صفحه 1 از 6 12345 ... آخرینآخرین
نمایش نتایج: از شماره 1 تا 10 , از مجموع 58

موضوع: تاپیک رمضان و پزشکی

  1. #1
    مدير باز نشسته
    تاریخ عضویت
    Jan 1970
    محل سکونت
    Tabriz
    نوشته ها
    5,550
    تشکر تشکر کرده 
    7,087
    تشکر تشکر شده 
    8,503
    تشکر شده در
    2,353 پست
    قدرت امتیاز دهی
    1937
    Array

    پیش فرض تاپیک رمضان و پزشکی

    ماه مبارك رمضان، ماه خير و بركت ، ماه انسان ساز و ماه نزول بركات است كه هرچه انسان كامل تر باشد از فوايد اين ماه بيشتر بهره مي‌برد. "ورزش" كه همواره براي سلامتي جسم و روح به آن سفارش شده است ، در اين ماه جلوه پررنگتري يافته و مي‌تواند نقش خود دراين مهم را بهتروبيشتر ايفا كند. "ورزش" نه تنها با "روزه" منافاتي ندارد بلكه اگربه‌صورت صحيح و اصولي انجام شود، باعث آرامش و كاهش استرس ورزشكاران مي‌شود واستقامت فكري و صبر آنان را تقويت مي‌كند.
    ورزش در ماه رمضان از تجمع چربي در بدن جلوگيري كرده و عمل سوخت و ساز را تسهيل مي‌نمايد بطوريكه ورزشكاراني كه روزه مي‌گيرند كمتر دچار مشكلات گوارشي و قند خون مي‌شوند. ورزشكاران مي‌توانند با يك برنامه غذايي غني،انرژي مورد نياز را براي انجام فعاليت‌هاي ورزشي و حفظ ساختار بدني بدست آورند. استفاده به موقع و به اندازه از آب ازديگر نكاتي است كه مي‌بايست در طول اين ماه به آن توجه كرد.
    در ماه مبارك رمضان كم آبي مي‌تواند در برخي از موارد به خصوص هنگام ورزش كردن مشكل ساز شود اما با تغيير زماني در برناه‌هاي ورزشي مي‌توان بااين مشكل مقابله كرد. ورزشكاران مي‌توانند برنامه ورزشي صبح خود را به عصر و بعد از افطار منتقل كنند و به اين ترتيب، احتمال وقوع مشكلات را به حداقل برسانند. به‌افرادي كه امكان تغيير برنامه ورزشي خود را ندارند نيز توصيه مي‌شود كه درهنگام سحر و افطار مقدار بسيار زيادي آب بنوشند تا علاوه براينكه اين نياز بدن را مرتفع كرده باشند ، مقداري آب در بدن ذخيره كنند تا در موقع نياز و از دست رفتن آب بدن، از آن بهره جويند و به اين ترتيب احتمال وقوع خطرات ناشي از كم آبي را به حداقل برسانند. راهكار ديگر هم اين است كه افراد از مصرف مواد غذايي كه باعث از دست رفتن آب بدن از راه ادرار مي‌شود، خودداري كنند. در اين بين كافئين يكي از مهمترين اين مواد است كه در قهوه و چاي فراوان وجود دارد.
    روزه تاثير منفي در فعاليت ورزشي ندارد
    روزه در صورت توجه به مسايل تغذيه‌اي تاثير منفي در فعاليت‌هاي ورزشي حرفه‌اي و مبتدي افراد نمي‌گذارد. بهترين زمان براي ورزش بعد از سحر و افطار است چون بدن نيازهاي تغذيه‌اي خود را رفع كرده و مي‌تواند آماده فعاليت‌هاي حرفه‌اي و عادي باشد.
    هنگام سحر و افطار از غذاهاي انرژي زا سبك و مقوي مانند شير، خرما، عسل، سبزي، چاي و آب ميوه‌هايي چون پرتغال، ليمو و هويج بيش از گذشته استفاده كنيد. با توجه به اينكه كاهش قند خون در شرايط روزه‌داري بويژه در نيمه دوم روز بروز مي‌كند، رعايت موارد فوق از سوي ورزشكاران حرفه‌اي و عادي ضروري است.
    كم‌آبي،كاهش حجم‌خون و مايعات از جمله اثرات روزه‌داري بر بدن ورزشكار و يا ديگر افراد است. براي جلوگيري از مشكلات كم‌آبي، بي‌حالي و سستي بدن، اختلال در تنظيم درجه حرارت بدن، جلوگيري از غليظ شدن خون و كاهش اكسيژن رساني مغز و عضلات در فاصله افطار تا سحر، آب و مايعات مصرف شود.
    در صورتي كه فرد روزه‌دار قصد فعاليت ورزشي دارد، براي جلوگيري از كاهش فشار خون، سرگيجه، سردرد و تهوع كه درشرايط بي‌غذايي پس از تمرين حادث مي‌شود،بايد يكي دوساعت قبل از افطار فعاليت با شدت سبك و متوسط انجام دهد. فعاليت بعد از افطاري مي‌تواند از شدت، قدرت، سرعت و مدت بيشتري برخوردار باشد، بنابراين ورزشكار بايد بعد از افطار ودر حين فعاليت از آب و پس از فعاليت از نوشيدني‌هايي مثل شربت و آب ميوه و پس از تمرين از غذاي مختصر پروتئيني و كربوهيدراتي استفاده كند.
    جوانان روزه‌دار از انجام فعاليت‌هاي ورزشي سنگين پرهيز کنند
    متخصصان تغذيه به نوجوانان که معمولا پرتحرک هستند، توصيه مي‌کنند: براي پيشگيري از ضعف قواي جسماني در ماه مبارک رمضان، از انجام حرکات ورزشي سنگين اجتناب کنند. فعاليت زياد نوجوانان روزه‌دار در ماه مبارک رمضان، منجر به صرف انرژي بيشتر و افزايش تعريق در طي ساعات روز است که مي‌تواند زمينه‌ساز سوء تغذيه خفيف يا شديد شود.
    بهترين ورزش در طول ماه مبارک رمضان شنا و پياده‌روي پس از صرف افطارست چرا که از گرفتگي عضلات و بروز يبوست نيز پيشگيري مي‌کند. به دليل آنکه گروهي از نوجوانان و بيماران روزه‌دار در معرض ابتلا به سوء تغذيه هستند، اين افراد بايد پس از مشورت با متخصص تغذيه اقدام به روزه‌داري کنند. لازم به ذکر است تمام افراد روزه‌دار ضمن صرف کامل سحري بايد از مواد غذايي کم حجم و پرکالري استفاده کنند تا در طول روز با مشکل جدي روبرو نشوند.
    ورزشكاران روزه‌دار پروتئين زياد مصرف نكنند مصرف پروتئين زياد در رژيم غذايي ورزشكاران روزه‌دار توصيه نمي‌شود چون سبب توليد مواد زايد در خون و ايجاد خستگي حين ورزش مي‌شود. در ماه رمضان نسبت به افراد عادي نياز بيشتري به پروتئين، قند و ويتامين‌ها دارند و شروع ورزش بايد حدود سه ساعت بعد از افطار باشد تا غذاي خورده شده فرصت هضم پيدا كند. توصيه مي‌شود كه در ماه رمضان تمرينات ورزشي سبك‌تر باشد چون بدن نمك و آب زيادي در جريان ورزش از دست مي‌دهد.


    93365739541900062743
    profilephpid100002248043280

    22771097565880345367
    facebook

    23759482593804762228
    NewGame7191

  2. 2 کاربر مقابل از Behzad AZ عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده اند.


  3. #2
    مدير باز نشسته
    تاریخ عضویت
    Jan 1970
    محل سکونت
    Tabriz
    نوشته ها
    5,550
    تشکر تشکر کرده 
    7,087
    تشکر تشکر شده 
    8,503
    تشکر شده در
    2,353 پست
    قدرت امتیاز دهی
    1937
    Array

    پیش فرض

    عبادت به اضافه سلامت

    اين يک ماه با 11 ماه ديگر سال فرق دارد. شيوه زندگي در ماه رمضان شکل ديگري است.



    13860714061

    برنامه زندگي از روال عادي و روزمره خارج مي‌شود. برنامه خواب و خوراک و استراحت و زمان ديد و بازديد‌هاي خانوادگي تغيير مي‌کند.
    اگر برنامه‌ريزي درستي نداشته باشيد، خواب و خوراک‌تان به هم مي‌خورد، خسته و بي‌حوصله مي‌شويد و کارايي‌تان پايين مي‌آيد. با يک برنامه‌ريزي دقيق و رعايت نکات ساده مي‌توانيد خودتان را با اين تغييرات هماهنگ کنيد، به راحتي روزه بگيريد و از مزاياي معنوي اين ماه بهره بيشتري ببريد.
    «روزه‌داري بزرگ‌ترين فرصت براي تقويت و آمادگي جسماني است». اين جمله را پاراسلسوس درباره روزه گفته است. بقراط پدر علم پزشكي هم معتقد است؛ «روزه‌داري همان توانايي انسان در جهت درمان خود است كه به عنوان فرصتي براي بدن فراهم مي‌شود».
    در اولين کنگره بين‌المللي روزه و سلامت که سال 1994 در کازابلانکا برگزار شد، دبيرخانه اين کنگره بيش از 50 عنوان مقاله از محققان مسلمان و غيرمسلمان سراسر جهان درباره تاثير روزه بر سلامت دريافت کرد. نتايج هيچ‌کدام از پژوهش‌ها نشان نداد روزه براي سلامتي مضر است يا باعث بدترشدن بيماري مي‌شود. واقعيت اين است که اگر روزه‌داري طبق اصول صحيح انجام شود براي سلامت مفيد است و اگر به شيوه غلط انجام شود، مي‌تواند آسيب‌هاي جدي به سلامتي وارد کند.
    بررسي‌ها نشان داده است روزه باعث استراحت دستگاه گوارش، کاهش قند خون، کاهش کلسترول و کاهش فشارخون سيستوليک و همچنين کاهش استرس مي‌شود. اما به شرط اينكه چند نكته را در روزهاي روزه‌داري رعايت كنيم


    93365739541900062743
    profilephpid100002248043280

    22771097565880345367
    facebook

    23759482593804762228
    NewGame7191

  4. 2 کاربر مقابل از Behzad AZ عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده اند.


  5. #3
    مدير باز نشسته
    تاریخ عضویت
    Jan 1970
    محل سکونت
    Tabriz
    نوشته ها
    5,550
    تشکر تشکر کرده 
    7,087
    تشکر تشکر شده 
    8,503
    تشکر شده در
    2,353 پست
    قدرت امتیاز دهی
    1937
    Array

    پیش فرض

    رازهایی برای تشنه نشدن روزه‌داران


    41805
    بسیاری از روزه داران معتقد هستند: در ماه رمضان بیشتر از اینکه گرسنه شوند تشنه می شوند.چه راه حلی برای این موضوع وجود دارد؟
    یک مشاور تغذیه و رژیم درمانی گفت:«پروتئین‌های گیاهی به دلیل ایجاد تشنگی و دفع سریع نباید به میزان زیاد در وعده سحری مصرف شود.»
    برلیان بزرگمهر با بیان اینکه هر انسان در طول شبانه‌روز به 5/1 تا 2 لیتر آب نیاز دارد،اظهار داشت:«در ماه مبارک رمضان امکان مصرف میزان استاندارد آب برای روزه داران وجود ندارد،بنابراین به این افراد توصیه می‌شود که از زمان افطار تا وعده سحر،اقدام به نوشیدن آب و یا مصرف میوه‌هایی نظیر هلو،طالبی، انگور، گوجه فرنگی و سبزیجات فیبردار کنند.»
    وی تصریح کرد:«روزه‌داران باید از مصرف آب میوه زیاد در ماه رمضان نیز پرهیز کنند،چراکه آب میوه به دلیل قند فراوان چاقی مضاعفی را برای این افراد فراهم می‌آورد.»
    مسئول کمیته آموزش همگانی انجمن تغذیه ایران افزود:«هیچ نوشیدنی مانند آب برای مقابله با بیماری‌هایی نظیر یبوست مناسب نیست، اما اصرار بر مصرف زیاد آن در وعده سحر می‌تواند تشنگی را برای فرد روزه دار به دنبال داشته باشد،بنابراین بهتر است که مایعاتی نظیر سوپ، آش و یا سبزیجات و میوه‌های تازه را جایگزین بخشی از آب وعده سحر کنیم.»
    وی متذکر شد:«شیر کم چرب و ماست نیز در جلوگیری از عطش روزه‌داران تاثیر قابل توجهی دارد.»
    بزرگمهر تاکید کرد:«روزه‌داران باید غذای اصلی خود را در وعده سحر میل کنند و مصرف مواد نشاسته‌ای را نیز به عنوان جایگزین مواد قندی در نظر داشته باشند.»
    این مشاور تغذیه و رژیم درمانی گفت:«استفاه از غذاهای پخته شده در وعده سحری و آغاز وعده افطار با شیر و عسل و یا مربا نیز می‌تواند سلامت بیشتر روزه‌داران را به همراه داشته باشد.»



    93365739541900062743
    profilephpid100002248043280

    22771097565880345367
    facebook

    23759482593804762228
    NewGame7191

  6. 2 کاربر مقابل از Behzad AZ عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده اند.


  7. #4
    مدير باز نشسته
    تاریخ عضویت
    Jan 1970
    محل سکونت
    Tabriz
    نوشته ها
    5,550
    تشکر تشکر کرده 
    7,087
    تشکر تشکر شده 
    8,503
    تشکر شده در
    2,353 پست
    قدرت امتیاز دهی
    1937
    Array

    پیش فرض

    41127
    رمضان فرصت مناسبی است تا در كنار پرورش صفات پسندیده، الگوی رژیم غذایی بازنگری و اصلاح شود...

    رمضان فرصت مناسبی است تا در كنار پرورش صفات پسندیده، الگوی رژیم غذایی بازنگری و اصلاح شود. استفاده بیشتر از غذاهای سنتی و خانگی مانند آش یا انواع سوپ‌ها در سفره افطار و دقت بیشتر به نوع غذا هنگام سحر، دستگاه گوارش را از خطر ابتلا به بیماری‌های مختلف حفظ می‌كند.

    در این میان عادت غذایی نادرست مانند مصرف فست فودها و غذاهای آماده پرچرب در وعده ناهار یا شام تا حدودی كنار گذاشته می‌شود و الگوی غذایی شكل مناسبی به خود می‌گیرد بطوری كه بسیاری از عوارض جسمانی، ناراحتی‌های گوارشی، چاقی و اضافه وزن در افراد كاهش پیدا می‌كند.


    غذاهای آماده و ناراحتی‌های گوارشی
    فست‌فودها، موادغذایی آماده‌ای هستند كه در صنعت غذایی، ادویه‌های متنوعی در تهیه آنها به كار برده می‌شود به همین دلیل طعم دلچسب آنها افراد زیادی را به سوی خود جذب كرده است. كالری زیاد و نوع طبخ این‌گونه موادغذایی باعث شده است تا متخصصان همواره نسبت به كاهش مصرف آنها هشدار دهند، زیرا كمتر مصرف كردن فست‌فودها در رژیم غذایی مانع از اضافه وزن و بیماری‌های متعاقب آن می‌شود.
    این نكته بخصوص در ماه روزه‌داری اهمیت زیادی پیدا می‌كند، زیرا دستگاه گوارش برای مدت زمان زیادی در طول روز در حالت استراحت به سر می‌برد و مصرف فست‌فودها با معده خالی موجب آزردگی و ناراحتی‌های گوارشی می‌شود.


    رضا امانی، استاد دانشگاه اهواز در این باره می‌گوید:
    ادویه و مواد افزودنی زیاد موجود در غذاهای آماده از جمله پودرسیر، از یك سو غذا را دلچسب و لذیذ می‌كند و از سوی دیگر با افزایش ترشحات اسیدی، زخم‌های گوارشی از جمله زخم معده را تشدید و یا به وجود می‌آورد. از طرفی به علت وجود مقادیر زیادی نمك كه در تهیه فست‌فودها مورد استفاده قرار می‌گیرد. علاوه بر تشدید تشنگی، باعث نوشیدن آب زیاد و احساس سنگینی در ساعات روزه ‌داری می‌شود بنابراین با حذف موادغذایی آماده و پرچرب از وعده سحری و افطاری علاوه بر كاهش ناراحتی‌های معده، میزان تشنگی كاهش پیدا می‌كند.


    كالری كمتر با حذف فست‌فودها
    رعایت اصل تنوع غذایی از توصیه‌هایی است كه متخصصان در ماه رمضان تأكید بیشتری بر آن دارند بطوری كه بر مصرف پروتئین، ویتامین‌ها، قند، چربی و املاح در فاصله زمانی افطار و سحر تأكید می‌كنند.
    در این میان مصرف برخی موادغذایی مانند غذاهای پرچرب را مضر دانسته و هشدار می‌دهند نیاز بدن به چربی‌ها در این ماه بطور مختصر افزایش پیدا می‌كند.
    محمدجواد حسین‌زاده، عضو هیأت علمی دانشگاه تهران معتقد است؛ باتوجه به آن‌كه غذاهای آماده در مدت زمان كوتاهی تهیه می‌شوند حاوی كالری و اسیدهای چرب با ترانس بالای بیشتری هستند و با مصرف آنها كالری زیادی به بدن وارد شده و باعث چاقی می‌شود.


    براساس آخرین مطالعات انجام شده، در صورتی كه دو درصد مازاد چربی‌های انباشته شده در بافت‌های بدن را اسیدهای چرب ترانس تشكیل دهد، احتمال بروز بیماری‌های قلبی و عروقی بیش از 20 درصد افزایش پیدا می‌كند و با افزایش چربی مضر خون (LDL) و كاهش چربی مفید خون (HDL) به عروق خونی صدمه وارد می‌شود.


    از سوی دیگر، روغن‌هایی با اسیدچرب ترانس بالا كه در تهیه فست‌فودها از آنها استفاده می‌شود زمینه بسیاری از آلرژی‌ها بخصوص حساسیت‌های كودكان، تصلب شرائین، اختلال در جدار عروق و در نهایت مقاومت به انسولین و دیابت را به‌وجود می‌آورد.


    سعید حسینی، متخصص تغذیه، مصرف موادغذایی آماده و پرچرب را هنگام سحر یا افطار مناسب نمی‌داند و می‌گوید: باتوجه به این‌كه این قبیل موادغذایی در روغن‌هایی كه چند مرتبه برای طبخ استفاده شده‌اند، تهیه می‌شوند ضرری كه آنها به بدن می‌رسانند نسبت به غذاهای سنتی پرچرب بیشتر است.


    به گفته دكتر امانی، متخصص تغذیه افزودنی‌های مختلف از قبیل رنگ، نگهدارنده و موادپركننده مانند نشاسته و دیگر افزودنی‌های خوراكی كه برای افزایش كیفیت، زمان نگهداری، رنگ و طعم آن اضافه می‌شود مسئله دیگری است كه كودكان را به خود جذب كرده است درحالی كه مصرف بیش از حد یا استفاده از محصولاتی كه از نظر كنترل كیفیت مورد بررسی قرار نگرفته باشد مشكلات زیادی را برای كودكان و نوجوانان به وجود خواهد آورد.


    به عنوان مثال ورود برخی مواد نگهدارنده و رنگ‌ها ممكن است زمینه‌های سرطان‌زایی یا بیش‌فعالی را در كودكان فراهم كرده و یا باعث تشدید آن شود.


    وی علاوه بر آلودگی شیمیایی، آلودگی میكروبی را مسئله مهم دیگری می‌داند و می‌گوید: از آنجا كه مواد تشكیل‌دهنده غذاهای آماده مانند سوسیس و كالباس مخلوطی از چند ماده است احتمال انتقال آلودگی‌های میكروبی بیشتر خواهد شد.


    به این ترتیب ماه رمضان فرصت مناسبی است تا بدن از آثار زیانبار مصرف غذاهای آماده دور شود و با ترویج الگوی صحیح مصرف غذا، زمینه‌ای فراهم شود تا پس از اتمام ماه روزه‌داری مصرف اینگونه موادغذایی به حداقل برسد. این نكته حتی در افراد با وزن طبیعی صدق می‌كند و كاهش مصرف غذاهای پرچرب و آماده برای هر فرد در هر گروه سنی توصیه می‌شود. در این خصوص مادران در خانواده نقش مهمی در شكل‌گیری الگوی غذایی دارند آنها با ایجاد تنوع در طبح غذا برای خانواده، اشتیاق كودكان و فرزندان خود را به سوی مصرف غذاهای سنتی و سالم افزایش می‌دهند.


    در این میان وعده سحری هرگز نباید نادیده گرفته شود زیرا جایگزین ناهار است و باید یك وعده غذایی كامل اما سبك باشد.


    به گفته دكتر حسین‌زاده، مصرف میوه و سبزیجات آبدار هنگام افطار و سحر كمك زیادی به تنظیم وضعیت آب بدن و كاهش احساس تشنگی می‌كند. همچنین جایگزینی موادغذایی ساده و كربوهیدرات‌های مركب مانند مواد نشاسته‌دار، ماكارونی به جای غذاهای پرچرب، آماده و قندهای ساده مانع از افت قندخون در ساعات روزه‌داری و چاقی می‌شود چرا كه نداشتن یك برنامه غذایی سالم در نهایت باعث اضافه‌وزن و به دنبال آن عوارض جسمانی مانند سرطان، آرتروز و آلزایمر می‌شود.


    93365739541900062743
    profilephpid100002248043280

    22771097565880345367
    facebook

    23759482593804762228
    NewGame7191

  8. 2 کاربر مقابل از Behzad AZ عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده اند.


  9. #5
    مدير باز نشسته
    تاریخ عضویت
    Jan 1970
    محل سکونت
    Tabriz
    نوشته ها
    5,550
    تشکر تشکر کرده 
    7,087
    تشکر تشکر شده 
    8,503
    تشکر شده در
    2,353 پست
    قدرت امتیاز دهی
    1937
    Array

    پیش فرض

    بدن انسان برای حفظ سلامتی خود همواره مقداری چربی به عنوان ذخیره انرژی در نقاط مختلف ذخیره می‌كند و اگر این چربی‌ها به مدت طولانی، در بدن باقی بمانند می‌توانند به شكل فشرده درآیند و احتمال مورد استفاده قرار گرفتن آنها در بدن، كمتر می شود.
    بنابراین روزه‌داری حتی در كسانی كه لاغر یا دارای وزن طبیعی هستند، به بدن این فرصت را می‌دهد تا این چربی‌های قدیمی را بسوزاند و پس از پایان دوره روزه‌داری، به جای آنها چربی تازه جایگزین شود.
    همچنین در این ماه، برای افرادی كه چربی بیش از حدی را در بدن خود ذخیره کرده اند، فرصت مغتنمی فراهم می‌شود تا مقداری از آنها را برای تولید انرژی به مصرف برسانند و از اضافه وزن خود بكاهند.
    دكتر احمدرضا درستی، متخصص تغذیه در گفتگو با «جام‌جم»، درباره ی بخور و نخورهای ماه مبارك رمضان می‌گوید: بسیاری از افراد با فرارسیدن ماه رمضان، سوالات فراوانی در خصوص نحوه تناول غذا در وعده‌های سحر و افطار برایشان پیش می‌آید كه با حرف‌های ضد و نقیضی كه از اطراف به گوششان می‌رسد، سرگردان می‌مانند كه بالاخره چطور و چگونه باید روزه خود را افطار كنند و در سحرگاه بایستی چه غذاهایی را مصرف كنند.
    وی با اعلام این موضوع در ادامه یادآور می‌شود: بهتر است در وعده سحر، غذاهایی سبك و حتی‌الامكان كم‌چرب همچون نان، پنیر، طالبی و ... خورد، ولی باید خاطرنشان كرد كه خوردن غذاهای حاضری برای كودكان خوب نیست و نمی‌تواند انرژی روزانه ی آنها را تامین كند. پس بهتر است در وعده سحر آنها غذاهای كم چربی همچون برنج و خورش نیز جای گیرد.
    این متخصص تغذیه عنوان می‌كند: غذاهای پرچرب می‌توانند در طول روز باعث تشنگی افراد شوند. به همین دلیل خوردن «كله‌پاچه و غذاهای سرخ شده» اصولا توصیه نمی‌شود و لازم است به جای این نوع غذاها، در وعده سحر از سبزیجات و ماست استفاده کرد تا زمان گرسنگی به تعویق بیفتد.
    چگونه روزه خود را افطار كنیم؟

    آش و سوپ رقیق و حلیمی كه در آنها از مقدار كمی سرخ‌كردنی استفاده شده باشد، بهترین غذا برای افطار است. دكتر درستی با اشاره به این مطلب اظهار می‌كند: بهتر است روزه‌داران پس از صرف آب جوش و خرما، خوردن شیر گرم و مقداری نان به همراه پنیر و سبزی را فراموش نكنند.
    وی در خصوص روزه‌داری در ماه‌های تابستان می‌افزاید: از آنجا که در ایام تابستان اذان مغرب دیر داده می‌شود (طول شب ها کوتاه است)، بهتر است روزه‌داران عزیز بلافاصله پس از صرف افطاری سبك، اقدام به صرف شام خود كه حاوی برنج، خورش، سالاد و ماست است، كنند (یعنی افطار و شام خود را یکجا بخورند) و تا هنگام خواب از نوشیدن 2 لیوان چای کم رنگ، یك لیوان شیر، کمی بیسكویت، خرما و میوه دریغ نكنند.
    دكتر درستی در ادامه ابراز می‌كند: روزه‌داران بایستی توجه داشته باشند كه نحوه صرف افطار در فصول سرد سال تغییر می‌كند و روزه‌داران پس از صرف افطاری سبك (نان، پنیر، سبزی و...) بعد از اذان مغرب در ساعات 17 تا 18، بایستی در ساعات 20 تا 21 اقدام به صرف وعده شام كنند (یعنی افطار و شام خود را جدا از هم بخورند).
    روزه‌داری در كودكان

    وی متذكر می‌شود: در ایام روزه‌داری باید به تغذیه كودكان 9 تا 12 ساله و نوجوانان بین 13 تا 18 ساله توجه خاصی شود، زیرا دریافت ناكافی مواد غذایی می‌تواند به رشد و نمو آنها، لطمات جبران‌ناپذیری وارد كند.
    نوجوانانی كه دچار وقفه در رشد شوند، گاها با كوتاه ماندن قد ، لاغری یا چاقی بیمارگونه مواجه می‌شوند؛ ولی متاسفانه اختلالاتی كه در اثر توقف رشد در ساختمان دستگاه‌های بدنی آنها اتفاق می‌افتد، منجر به ضعف و دردهای بدنی (به ویژه سردردهای مزمن)‌، بیماری‌های زنان ، سقط و زایمان زودرس ، مرده‌زایی، خونریزی‌های غیرطبیعی و ... می‌شود، لذا ساده‌اندیشی و بی‌توجهی به وضع تغذیه كودكان و خردسالان به هیچ وجه جایز نیست.
    دكتر درستی خاطرنشان می‌كند: بنابراین به دختران 9 تا 12 ساله و همچنین نوجوانانی كه در معرض كمترین خطر سوءتغذیه قرار دارند و به تمام بیماران و حتی افراد به ظاهر سالمی كه روزه‌داری منجر به بروز علائم شدید بدنی از جمله ضعف فراوان در آنها می‌شود، توصیه می‌شود با مشورت متخصص تغذیه و متخصصان ، اقدام به روزه‌داری كنند.


    93365739541900062743
    profilephpid100002248043280

    22771097565880345367
    facebook

    23759482593804762228
    NewGame7191

  10. 2 کاربر مقابل از Behzad AZ عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده اند.


  11. #6
    مدير باز نشسته
    تاریخ عضویت
    Jan 1970
    محل سکونت
    Tabriz
    نوشته ها
    5,550
    تشکر تشکر کرده 
    7,087
    تشکر تشکر شده 
    8,503
    تشکر شده در
    2,353 پست
    قدرت امتیاز دهی
    1937
    Array

    پیش فرض





    خشکي لب و خشکي پوست از شکايات پوستي نسبتا شايع روزه‌داران در ماه مبارک رمضان است. با دکتر بهروز باريک‌بين، متخصص پوست و مو، درباره همين مشکل و راه‌هاي مقابله با آن گفتگو کرده‌ايم...
    سلامت : آقاي دکتر! روزه‌داري در ماه مبارک رمضان چه تاثيري روي پوست دارد؟
    بايد با اطمينان بگويم که جز در موارد خاصي که به ذکر آنها خواهم پرداخت، روزه‌داري موجب تشديد بيماري‌هاي پوستي نمي‌شود و حتي در موارد زيادي به دليل ايجاد تعادل در تغذيه افراد، بيماري‌هاي پوستي آنان را رفع مي‌کند.




    سلامت : خشکي پوست چه‌طور؟

    شايد بسياري از افرادي که مبتلا به خشکي پوست و اگزما هستند، گمان کنند با روزه گرفتن به دليل مصرف کم آب دچار تشديد خشکي پوست خواهند شد ولي بايد بگويم که اگرچه اين کم‌آبي بدن جزور علل شايع خشکي پوست است اما اين مساله در مورد روزه‌داران صدق نمي‌کند.



    سلامت : چرا؟

    چون در فاصله بين افطار و سحر، فرد روزه‌دار به ميزان کافي از آب و مايعات استفاده مي‌کند و لذا به‌طور معمول، روزه‌داري تاثير چنداني در تشديد خشکي پوست ندارد.



    سلامت : اصلا دليل خشکي پوست چيست؟

    خشکي پوست علل متعددي دارد. خشکي ممکن است ارثي باشد مثل آنچه در افراد مبتلا به اگزماي سرشتي ديده مي‌شود. برخي بيماري‌هاي پوست مانند پسوريازيس، استفاده از شوينده‌هاي نامناسب، کمبودهاي غذايي مانند اسيدهاي چرب ضروري و ويتامين‌ها، مصرف برخي داروها مانند داروهاي کاهنده چربي خون، افزايش سن، برخي بيماري‌هاي داخلي مانند کم‌کاري تيروييد و فصل زمستان نيز موجب خشکي پوست مي‌شوند.


    سلامت :شما در اين رابطه، چه توصيه‌اي به روزه‌داران داريد؟
    توصيه‌ام اين است که اولا در فاصله افطار تا سحر به ميزان کافي از آب و مايعات استفاده کنيد تا مصرف کمتر آب در طول روز را بتوانيد جبران نماييد. ثانيا مصرف فراوان سبزيجات تازه و ميوه‌هاي تازه را فراموش نکنيد. در کنار مسايل تغذيه استفاده از مرطوب‌کننده‌ها را به‌صورت مکرر در طول روز مدنظر قرار دهيد. از شستشوي بيش از حد پوست با آب و صابون پرهيز کنيد و اگر هر از گاهي جوش مي‌زنيد، سعي کنيد از مرطوب‌کننده‌هاي فاقد چربي استفاده کنيد و در غير اين صورت از چرب‌کننده‌هايي مثل وازلين به خصوص بعد از شستشوي صورت با آب ولرم استفاده نماييد. اگر از اگزماي پوستي رنج مي‌بريد، به پزشک متخصص پوست مراجعه کنيد تا تحت درمان مناسب موضعي قرار گيريد. نگذاريد خارش ضايعات پوستي در اين ماه آرامش روحي شما را مختل ‌کند.



    سلامت : گاهي شاهديم بعضي از افرادي که آکنه دارند، طي ماه مبارک رمضان، مشکل‌شان تشديد مي‌شود؛ چرا؟
    علت اصلي‌اش اين است که بعضي‌ها طي ماه مبارک رمضان به مصرف فراوان مواد غذايي داراي قند زياد مثل خرما، زولبيا و باميه و ساير شيريني‌جات روي مي‌آورند و اين مي‌تواند دليل تشديد آکنه باشد. اگر مي‌خواهيد چنين اتفاقي نيفتد، سعي کنيد بيش از پيش، از ميوه‌ها و سبزي‌هاي تازه استفاده کنيد. با مصرف اين مواد غذايي سرشار از آنتي‌اکسيدان‌ها مي‌توانيد تاثير روزه را در پاک کردن بدن از سموم تقويت کنيد.



    سلامت : آيا در بين بيماري‌هاي پوستي،‌ بيماراني هستند که روزه براي آنها منع طبي داشته باشد؟
    بله؛ مطرح‌ترين مورد در اين خصوص، بيماري پمفيگوس است. اين بيماري خودايمني موجب بروز تاول‌هاي متعددي روي پوست و نيز داخل مخاط دهان مي‌شود و در صورت عدم درمان مناسب مي‌تواند تهديدکننده حيات باشد. روزه‌داري، براي اين افراد، خطرناک محسوب مي‌شود و کنترل اين بيماري مهم يکي از مشکل‌ترين درما‌ن‌ها در تخصص پوست و مو است و متاسفانه بسيار شاهديم که در ماه مبارک رمضان يا مدت کوتاهي پس از آن، برخي بيماران مبتلا به پمفيگوس که از اين منع طبي بي‌اطلاع‌اند، با عود ضايعات مراجعه مي‌کنند. بيماراني که از اين بيماري رنج مي‌برند هم بايد بدانند که سلامت جسم در کنار سلامت روح و روان، از فلسفه‌هاي روزه‌داري است و لذا بايد به پزشک خود اطمينان داشته باشند و مساله منع طبي روزه‌ در بيماري‌هاي خاص را جدي بگيرند. اين بيماران بايد بدانند که هر بار عود مساوي است با مصرف مقادير زيادي داروي کورتيکواستروييد و افزايش خطر پوکي استخوان، افزايش وزن، افزايش قندخون، افزايش فشارخون و مشکلات ديگر.



    سلامت : در طول روزهاي ماه مبارک رمضان به دليل عدم مصرف آب و مايعات، احتمال بروز خشکي لب‌ها هم هست؛ براي پيشگيري از اين وضعيت چه توصيه‌اي داريد؟
    اين مساله به خصوص در کساني که تنفس خود را به جاي بيني از دهان انجام دهند، شايع‌تر است. علل متعددي علاوه بر کاهش مصرف آب براي خشکي شديد لب‌ها وجود دارد؛ مثلا مصرف برخي داروها (مثل ايزوترتينوئين يا آکوتان)؛ افرادي که مصرف اين داروها را براي بهبود آکنه خود تجربه کرده‌اند مي‌دانند که يکي از شايع‌ترين عوارض اين دارو خشکي شديد لب‌ها و ترک خوردن آنهاست. افرادي که در ماه مبارک رمضان مشغول مصرف اين دارو هستند، بهتر است با نظر پزشک متخصص خود دوز دارو را کمي کاهش دهند؛ مثلا يک روز در ميان يک کپسول را مصرف کنند تا مساله خشکي لب‌ها با توجه به کاهش مصرف مايعات طي روز در اين بيماران به حداقل برسد. در ضمن، چرب کردن مکرر لب‌ها را نيز بايد مدنظر قرار داد و براي اين منظور مي‌توان از وازلين، اوسرين و کرم‌هاي مختلف چرب‌کننده لب استفاده کرد. کلا در ماه رمضان، مصرف فراوان آب و سبزيجات و ميوه‌هاي تازه را همراه با چرب کردن مکرر لب‌ها به عزيزان روزه‌دار که مبتلا به خشکي لب‌ها شده‌اند، توصيه مي‌کنم.


    93365739541900062743
    profilephpid100002248043280

    22771097565880345367
    facebook

    23759482593804762228
    NewGame7191

  12. 2 کاربر مقابل از Behzad AZ عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده اند.


  13. #7
    مدير باز نشسته
    تاریخ عضویت
    Jan 1970
    محل سکونت
    Tabriz
    نوشته ها
    5,550
    تشکر تشکر کرده 
    7,087
    تشکر تشکر شده 
    8,503
    تشکر شده در
    2,353 پست
    قدرت امتیاز دهی
    1937
    Array

    پیش فرض

    پژوهشگران می گویند: روزه ماه رمضان نقطه عطف در زندگی کودکان است و والدین باید با دقت بیشتر بر وعده های غذایی آنان نظارت کنند.

    به گزارش شبکه خبر به نقل از العربیه؛ پژوهشگران توصیه می کنند ، با توجه به آنکه توان جسمانی کودکان در مقایسه با بزرگسالان بسیار کمتر است، افطار آنان زودتر آماده شود و سحر را دیرتر میل کنند و مایعات بیشتر بنوشند.

    این درحالی است که بدن کودکان به سبب فعالیت های بیشتر به مواد قندی زیادی نیاز دارد.

    همچنین توصیه شده است؛ وعده افطار کودکان سرشار از مواد کربوهیدرات، انرژی زا و پروتئین های اساسی برای جلوگیری از سستی عضلات باشد.

    پژوهشگران تصریح کردند:کودکان بعد از افطار یا هنگام افطار به هیچ وجه نوشابه های گازدار ننوشند.


    93365739541900062743
    profilephpid100002248043280

    22771097565880345367
    facebook

    23759482593804762228
    NewGame7191

  14. کاربر مقابل از Behzad AZ عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده است:


  15. #8
    مدير باز نشسته
    تاریخ عضویت
    Jan 1970
    محل سکونت
    Tabriz
    نوشته ها
    5,550
    تشکر تشکر کرده 
    7,087
    تشکر تشکر شده 
    8,503
    تشکر شده در
    2,353 پست
    قدرت امتیاز دهی
    1937
    Array

    پیش فرض

    نتیجه تحقیقی بسیار گسترده نشان می دهد: روزه داری در تامین و ارتقای سلامت افراد تاثیر بسزایی دارد.
    به گزارش شبکه خبر، نتایج این تحقیق که با بررسی بیش از ۱۳۰ پژوهش در کشورهای مختلف درباره روزه داری به دست آمده است، نشان می دهد: روزه داری در تنظیم میزان ترکیبات مختلف بدن و بهبود سوخت و ساز موثر است.

    بر اساس این تحقیق ، در صورتی که تغذیه مناسب در دو وعده سحری و افطار رعایت شود ، روزه داری موجب کاهش کلسترول، تری گلیسیرید و افزایش کلسترول سودمند اچ دی ال می شود.

    بر اساس این بررسی همچنین روزه داری با کاهش میزان چربی احشایی و کاهش مقاومت به انسولین، خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد.

    نتایج این بررسی در مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران از مجلات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی منتشر شده است


    93365739541900062743
    profilephpid100002248043280

    22771097565880345367
    facebook

    23759482593804762228
    NewGame7191

  16. 2 کاربر مقابل از Behzad AZ عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده اند.


  17. #9
    مدير باز نشسته
    تاریخ عضویت
    Jan 1970
    محل سکونت
    Tabriz
    نوشته ها
    5,550
    تشکر تشکر کرده 
    7,087
    تشکر تشکر شده 
    8,503
    تشکر شده در
    2,353 پست
    قدرت امتیاز دهی
    1937
    Array

    پیش فرض

    15916363117862031661338921810616823522950116
    متخصصان توصیه می کنند روزه‌داران این شیرینی سنتی و مخصوص ماه مبارک رمضان را کمتر مصرف کنند و حتی از این شیرینی چشم بپوشند و شیرینی‌های طبیعی را جایگزین کنند.
    هفته نامه «سلامت» در گفتگو با سه متخصص تلاش کرده است تا به بررسی مضرات و فواید احتمالی این شیرینی پُرطرفدار بپردازد.
    زولبیا و بامیه، دشمن قلب

    دکتر سیدضیاءالدین مظهری، متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه ایران در گفتگو با سلامت اعلام کرد: «زولبیا و بامیه‌ای که با روغن چند بار مصرف شده، درست می‌شود، دشمن قلب و سیستم گردش خون است».
    وی با بیان اینکه "روزه خود یک درمان است" می‌گوید: «به دلیل فاصله زمانی زیاد بین اولین و آخرین وعده غذایی در ایام روزه داری، گلیکوژن کبد (منبع ذخیره ی قندی) مصرف می‌شود و فرد ولع زیادی برای خوردن شیرینی پیدا می کند و متاسفانه به دلیل باور غلطی که در جامعه وجود دارد، افراد در مصرف زولبیا و بامیه که مملو از قندهای تصفیه شده و چربی‌های اشباع هستند و ممکن است در اثر جوشیدن، مواد سمی در آنها ایجاد شده باشد، افراط می‌کنند. روزه‌داران با خوردن مقدار زیادی از زولبیا و بامیه اجر روزه را از نظر جسمی و روحی از بین می‌برند و بعد از ماه مبارک رمضان دچار چاقی و افزایش وزن می‌شوند.»
    این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با تاکید بر اینکه: «بهتر است روزه‌داران از مصرف زولبیا و بامیه اجتناب کنند»، اظهار می‌کند: «متاسفانه برخی افراد 300 تا 400 گرم زولبیا و بامیه را یک جا مصرف می‌کنند، در حالی که به نفع آنهاست تا قند مورد نیاز بدنشان را با خوردن خرما و شیر و یا کشمش و چای و یا حتی آبمیوه تازه جبران کنند تا ولع خوردن زولبیا و بامیه هم در آنها کاهش پیدا کند.» وی با ابراز تاسف از اینکه بیشتر زولبیا و بامیه‌ها به صورت غیراستاندارد و غیربهداشتی تهیه می‌شوند و در تهیه آنها از روغن‌های مانده و فاسد و همچنین مواد اولیه رو به فساد استفاده می‌شود، می‌گوید: «هنگام خرید زولبیا و بامیه باید به رنگ آن توجه کنیم، هر چه زولبیا و بامیه قهوه‌ای‌تر و سوخته‌تر باشد نشانه مرغوبیت آن نیست، بلکه نشان دهنده این است که در روغن بیشتر جوشیده و حرارت بیشتری دیده و در نتیجه حاوی مواد سمی بیشتری است.»
    دکتر مظهری توصیه می‌کند که مردم زولبیا و بامیه را از شیرینی فروشی‌های مطمئن تهیه کنند. وی همچنین می‌گوید: «مردم تا حد امکان باید از مصرف زولبیا و بامیه و حتی کیک و شیرینی صرف‌نظر کنند تا سلامت آنها به خطر نیفتد.» این متخصص تعذیه توضیح می‌دهد: «بیشتر این مواد حاوی اسید چربی به نام ترانس هستند، که دشمن قلب و سیستم گردش خون است و برای همه و به‌خصوص برای کسانی که زمینه ابتلا به بیماری قلبی را دارند، بسیار مضر است.»
    اصلاح نحوه تهیه زولبیا و بامیه

    رامش عالی‌پور، کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و رییس انجمن تغذیه استان اصفهان نیز در گفتگو با «سلامت» از نحوه تهیه زولبیا و بامیه توسط شیرینی‌پزی‌ها انتقاد می‌کند و می‌گوید: «باید نحوه تهیه زولبیا و بامیه اصلاح شود و ما طی تحقیقی که در دست انجام داریم ، راه جدیدی را برای تهیه سالم زولبیا و بامیه ارایه خواهیم کرد.»
    وی با بیان اینکه مصرف این شیرینی در جامعه ما به‌صورت فرهنگ درآمده است می‌افزاید: «متاسفانه مصرف این شیرینی در جامعه ما اکثرا نادرست است و بسیاری از مردم زولبیا و بامیه را به عنوان دسر می‌خورند که اشتباه است و باید این فرهنگ اصلاح شود.»


    93365739541900062743
    profilephpid100002248043280

    22771097565880345367
    facebook

    23759482593804762228
    NewGame7191

  18. 2 کاربر مقابل از Behzad AZ عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده اند.


  19. #10
    مدير باز نشسته
    تاریخ عضویت
    Jan 1970
    محل سکونت
    Tabriz
    نوشته ها
    5,550
    تشکر تشکر کرده 
    7,087
    تشکر تشکر شده 
    8,503
    تشکر شده در
    2,353 پست
    قدرت امتیاز دهی
    1937
    Array

    پیش فرض

    رییس انجمن تغذیه استان اصفهان می‌گوید: «در تهیه این شیرینی حتما باید از روغن مخصوص سرخ کردنی و ماست‌های پاستوریزه استفاده کرد و به طور جدی از به کار بردن جوش شیرین خودداری کرد و به جای شکر از یک ماده قندی دیگر استفاده نمود.»
    عالی‌پور به مردم توصیه می‌کند که زولبیا و بامیه را حتما در جعبه‌های مقوایی که پروانه ساخت از وزارت بهداشت دارند، خریداری کنند.
    سرطان‌زایی زولبیا و بامیه

    دکتر سید محمود اسحاق حسینی، فوق تخصص گوارش و عضو هیات علمی دانشگاه تهران نیز در گفتگو با «سلامت» با اشاره به اینکه بیشتر زولبیا و بامیه ها در روغن‌هایی که چند بار استفاده شده سرخ می‌شود می‌گوید: «سرطان زایی اینگونه زولبیا و بامیه‌ها کاملا اثبات شده است. این زولبیا و بامیه، سرطان‌های روده باریک و لوزالمعده را ایجاد می‌کند.»
    دکتر اسحاق حسینی به کسانی که مبتلا به ترش کردن معده هستند اکیدا توصیه می‌کند که از مصرف زولبیا و بامیه پرهیز کنند و می‌گوید: «مشکل این افراد با خوردن زولبیا و بامیه به شدت بدتر می‌شود.»
    این فوق تخصص گوارش با بیان اینکه «زولبیا و بامیه کلا خوب نیست» اظهار می‌کند: «مردم و حتی آنهایی که کاملا سالم هستند و هیچ مشکلی ندارند تا آنجایی که می‌توانند از خوردن زولبیا و بامیه خودداری کنند.»
    وزرات بهداشت نیز از مردم خواسته است:« مواد غذایی آماده مصرف از قبیل زولبیا و بامیه، حلیم، نان و شیرینی سنتی، کله و پاچه، دل و جگر، بستنی، شربت آلبالو و زرشک را از دستفروشان و دوره گردان خریداری نکنند و همچنین در هنگام خرید مواد غذایی بسته‌بندی شده، به مجوز وزارت بهداشت، تاریخ تولید و انقضا، نشانی دقیق کارخانه تولیدکننده و سالم بودن بسته توجه کنند.»
    نخوریم بهتر است

    با توجه به صحبت‌های این سه متخصص می‌توان به مضر بودن زولبیا و بامیه بیش از پیش پی برد، با توجه به اینکه خوردن این شیرینی متاسفانه جزیی از سنت‌های ما به‌خصوص در ماه مبارک رمضان شده است و دل کندن از این سنت حتی در عصر مدرنیته، بسیار سخت است پس تنها می توانیم بگوییم: "نخوریم بهتر است."
    انتخاب سالم ماندن و روزه گرفتن در سال‌های آینده، یا بیمار شدن و از دست دادن سعادت روزه داری در سال‌های آینده بر عهده خود ما و شماست.


    93365739541900062743
    profilephpid100002248043280

    22771097565880345367
    facebook

    23759482593804762228
    NewGame7191

  20. 2 کاربر مقابل از Behzad AZ عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده اند.


صفحه 1 از 6 12345 ... آخرینآخرین

برچسب ها برای این تاپیک

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  

http://www.worldup.ir/