بر خلاف تصور برخی افراد که نوشابه‌های رژیمی مانع از چاق شدن افراد می‌شود، باید گفت که این نوشابه‌ها سرشار از آسپارتام است که موجب سرگیجه، کاهش توان حافظه، پوکی استخوان و کاهش یادگیری افراد می‌شود.

به گزارشمشرق، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: مصرف نوشابه‌های رژیمی موجب چاقی، سرگیجه، کاهش توان حافظه و پوکی استخوان می‌شود و بر خلاف بخشنامه های دولتی هنوز در ادارات دولتی نوشابه های گازدار و کولادار توزیع می شود.

مرتضی صفوی اظهار داشت: نوشابه فاقد فیبر، پروتئین و سایر مواد مغذی ضروری است و جز قند و اسید، ماده‌ ارزشمندی ندارد.

وی گفت: بر خلاف تصور برخی افراد که نوشابه‌های رژیمی مانع از چاق شدن افراد می‌شود، باید گفت که این نوشابه‌ها سرشار از آسپارتام است که موجب سرگیجه، کاهش توان حافظه، پوکی استخوان و کاهش یادگیری افراد می‌شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اضافه کرد: وجود دی‌اکسید کربن در نوشابه باعث افزایش اسیدیته معده می‌شود و در هضم غذا اختلال ایجاد می‌کند و زمانی که این اسیدیته وارد سیستم خونی می‌شود، بدن برای خنثی کردن آن کلسیم مصرف می‌کند که مشکلات کمبود کلسیم نیز برای قلب ایجاد می‌‌شود.

صفوی بیان داشت: طبق تحقیقی که در سال 1386 انجام شد، 4.7 درصد از واحدهای دولتی منحصراً از نوشابه‌های گازدار استفاده می‌کردند و این درست برخلاف بخشنامه‌هایی است که به بخش‌های دولتی ارسال شده بود.

وی ادامه داد: ‌81.5 درصد واحدهای دولتی از سایر نوشیدنی‌ها مانند آب، آبمیوه و ماءالشعیر استفاده می‌کردند و 13.7 درصد از واحدهای دولتی از نوشابه‌های گازدار کولا‌دار استفاده می‌کردند که این نوشابه‌ها ضرر بیشتری به بدن می‌رساند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اظهار داشت: ‌29.4 درصد از واحدهای دولتی یک روز در هفته نوشابه مصرف می‌کردند و 17.1 درصد از واحدهای دولتی 2 روز در هفته همچنین 53.5 درصد 3 روز در هفته نوشابه مصرف می‌کردند.