در دو دهه اخیر گرانی زمین و محدودیت فضا و منابع، شرایط متفاوتی را بر فعالیت های ساختمانی و احداث مجتمع های مسکو.نی در تهران تحمیل کرده و در نتیجه رشد افقی شهر، در مناطق مختلف به رشد عمودی مبدل شده. برج سازی هم از عواقب غیرقابل احتراز آن بوده است.
ساخت برج از حدود پانزده سال پیش و در پی افزایش نجومی قیمت ساختمان و رشد روزافزون تقاضا، رونق گرفت
برج های دوقلوی 21 طبقه "سامان۱" واقع در بلوار کشاورز، احتمالا اولین برج های مس تهران به شمار می روند که در سال ۱۳۴۹ ساخته شدند. کل بنای این برج دو قلو در ۲۱۰ روز ساخته شد، یعنی هر ۱۰ روز یک طبقه. این ساختمان از معدود تجارب مهندسی کشور در استفاده از قطعات پیش ساخته محسوب می شود.
سه برج بلند آ.اس.پ از جمله ساختمانهای بلندی هستند که در اوایل دهه ۵۰ خورشیدی، به دنبال برنامه*های "مدرنیزاسیون پایتخت" به همراه چند برج دیگر سر به آسمان سپردند. گروه سازنده این برجها اکنون مشغول ساخت برج بین *المللی تهران است.
تالار بورس اوراق بهادار تهران، یکی از معروفترین برج های قدیمی تهران، ساختمانی در جنوب پل حافظ است که امروز به سالن بورس اوراق بهادار تهران اختصاص یافته است.
برج مخابراتی میلاد از هر جای تهران دیده می شود. این برج در مجموعه به نام مرکز ارتباطات بین المللی تهران، در تپه های کوی نصر (گیشا) واقع شده است. برج میلاد با ۴۳۵ متر ارتفاع بعد از برجهای سی ان تاور (تورنتو)، استانکینو (مسکو) و مروارید شرقی (شانگهای) بلندترین برج جهان محسوب می شود. این نخستین بار است که سازه ای با این مشخصات بدون حضور حتی یک کارشناس خارجی انجام می شود.
برج مخابرات تهران واقع در میدان امام خمینی (توپخانه) اولین تجربه کارشناسان ایرانی در ساخت برج سازی مخابراتی محسوب می شود.
ساختمان پلاسکو واقع در چهارراه استانبول از برجهای تجاری است که ۵۰ سال پیش تقریبا همزمان با ساختمان آلومینیوم و توسط یک نفر ساخته شد. این پاساژ هم اکنون یکی از مراکز معروف برای تهیه پوشاک محسوب می شود.
برج سپهر، این برج، ساختمان مرکزی بانک صادرات است که معماری ساده ای به شکل مکعب مستطیل دارد. برج سپهر واقع در خیابان سمیه، با ۴۹۰۲ متر مربع مساحت و ۳۳ طبقه، یکی از ساختمانهای بلند تهران است.
برج های شهرک غرب. قبل از انقلاب ۵۷، دولت وقت برنامه هایی را با عنوان "مدرنیزاسیون پایتخت" به اجرا گذاشت که برج هایی که در ضلع شمال شرقی میدان صنعت (شهرک غرب) دیده می شوند، ثمره آنهاست.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)