"رسا" نرم‌افزار تبديل متن به گفتار فارسي است كه پيامک‌هاي رسيده به تلفن همراه از طريق اين برنامه براي رانندگان خوانده مي‌شود.

به گزارش ايسنا، طراح نرم‌افزار رسا درباره ويژگي‌هاي اين نرم‌افزار اظهار كرد: اين نرم‌افزار براي نخستين بار در دنيا ساخته شده است و مشابه خارجي ندارد. رسا در کشورهاي فارسي‌زبان مانند تاجيکستان و افغانستان و ايران قابليت استفاده دارد. البته مشابه آن به زبان‌هاي انگليسي، آلماني، فرانسه و اسپانيايي موجود است که دولت‌هاي آن کشورها از اين برنامه حمايت کرده‌اند؛ زيرا بحث جان انسان‌ها مطرح است. ما نيز اميدواريم دولت خدمتگزار ايران، ما را در شناساندن و عرضه آن در دنيا کمک کند.

مهدي گلزارنيا افزود: همراه با سميه باقربيگي، طراحي و پياده‌سازي اين نرم‌افزار را برعهده داشتيم و بعد از دو سال کار تحقيقاتي، شرکت گيتي افروز تابان (گاتا) آن ‌را طراحي و توليد کرد. اين نرم‌افزار برروي تلفن‌هاي همراه با سيستم‌هاي عامل‌ symbian نصب مي‌شود و در آينده مي‌توان آن‌ را برروي سيستم‌هاي اندرويد نيز نصب کرد.

گلزار درباره تحقيقي که در ديلي تلگراف به چاپ رسيده است، گفت: در اين مقاله نوشته شده است زماني‌ که پيامکي براي فردي مي‌آيد، ناخودآگاه ديد مرکزي راننده از جاده برروي تلفن همراهش مي‌رود. اين امر باعث مي‌شود که حواس راننده پرت شود؛ درصورتي‌که با نصب اين برنامه، حوادث رانندگي به‌صورت چشمگيري کاهش مي‌يابد.
طراح رسا دربارة تأييديه‌هاي اين برنامه گفت: اين برنامه، برگزيده جشنواره خوارزمي است که خلاقانه‌ترين اثر جشنواره‌هاي ديجيتال هم در سالهاي گذشته شناخته شد. همچنين از مرکز تحقيقات توان‌بخشي دانشگاه علوم پزشکي تهران تأييديه دارد. با توجه به پردازش‌هاي متني که برروي اين نرم‌افزار انجام شده است، تأييديه از گروه زبان‌شناسي دانشگاه علامه طباطبايي نيز داراست.

بنا بر اعلام ستاد خبري نمايشگاه رسانه‌هاي ديجيتال، او يادآور شد: نابينايان و کم‌بينايان و حتي ناشنوايان، بيش‌ترين کاربران اين برنامه هستند. امسال، در پنجمين نمايشگاه رسانه‌هاي ديجيتال، عرضه و فروش اين برنامه را داريم.

گلزار قابليت‌هاي اين محصول را اين‌چنين برشمرد: پيامک‌ها با شش صداي متفاوت مردانه و زنانه و بچگانه خوانده مي‌شود. قابليت تنظيم سرعت و بلندي صداي خواننده را دارد و اگر فرد، برنامه را در حالت رانندگي تنظيم کند، راننده بدون دست‌زدن به گوشي و در حالت گوشيِ قفل‌شده، پيامک خود‌به‌خود خوانده مي‌شود. ارسال پيامک نيز امسال به آن اضافه شده است؛ به‌طوري‌که با تايپ هر حرف به‌صورت فارسي يا انگليسي، کلمه براي ارسال‌کننده خوانده مي‌شود.