به گزارش پایگاه اطلاع رسانی GsmAria ، جلسه هماهنگی برای مبارزه با قاچاق تلفن همراه و همچنین جمع آوری گوشی‌های قاچاق در سطح عرضه در ستاد مركزی مبارزه با قاچاق كالا و ارز با حضور نمایندگان تمامی دستگاه‌های مسوول و نماینده شورای اصناف، رییس اتحادیه مرتبط و نمایندگی‌های شركت‌های تولیدی در ایران برگزار شد.

به نقل از ستاد مركزی مبارزه با قاچاق كالا و ارز ، در این جلسه 'مهدی ابویی'، معاون پیشگیری و هماهنگی امور سازمان‌ها و استان‌ها ستاد مركزی مبارزه با قاچاق كالا و ارز با توجه به تصمیم دولت در به حداقل رساندن تعرفه گوشی تلفن همراه با هدف پیشگیری از قاچاق آن بر اقدام فوری و همه‌جانبه همه دستگاه‌ها در مبارزه با قاچاق تلفن همراه تأكید كرد.

ابویی از نمایندگی‌های شركت‌های تولیدی به ویژه چهار برندی كه 80 درصد سهم بازار كشور را در اختیار دارند خواست نیاز بازار را صرفاً از طریق واردات مجاز تأمین كنند.

وی افزود: با توجه به این كه تعرفه واردات به حداقل رسیده، مسوولیت واردات به صورت قاچاق با نمایندگی‌ها است.

دراین جلسه تصمیمات لازم در زمینه كاهش مدت زمان ترخیص كالا در گمرك، اطلاع‌رسانی در زمینه خرید محصولات اصلی و غیر قاچاق و همچنین تشدید همه جانبه با ورود و حمل و نقل گوشی تلفن همراه قاچاق به ویژه نحوه جمع‌آوری گوشی‌های غیرمجاز و قاچاق در سطح عرضه اتخاذ شد.

براین اساس سازمان‌ استاندارد، سازمان حمایت از مصرف كنندگان، شورای اصناف، نمایندگی‌های تلفن همراه، اتحادیه فروشندگان تلفن همراه و سازمان تنظیم مقررات رادیویی باید تبلیغات و اطلاع رسانی لازم درباره محصولات استاندارد و اصل را انجام دهند.

ابویی یكی از مصوبات این جلسه را جلوگیری از فروش موبایل توسط واحدهای صنفی تعمیر تلفن همراه اعلام كرد و افزود: باید واحدهای صنفی فاقد مجوز نیز در مدت معینی كه از سوی اتحادیه مشخص می‌شود، اقدام به اخذ مجوز كنند در غیر این صورت پلمب می‌شوند.

معاون پیشگیری و هماهنگی امور سازمان‌ها و استان‌ها ستاد مركزی گفت: واحدهای صنفی فروش تلفن همراه موظف هستند تا ویژگی‌های تلفن‌های همراه اصل و تقلبی را در معرض دید عموم قرار دهند.

همچنین نیروی انتظامی مأموریت یافت برای برخورد جدی و همه‌جانبه با قاچاق تلفن همراه در مرزها، حمل و نقل و سطح عرضه اقدامات لازم را انجام دهد.

یكی دیگر از مصوبات این جلسه، گسترش نمایندگی‌های مجاز شركت‌های معتبر تلفن همراه در سراسر كشور بود.