پژوهشگران علوم پزشکی در کشور استرالیا در حال تولید قرص جدیدی هستند که به زودی مبتلایان به بیماری شایع دیابت را از تزریق انسولین بی نیاز خواهد کرد.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، این متخصصان ادعا می کنند: قرص جدید نه تنها برای درمان بلکه همچنین در پیشگیری از این بیماری شایع و مشکل ساز، موثر خواهد بود.
دیابت نوع ۱ یا دیابت نوجوانان، که نوعی بیماری خودایمنی است و در نتیجه تخریب نابجای سلول‌های مولد انسولین بوسیله دستگاه ایمنی بدن رخ می‌دهد. علت این بیماری که معمولا افراد را در سنین نوجوانی درگیر می‌کند، دقیقا مشخص نیست و علاجی هم برای آن وجود ندارد.
این بیماران مجبورند از همان ابتدا با تزریق انسولین خارجی کمبود این هورمون را در بدن رفع کنند و قند خود را در حالت عادی نگه دارند.
یک گروه بین المللی از متخصصان در دانشگاه استرالیایی «کیورتین» ادعا کرده اند که با تولید داروی خوراکی جدید بیماران دیابتی جایگزینی برای مصرف مداوم انسولین پیدا خواهند کرد و دیگر نیازی به تزریق دردناک انسولین نخواهند داشت.
پروفسور اریک هلمرهورست و دستیاران وی طی ۱۰ سال گذشته روی میلیون ها ترکیب مختلف در پایگاه داده های دارویی مطالعه و آزمایش کردند تا بتوانند نقشه مولکولی انسولین را در آنها شبیه سازی کنند.
وی می گوید: ما در آزمایشگاه و روی مدل های رایانه ای، سه میلیون ساختار ترکیب دارویی را بررسی کردیم تا دریابیم که توانایی کدامیک از آنها شبیه به نقشه مولکولی انسولین است.
بنابراین گزارش، تیم پروفسور هلمرهورست بالاخره از بین این چند میلیون ساختار، نمونه مناسبی را پیدا کرده و در تلاش برای تولید داروی جدید، مطابق با این مدل ساختاری انتخاب شده هستند تا رویای آنها برای حذف انسولین تزریقی از رژیم دارویی این بیماران تحقق پیدا کند.