عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي معتقد است كه بهترين صندلي‌ براي انجام كارهاي طولاني مدت صندلي است كه ارتفاع و دسته‌هاي آن قابليت تنظيم داشته و داراي پايه‌هاي چرخدار پنج پره باشد.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر سيداحمد رييس السادات دبير پانزدهمين كنگره ساليانه سراسري طب فيزيكي و توانبخشي و الكترودياگنوز ايران با تاكيد بر اين كه وضعيت فيزيكي افراد حين كار بايد طوري باشد كه امكان استراحت و بازسازي را به عضلات، استخوانها و مفاصل بدهد، گفت: براي اين كه مشكلات ناشي از كار طولاني مدت پيش نيايد تجهيزاتي كه در حين فعاليت مورد استفاده قرار مي‌گيرد بايد متناسب با شرايط فيزيكي افراد باشد به طوري كه ميز كار متناسب با قد فرد بوده و صندلي‌ها هم قابل تنظيم باشند.
وي افزود: يكي از مهمترين معضلات افرادي كه با كامپيوتر كار مي‌كنند ابتلا به درد گردن و عضلات مختلف كناره ستون فقرات و درد و گرفتگي عضلات خلف ساق است. يكي ديگر از اين مشكلات ابتلا به بيماري سندرم تونل كارپ است و در افرادي كه طولاني مدت با كامپيوتر كار مي‌كنند از جمله تايپيست‌ها شكاياتي مانند گزگز دست و مچ پديد مي‌آورد.
وي در ادامه خاطرنشان كرد: شيوع بسياري از اين مشكلات اسكلتي و عضلاني با اصلاح فضاي كار، استفاده صحيح از وسايل و انجام يكسري ورزش‌ها به خصوص ورزش‌هاي كششي بين زمانهاي كار كاهش مي‌يابد.
دكتر رييس السادات ادامه داد: در تنظيم ميدان ديد و صفحه مانيتور بسيار حائز اهميت است كه امتداد افقي چشم‌ها در امتداد بالاي مانيتور قرار بگيرد. نور هم بايد طوري به صفحه مانيتور بتابد كه انعكاس آن وارد چشم نشود به عبارتي بهتر است از كنار تابيده شود. همچنين مچ دست نبايد زاويه دار با موس كار كند.
دبير انجمن طب فيزيكي و توانبخشي ايران با بيان اينكه يكي از مشكلات درطب فيزيكي و توانبخشي اين است كه آن طور كه شايسته اين رشته است پزشكان عمومي و حتي بسياري از همكاران متخصص از پتانسيل‌ها و زمينه‌هاي خدمت رساني متخصصين اين رشته جهت ارجاع بيماران اطلاعات كافي ندارند بيان كرد كه بحث درباره آموزش طب فيزيكي و توان بخشي و گنجاندن اصول اين رشته تخصصي در كوريكولوم آموزشي دوره پزشكي عمومي يكي از محورهاي كنگره پانزدهم است.
وي افزود: در اين كنگره تصميم داريم با بررسي وضعيت آموزش پزشكي در ساير كشورها، استفاده از تجربيات اساتيد دانشگاه علوم پزشكي شيراز و صاحبنظران مقوله آموزش در خصوص راهكارهاي اجراي بهتر اين مطلب به بحث و تبادل نظر بپردازيم.
وي در خصوص نقش طب فيزيكي و توانبخشي گفت: عملا اين رشته‌ها جدا از ساير علوم پزشكي نيست بلكه حلقه مفقوده زنجيره پيشگيري، تشخيص، درمان و توانبخشي در بسياري از رشته‌ها و يا پل ارتباطي بين خدمات آنهاست. اگرچه برخي از كاربردهاي مداليتي‌هاي فيزيكي به طور گذرا در ساير رشته‌ها هم به كار گرفته مي‌شود اما وجه تمايز اين رشته تاكيد بيشتري است كه بر افزايش كيفيت زندگي افراد و استفاده مناسب و متناسب از درمانهاي فيزيكي و ورزش درماني مي‌شود.
پانزدهمين كنگره سراسري ساليانه طب فيزيكي و توانبخشي و الكترودياگنوز ايران توسط انجمن طب فيزيكي و دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي و همكاري گروههاي طب فيزيكي سراسر كشور طي روزهاي 23 تا 25 آذرماه سال جاري در سالن ابن سينا دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي (واقع در اوين خيابان كودكيار) برگزار مي‌شود.
علاقمندان جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره تلفن 22360635 و 22731112 و يا به سايت اينترنتي ISPMR.org (ISPMR) مراجعه فرمايند.