استفاده ازشامپوهاینامناسب، شایع ترین علت شکنندگی مو در کودکان است.
دکتر بهروز باریک بین متخصص پوست و مو، عضو هیات علمی دانشگاه شهیدبهشتیگفت: استفاده از شامپوهای نامناسب، شایع ترین علت شکنندگی مو درکودکان است.
دکتر بهروز باریک بین در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: ترشحات غددچربی ( موسوم به سباسه ) در کف سر کودکان قبل ازبلوغ،ناکامل بوده، بنابراین موها در سن کودکی مستعدخشکیوشکنندگیاست.
وی اضافه کرد: شامپوهای خانواده برای موهای معمولی تا چرب، موی سر کودکان را خشکمی کند. از این رو، توصیه می شود که از شامپوهای مخصوص اطفال که PH خنثی و شویندگیمناسبی برای اطفال دارند، استفاده شود.
وی خاطرنشان کرد: بستن موهابه رغم تصورات رایج، عامل شکنندگی مو نیست و گرچهموهای بلندبیشتر در معرض آسیب ها قرار دارند اما کوتاهی مو تنها موجب کمتر شدن نیازهای مومی شود و در شکنندگی آن تاثیر چندانی ندارد.
این پزشک متخصص پوست و مو گفت: تغییر شیوه رفتاری و رعایت نکات عملی در سلامتمو، بهترین راهکار برای پیشگیری و درمان شکنندگی مو است.
باریک بین افزود: عوامل ژنتیکی نیز که زمینه سازآلرژیبهویژه حساسیت های موسوم به آتوپیک است، از دیگر عوامل ایجاد شکنندگی مو به شمار میرود.
وی،شانهکردنبیش از حد موها، استفاده ازموادشیمیایی و آرایشیمانند اکلیل ، مصرفژل هایسرنامناسب، استفاده ازسشوارواستحمامبیش از حد را از دیگر عوامل شکنندگی مو بیان کرد.
این استاد دانشگاه با اشاره به این که شکنندگی مو در میان زنان بیش از مردانشایع است، خاطرنشان کرد: رنگ،مش،دکلرهو استفاده از مواد آرایشی موجب خشکی بیش از حد، شکنندگی و آسیب ساقه مو می شود.
باریک بین افزود: بهتر است درصورت رنگ کردن مو برای جلوگیری از شکنندگی، ازنرم کنندههاو پس از خشک کردن مو نیز از کرِم های ترمیم کننده ساقه مو به عنوان یک عاملمحافظ مو استفاده شود.