری با عنوان Check for new messages at startup نیز وجود دارد که در صورت فعال بودن آن ، هر بار که تاندربرد را باز کنید ، اکانت شما به منظور دریافت ایمیل های جدید بررسی خواهد شد .

اکنون قصد داریم به سراغ سیستم عامل لینوکس و توزیع محبوب ابونتو برویم و در آنجا نیز تاندربرد را مورد استفاده قرار دهیم . پس ابتدا از اینجا تاندربرد را دریافت کنید . فایلی با پسوند tar.bz2 دریافت خواهد شد . اگر بخواهید بدون نوشتن دستورات در ترمینال از تاندربرد استفاده کنید ، روش زیر را امتحان کنید . روی آن راست کلیک کرده و گزینه Extarct Here را انتخاب کنید .
6353
فولدری در کنار همین فایل با نام thunderbird ایجاد خواهد شد . اکنون به منوی Applications که در بالای صفحه دسکتاپ قرار دارد ، بروید و روی آن راست کلیک کنید . از بین منوها نیز گزینه Edit Menus را انتخاب کنید . پنجره ای باز خواهد شد که میتوانید در آن تغییرات مورد نظرتان را روی آیتم های موجود در بخش Applications اعمال کنید . در بخش سمت چپ روی Internet کلیک کرده و از سمت راست روی گزینه New Item کلیک کنید .
7272
اکنون باید اطلاعات مربوط به تاندربرد را در این پنجره وارد کنید .
8245
در قسمت Name عبارت Thunderbird را وارد کنید . در قسمت Comment هم یک توضیح بنویسید ( دلخواه ) . اکنون نوبت به انتخاب فایل اصلی تاندربرد رسیده است . روی دکمه Browse کلیک کنید . به محلی که فولدر thunderbird در آنجاست بروید . من این فولدر را در پوشه Downloads گذاشته ام . پس از باز کردن فولدر thunderbird ، فایلی با عنوان thunderbird وجود دارد . روی آن کلیک کرده و از قسمت پایین پنجره روی دکمه Open کلیک کنید .
9218
اکنون روی دکمه OK در پنجره Create Luncher کلیک کنید . تاندربرد به لیست برنامه های اینترنتی اضافه شد و متیوانید از طریق منوی Applications => Internet به آن دسترسی پیدا کنید .
10195
پس از انتخاب تاندربرد از لیست برنامه های اینترنتی ، باید مراحلی را که در ویندوز اشاره کردیم طی کنید . راه اندازی یک اکانت جیمیل در تاندربرد ( نصب شده بروی ابونتو ) هیچ تفاوتی با ویندوز ندارد .
تصویر زیر هم نمایی از راه اندازی شدن برنامه Thunderbird در محیط ابونتو است .
11255