تحقیقات نشان داده، مصرف روزانه 5 فنجان چای سبز می تواند از بروز دیابت جلوگیری کند.

معمولا با افزایش سن، قند خون هم کم کم بالا می رود، خصوصا اگر به رژیم غذایی خود توجه کافی نداشته باشیم، وزن به مرور زمان بالا رفته و به دنبال آن احتمال بروز دیابت نوع 2 هم افزایش می یابد.
چای سبز قادر است از عوارض ناشی از دیابت همچون آب مروارید و بیماری های کلیوی هم به طرز معجزه آسایی جلوگیری کند. اما چای سبز چطور قادر به کاهش قند خون است؟ به نظر می رسد، اصلی ترین مکانیسم، مهار کردن فعالیت آنزیم آمیلار بزاق و روده (آنزیم مسوول هضم نشاسته) است.

با مهار شدن فعالیت این آنزیم، نشاسته با سرعت بسیار آهسته ای می شکند و در نتیجه قندخون با سرعت کمی بالا می رود. مصرف چای به همراه یک وعده غذایی سرشار از کربوهیدرات منجر به کاهش سرعت رها شدن گلوکز و کاهش جذب آن می شود و بدین وسله از ترشح انسولین جلوگیری می کند. همچنین چای سبز قادر است جذب روده ای گلوکز و چربی را کاهش دهد و به این وسیله منجر به کاهش وزن در فرد می شود. وزن افرادی که چای سبز مصرف می کنند 1 تا 81 درصد کمتر از افرادی است که چای سبز مصرف نمی کنند