i27069 n00136116b
«آمنه زنگنه، دانشجوی ورودی سال 89 دانشگاه امیرکبیر تهران در مقطع کارشناسی‌ارشد رشته پلمیر روز دوشنبه از نمازخانه دانشگاه که به‌دلیل نبود خوابگاه در آنجا اسکان داشته است، به حمام دانشگاه امیرکبیر مراجعه می‌کند و بعد از حدود سه ساعت یکی از دانشجویان او را در وضعیت بی‌هوشی در کف حمام یافته و با کمک سایر دانشجویان آمنه به بهداری منتقل می‌شود.

در معاینه اولیه علت بی‌هوشی گاز گرفتگی اعلام می‌شود. استنشاق گازی متصاعد شده از اسیدی که مسئولان فنی دانشگاه به منظور باز کردن گرفتگی لوله‌های فاضلاب در لوله‌ها ریخته بودند.

البته آنها از اعلام این موضوع به دانشجویان امتناع کرده بودند و آمنه و سایر دانشجویان بدون اطلاع از این موضوع فعالیت‌های روزمره خود را انجام می‌دادند.

بهداری دانشگاه هم فاقد تجهیزات تنفسی و اکسیژن بوده و به همین دلیل این دانشجو به بیمارستان فیروزگر منتقل می‌شود. ا وجود این اقدامات درمانی مسئولان بیمارستان اعلام کردند که دانشجوی دختر سه ساعت قبل در حمام خوابگاه دانشگاه فوت شده است.

این روایت دانشجویان دانشگاه امیرکبیر تهران از فوت «آمنه زنگنه» است که بر اثر استنشاق گاز ناشی از اسید در لوله‌های فاضلاب این دانشگاه در حمام فوت کرد. اما مسئولان دانشگاه امیرکبیر روایت متفاوتی نسبت به مرگ این دانشجوی دختر داشته‌اند.

دانشگاه امیرکبیر با صدور اطلاعیه‌ای بدون اشاره به جزییات فوت این دانشجو از مصدومیت این دانشجو و انجام تمامی عملیات احیا، توسط پزشکان بهداری خبر دادند. دانشگاه امیرکبیر در این اطلاعیه اعلام کرده است: «آمنه زنگنه» دانشجوی 89 کارشناسی‌ارشد نوبت دوم پلیمر که بنا به درخواست خود و با احراز شرایط شورای اسکان معاونت دانشجویی از تاریخ 10مهر سال‌جاری در سوییت 42 خوابگاه شهید مرادی اسکان داده شده بودند، قبل‌ازظهر روز دوشنبه 11مهر جاری در حمام خوابگاه مصدوم شده‌اند که پس از اطلاع بلافاصله با انجام کلیه عملیات احیا توسط پزشکان بهداری دانشگاه، توسط اورژانس 115 تهران به بیمارستان فیروزگر منتقل شد.»

در این اطلاعیه تصریح شده است: «در حال حاضر کلیه پیگیری‌های قانونی و حقوق ممکن برای تشخیص علت و چگونگی حادثه به عمل آمده و موضوع توسط پزشکی قانونی در دست بررسی است که به محض مشخص شدن نظریه کارشناسی سازمان پزشکی قانونی، به استحضار خواهد رسید.»

این اطلاعیه در حالی از سوی مسئولان دانشگاه امیرکبیر صادر شده که با واکنش و اعتراض دانشجویان این دانشگاه مواجه شده است.

خبرگزاری فارس در این رابطه گزارش داد، جمعی از دانشجویان دانشگاه امیرکبیر با برگزاری یک تجمع دانشجویی در اعتراض به بیانیه این دانشگاه خواستار پاسخگویی رهایی، رییس و همچنین دیگر مسوولان این دانشگاه در رابطه با بررسی چگونگی فوت آمنه زنگنه دانشجوی دختر این دانشگاه شدند. در این تجمع دانشجویی، انتقاداتی در رابطه با مسایل صنفی و وضعیت خوابگاه‌های دانشجویی نیز مطرح شد و از مسوولان خواسته شده که در رابطه با قتل این دانشجوی دختر اطلاع‌رسانی درستی انجام دهند.

همچنین مهدور، دبیر شورای صنفی دانشگاه امیرکبیر با اشاره به فوت دانشجوی کارشناسی‌ارشد رشته پلیمر می‌گوید: به دلیل پذیرش بیش از ظرفیت دانشجو در دوره کارشناسی‌ارشد و پاسخگو نبودن امکانات دانشگاه برای اسکان دانشجویان این اتفاق رخ داده است.

وی با بیان اینکه امسال بسیاری از دانشجویان در نمازخانه اسکان داده شدند، می‌افزاید: دانشجویانی که در نمازخانه اسکان داده شده‌اند، حمامی ندارند و از حمام کارکنان دانشگاه استفاده می‌کنند که این حمام هم خراب بود؛ زیرا پیش از این روی در حمام اطلاعیه خرابی نصب شده بوده که پس از مدتی توسط خود دانشگاه اطلاعیه مذکور برداشته شد.

وی ادامه می‌دهد: دانشجوی مرحوم بی‌خبر از خرابی حمام در حالی وارد حمام شده بود که مسوولان خوابگاه بدون اعلام عمومی برای بازشدن گرفتگی لوله‌ و چاه‌های فاضلاب‌ حمام‌ها، اسید به داخل لوله‌ها ریخته‌ بودند که وقتی آب روی آن ریخته شده گاز تولید کرده و موجب بی‌هوشی و گازگرفتگی دانشجو شده است و پس از چهار ساعت وقتی فقط صدای آب از حمام آمده است در آنجا را باز کرده و متوجه شدند که دانشجوی مذکور در آنجا افتاده است. اگر آن دانشجو را سریع به یک بیمارستان منتقل می‌کردند، شاید وی نمی‌مرد.

از سوی دیگر، مدیرکل امور دانشجویان داخل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری می‌گوید: علت فوت دانشجوی دختر دانشگاه صنعتی امیرکبیر در وزارت علوم در دست بررسی است.

مجتبی بذرافشان در مورد فوت مرحومه «آمنه زنگنه» دانشجوی کارشناسی‌ارشد نوبت دوم (دوره شبانه) دانشگاه صنعتی امیرکبیر، به ایسنا می‌گوید: موضوع علت فوت این دانشجوی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در وزارت علوم تحت بررسی است و به محض اعلام نظر پزشکی قانونی و دریافت کامل گزارش، با کسانی که احتمالا در این زمینه سهل‌انگاری کرده باشند، برخورد قانونی لازم صورت می‌گیرد.

فوت تلخ این دانشجو در شرایطی اتفاق افتاده که همه ساله دانشگاه‌های کشور به دلیل مشخص نبودن میزان ظرفیت هر دانشگاه و کمبود امکانات خوابگاهی مشکلات متعددی را برای اسکان دانشجویان غیربومی به وجود می‌آورند.

امسال نیز برخی از دانشگاه‌های تهران نظیر امیرکبیر، شریف و تهران به دلیل افزایش میزان پذیرش دانشجو در مقاطع ارشد و دکترا و اضافه نشدن میزان خوابگاه‌ها برخی از دانشجویان را در نمازخانه‌های دانشگاه‌ها اسکان دادند که موجبات بروز مشکلات متعددی را ایجاد کرده است.

آخرین پیگیری‌های خبرنگار شرق از اعتراض صنفی دانشجویان امیرکبیر در اعتراض به فوت دانشجوی این دانشگاه حکایت از کشیده شدن دامنه این اعتراضات تا مقابل دفتر رییس دانشگاه دارد که با ممانعت نیروهای حراست روبه‌رو شده است و علیرضا رهایی رییس دانشگاه امیرکبیر در واکنش به این اعتراضات شورایی متشکل از دانشجویان عضو شورای صنفی دانشگاه، معاون دانشجویی و اساتید باسابقه برای پیگیری علل این حادثه و پیگیری مطالبات دانشگاهیان تشکیل داده است.