نوشته:ناصر دیب السوادی
ترجمه: عبدالغفور گردهانی
رمضان مبارک فرصتی است طلایی که ما زیباترین تغییر را در زندگی خویش چه در امور دنیوی یا دینی شکل دهیم. در اینجا برخی از افکار را که باعث میشود جو خانواده در رمضان تازه شود میآوریم.
1. رمضان ماه قران است،پس خود و خانواده مان روزانه ساعت مشخصی را به تلاوت قران اختصاص دهیم تا اینکه اهل منزل تلاوت قران را در حالتی انجام دهند که مانند زنبور عسل بر شیره گلها بنشینند و فرشتگان خانه را در بر گیرند و در نزد خداوند از این خانواده یاد کنند.
2. چه زیباست که همه اعضای خانواده طوری برنامه ریزی کنند که در صورت امکان برای اذای نماز تراویح در یکی از مساجد شهر بسر برند تا از اندرزهای تربیتی مفید در ماه مبارک بهرمند گردند .هرچه این مساجد متنوع تر باشد بهتر است زیرا همت ها را محکمتر نموده و بیداری بیشتری میبخشد.
3. کمک به والدین در ماه مبارک باید افزایش یابد. به همین منظور میتوان مسابقهای در میان فرزندان ترتیب داد که هر کس بیشترین خدمت را به پدر و مادر بکند جایزه داده شود.
4. رمضان ماه خیر و برکت است و چه شیرین است که هرکس در منزل عادت کند که روزانه چیزی صدقه دهد.
5. به قاری قران گفته میشود که تلاوت کن همچنان که در دنیا تلاوت میکردی زیرا جایگاه تو در بهشت آخرین آیهای است که تلاوت نمودهای، پس چه پسندیده است که بخشی از این ماه مبارک را در مراجعه به حفظ خود از قران برنامه ریزی کنیم تا در بالاترین مراتب بهشت جا گیریم.
6. جهان امروز به سبب مصائب شدیدا درد میکشد و زخمی است پس لازم است که در هنگام افطار دستان را به دعا بالا بریم و از خداوند عزوجل بخواهیم که از مشکلات جهان اسلام بکاهد و بعد از خواری عزت و بعد از ضعف قدرت و پس از بیماری سلامتی و برکت پیش آرد زیرا دعای روزه دار هنگام افطار رد نمیشود.
7. هنگامی که تشنگی و گرسنگی ایام رمضان بر ما فشار آورد به یاد برادران خود بیفتیم که در طول سال گرسنهاند؛پس برایشان دعا کنیم که خداوند برآنان رحم کند.
8. عید چه زیبا و فرح بخش است و زیباتر آنست که ما خود را از حلال بهرمند سازیم و شدیدا از امور حرام مثل نظر بر نامحرم و شنیدن منکر و بهتان بپرهیزیم.
9. چه زیباست که اعضای خانواده در آماده کردن یک مطلب مفید به صورت روزانه با بقیه اعضاء خانواده مسابقه دهند به شکلی که همه بعد از افطار دور هم بنشینند و هر کس مطلب خود را ارائه نماید. بر کسی پوشیده نیست که این کار تا چه اندازه برای ارائه دهنده و دریافت کننده مطب مفید فایده میباشد.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)