دوستان این تاپیک را زدم که درباره نرم افزارهای امنیتی بحث تخصصی انجام شود.تا کاربران انتخاب درستی چه بصورت پولی و چه نسخه کرک شده از این نرم افزارها استفاده کنند.
باید نظراتی که ارائه می دهید براساس تجربه شخصی و با تکیه بر نظرات و نظرسنجی ها معتبر باشد.
تا مدت پیش من یکی از طرفداران شرکت کسپراسکای بودم ولی این نرم افزار به جای آنکه کیفیت نرم افزاریش را بالا ببرد کیفیت خالی بندیش را بالا برده است.
توجه کنید من اصلا محدودیتی در استفاده به صورت رایگان از این نرم افزار ندارم و برای تمام نرم افزارهایش حتی نسخه شبکه! سریال جعلی دارم در صورت بلوک شدن سریالهاش تا ماکزیمم 24 ساعت می توان سریال را از سایت های کرک خارجی دریافت کنم نه کپی از ایرانیها!!
الان شرکت های بزرگ رفته رفته همکاریهای خود را با این شرکت امنیتی لغو کردند نظیر گیگابایت شرکت تایوانی!
البته شرکت گیگابایت در نوع خود شرکت بزرگی محسوب نمی شود و بیشتر در بخش مادربورد فعالیت می کند و در حد و اندازه غولهای بزرگ تولیدکننده محصولات سخت افزاری و نوت بوک در دنیا نیست .
اخرین گزارش از شرکت معتبر Av-comparatives
دریافت گزارش
در این تست محصول نورتون ( Norton ) از شرکت سایمنتک ( Symantec ) موفق به کسب برترین رتبه شد .
نگاهی گذرا به مبحث انتی ویروس ها داشته باشیم.
چند سالی از ورود آنتی ویروس شرکتهای مختلف به ایران می گذرد .
البته اولین آنتی ویروسها محصولات کمپانی های پی سی سیلین و سایمنتک بودند که به برخی دلایل از جمله عدم ارائه توسط شرکتهای معتبر ایرانی ، دیگر در ایران از آنها نامی برده نشد.
در سالهای بعد از آن شرکتهای کسپرسکی و ESET ( ناد32 ، نود32 ) ، با استفاده از فرصتهای ایجاد شده و تبلیغات توانستند بخش زیادی از بازار آنتی ویروس ایران را در دست بگیرند .
البته محصولات این شرکتها شاید در برابر شرکتهای بین المللی حرفی برای گفتن نداشته باشند ولی عملکردشان نسبت به بسیاری دیگر از شرکتهای نوظهور خوب بود .
در ابتدا شرکتها و سازمانها با خرید محصولات آنتی ویروس جزء مشتریان پر و پاقرص محصولات امنیتی و ضد ویروس بودند و هستند و به این وسیله هم در هزینه های تعمیر و نگهداری صرفه جویی کرده و هم اینکه باعث افزایش بهره وری کارکرد شرکت و سازمان خود می شدند .
حفظ اطلاعات و امنیت فایلها و داده ها از دیگر فوائد استفاده از آنتی ویروس می باشد که خریداران از آن بهره مند می شوند.
البته نباید فراموش کنیم که استفاده از آنتی ویروس جزء اصلی ترین و از طرفی نیز جزء ابتدایی ترین راهکارهای امنیتی می باشد که هم کاربران خانگی و هم شرکتها و سازمانها می توانند از آن استفاده نمایند .
در حال حاضر راهکار امنیتی دیگری نیز برای افزایش ضریب حفظ اطلاعات و داده ها وجود دارند که برخی شرکتها و سازمانها به استفاده از آنها روی آورده و فقط آنتی ویروس را راهکار کاملی برای حفاظت از اطلاعات و داده ها نمی دانند .
امروز راهکارهای ذخیره سازی ابری ، راهکارهای DLP و Web Gateway Security نیز جزئی از راهکارهای امنیتی محسوب می شوند .
در سالهای اخیر کاربران خانگی نیز لزوم استفاده از نرم افزارهای آنتی ویروس را درک کرده و متوجه شده اند آنها نیز مانند مدیران شبکه شرکتها و سازمانها با استفاده از راهکارهای آنتی ویروس می توانند در هزینه های خود کاهش چشمگیری را تجربه کنند .
البته دست آورد استفاده از محصولات آنتی ویروس نه تنها حفظ داده ها و اطلاعات و کاهش هزینه ها و جلوگیری از ویروسی شدن و آلوده شدن رایانه یا موبایل است بلکه در بسیاری موارد حتی آلودگی ناشی از ویروسها و تروجانها باعث می شود تا موبایل یا کامپیوتر به طور کامل غیر قابل استفاده شده و در مواردی نیز اطلاعات کاربر یا شرکت به سادگی توسط هکرها ، خرابکاران و کلاهبرداران سرقت شده و مورد سوء استفاده قرار گیرد .
امروز دیگر بحث استفاده از آنتی ویروس معتبر و نرم افزارهای اصلی نیست که اگر کاربری یا مدیر شبکه ای درباره این موارد شک و تردید دارد نه تنها نشان دهنده ضعف فکری و کمبود دانش این افراد است بلکه نشان دهنده کمبودهای فرهنگی نیز می باشد .
امروز حتی اگر مدیر شرکتی درباره لزوم استفاده از سرویسهای امنیتی شک و تردید داشته باشد و یا آنها را لازم نداند و یا در مواردی مدیر شبکه ( کارشناس شبکه ) مجبور باشد دهها استدلال بیاورد که برای خرید سرویس و نرم افزار امنیتی باید هزینه نمود ، بهتر است این مدیر جای خود را با آبدارچی شرکت عوض کند . چون حداقل آبدارچی شرکت وظایفش را بهتر انجام می دهد .
امروز بحث انتخاب راهکار مناسب و با کیفیت است . چه محصولی راهکار مناسب ماست ؟ برای خانه یا شرکت و یا هر دو .
تا امروز هم کاربران خانگی و هم شرکتی و سازمانی برخی محصولات ضد ویروس را آزموده اند و به جرآت می توان گفت متاسفانه نتایج خوب و قابل قبولی نگرفته اند.
البته شاید در نگاه اول راهکارهای آنتی ویروسی مثل کسپرسکی ( کاسپرسکی ) ، نود32 ( ناد32 ) ، آویرا ، بیت دفندر ، پاندا و غیره که عمومآ نیز متعلق به شرکتهای کوچک عرضه کننده ضد ویروس می باشد تا حدی مثلا در حد گرفتن ویروسهای معمولی مناسب باشند ، ولی تجربه ای که کاربران در سالهای اخیر به آن دست یافته اند نشان می دهد برای انتخاب یک راهکار امنیتی مناسب باید برخی ویژگی های دیگر را نیز در نظر گرفت و به آن توجه جدی نمود .
البته ما امیدواریم این شرکتها در آینده بتوانند محصولات با کیفیت تری در اختیار کاربرانشان قرار دهند .
دارا بودن کیفیت نرم افزاری و خدمات پس از فروش مناسب تنها 2 مورد از چندین موردی می باشد که هنگام انتخاب و تهیه یک محصول امنیتی باید در نظر گرفت .
دو گزینه : 1- شرکت گارانتی کننده محصول ( عرضه کننده محصول در ایران ) و 2- اعتماد و اعتبار شرکت تولیدکننده محصول حائز اهمیت می باشد تا از هرینه ای که برای تامین امنیت خود می کنیم رضایت بیشتری داشته باشیم .
باید توجه داشت تهیه محصولات امنیتی و آنتی ویروس کمی با محصولات سخت افزاری متفاوت است .
در بخش محصولات سخت افزاری ، نوت بوک و موبایل شما در بین محصولات شرکتهای بیشتری می توانید اقدام به بررسی و انتخاب محصول نمائید ، ولی در بخش آنتی ویروس و امنیت اینگونه نیست .
شما وقتی می خواهید یک نوت بوک خریداری کنید می تواند یکی از محصولات شرکتهایی مانند DELL , HP , SONY ,Gateway , TOSHIBA , ACER , ASUS , MSI , FUJITSU را خریداری کنید که تقریبآ یک کیفیت دارند ، ولی وقتی می خواهید یک محصول آنتی ویروس معتبر و مطمئن تهیه نمائید فقط می توانید به سراغ محصولات تعداد بسیار معدودی از شرکتها بروید .
مخصوصآ اگر محصول آنتی ویروس تحت شبکه بخواهید ، انتخابهای شما بسیار محدودتر و در حد تعداد انگشتان یک دست می شوند .
ما در حال حاضر حدود 30 تا 35 شرکت تولیدکننده آنتی ویروس داریم که در حال ارائه محصولات آنتی ویروس می باشند که البته راهکارهای آنها بسیار متفاوت است .
ما بازار آنتی ویروس را به 2 بخش آنتی ویروسهای خانگی و شرکتی ( تحت شبکه ) تقسیم می کنیم و به صورت جداگانه اقدام به بررسی آنها می کنیم .
- آنتی ویروسهای خانگی :
در بخش آنتی ویروسهای خانگی بخش زیادی از بازار در دست شرکتهای بین المللی می باشد که هم شرکتهایشان اعتبار زیادی دارند و هم کیفیت محصولاتشان بسیار خوب است .
فقط در فاصله سالهای 2000 تا 2009 شرکتهای تازه تاسیس و یا شرکتهایی که تازه به گسترش شبکه فروش خود نمودند بخش کوچکی از بازار را در دست گرفتند .
بخشی از دلایل این امر نیز توجه کمتر غولهای عرضه کننده ضد ویروس به محصولات آنتی ویروس خانگی بود .
دلیل توجه کمتر این شرکتها را در بخشهای بعدی متذکر می شویم .
ولی از اواخر سال 2009 غولهای آنتی ویروس ، توجه بیشتری به محصولات آنتی ویروس خانگی نشان دادند و با استفاده از توانمندی های بالا در بخشهای نیروهای فنی ، تکنولوژیهای برتر و تجربه سالها فعالیت در بخش امنیت و بازنویسی محصولاتشان که نتیجه آن محصولاتی با کیفیت بسیار بهتر از قبل بود ، مجددآ در حال بدست آوردن همان بخش کوچکی از بازار می باشند که پیش از این از دست داده بودند و نشان دادند قدرت بالایی در ارائه محصولات امنیتی دارند .
برای مثال آنتی ویروسهای تیتانیوم محصول کمپانی ترندمیکرو ( پی سی سیلین ) و نسخه های 2010 و 2011 آنتی ویروسهای نورتون محصول کمپانی سایمنتک که نسبت به نسخه های قبلی از ویژگی ها و از همه مهمتر کیفیت بسیار بهتری برخوردارند .
هر چند باید گفت کمپانی های بزرگ آی تی و تولیدکننده سخت افزار و نوت بوک و رایانه ، در نهایت برای عقد قرارداد همکاری به سراغ شرکتهای کوچک نمی روند . فقط در یک مورد شرکت گیگابایت با شرکت کسپرسکی ( کاسپرسکی ) قرارداد همکاری منعقد نمود که در نهایت نیز چند ماه پیش گیگابایت قرارداد با کسپرسکی را بدلیل کیفیت بسیار ضعیف محصولات این شرکت روسی و عدم تعهد و پایبندی در قبال کاربران ، فسخ نمود .
نتیجه ای که شاید تا حد بسیاری قابل پیش بینی بود .
الزامآ اینکه یک شرکت خود را با بزرگان مقایسه کند نشان دهنده این نیست که آن شرکت واقعآ بزرگ و معتبر است و از طرفی این موضوع درسی شد برای دیگر شرکتهای تولیدکننده سخت افزار و نوت بوک که با عقد قرارداد با شرکتهای ضعیف و کوچک اعتبار خود را زیر سوال نبرند .
- آنتی ویروسهای شرکتی :
( آنتی ویروسهای شرکتی نیز تا حدی به 2 بخش دفاتر کاری کوچک و متوسط و شرکتها و سازمانهای بزرگ تقسیم می شوند . )
در بخش آنتی ویروسهای شرکتی بازار تقریبآ در انحصار 4-5 شرکت می باشد و از این میان شاید بتوان به جرآت گفت که بیش از 90% بازار آنتی ویروسهای تحت شبکه در اختیار 3 کمپانی ترندمیکرو ، سایمنتک و مک آفی می باشد .
کمپانی های Sophos , Webroot و AVG در رده های بعدی قرار دارند .
البته Webroot در سالهای اخیر تمرکز خود را بر روی ارائه و توسعه سرویسهای ابری قرار داده است .
خرید شرکت Prevx و تاسیس مرکز تحقیقاتی جدیدی در اتریش جهت توسعه نسل دوم تکنولوژیهای ابری نشان می دهد این بزرگ آمریکایی که در حال حاضر بزرگترین کمپانی امنیت خصوصی ( سهامی خاص ) آمریکا می باشد نقشه های بسیاری برای توسعه بیشتر کسب و کار خود دارد .
" شرکت Webroot یکی از شرکای فنی و تجاری شرکت Sophos می باشد و علاوه بر تکنولوژی های حفاظتی خود از تکنولوژی های موتور ویروس یاب این شرکت در محصولات خود بهره می برد . "
شاید تا قبل سال 2009 دلیل توجه کمتر شرکتهای بین المللی به آنتی ویروسهای خانگی ، توجه خاص به محصولات آنتی ویروس تحت شبکه بود .
البته به این معنا نبود که تا پیش از سال 2009 این شرکتها در بخش آنتی ویروسهای خانگی فروشی نداشتند ، بلکه برعکس بخش بزرگی از بازار در اختیار این شرکتها بود و در آن سالها فقط بخش بسیار کوچکی از بازار توسط شرکتهای کوچک تصاحب شد .
مدیران شبکه شرکتها و سازمانها به سادگی نمی تواند به هر شرکتی و هر محصولی اعتماد کنند و به همین دلیل است که می توان گفت در بخش آنتی ویروسهای تحت شبکه شرکتهای ترندمیکرو ، سایمنتک و مک آفی و شاید سوفوس بی رقیب هستند و حتی می توان گفت بی رقیب خواهند ماند .
بررسی عملکرد و کیفیت محصولات آنتی ویروس تحت شبکه شرکتهای عرضه کننده آنتی ویروس مخصوصآ شرکتهایی که در طول این 10 تا 15 سال اخیر تاسیس شده اند بسیاری از مسائل را روشن می کند که مدیران شبکه حق داشته اند که به هر شرکتی و هر محصولی اعتماد نکنند و امنیت شبکه خود را به دست هر شرکتی ندهند و به خوبی متوجه بودند که به قول معروف " کار هر کس نیست خرمن کوفتن ، گاو نر می خواهد و مرد کهن " .
چند مثال بسیار ساده :
( نمونه یک شرکت بی اعتبار )
1- آپدیت اشتباه کسپرسکی بر روی نسخه Kaspersky AntiVirus for Enterprise و تاخیر 3 روزه در شناسایی و برطرف نمودن مشکل و در نهایت نیز حتی یک عذرخواهی از کاربران نشد .
تاخیری که نشان می دهد این شرکت هیچ تعهدی در قبال مشتریان و کاربرانش ندارد .
2- سوزاندن و بلاک نمودن اشتباهی هزاران لایسنس آنتی ویروس خانگی
نه تنها لایسنسها توسط کسپرسکی تعویض نشد بلکه یکی از نمایندگان این شرکت اعلام کرد ، محصولاتی که توسط خودش توزیع شده تقلبی بوده است .
---------------------------------------------------------------------------------
( نمونه یک شرکت بین المللی و معتبر )
- شرکت مک آفی آپدیت اشتباه ارائه داد :
- عذر خواهی رسمی از کاربران و شرکتها
- کمک برای رفع سریعتر مشکل ( برطرف نمودن مشکل در کمتر از 2 ساعت )
- تمدید رایگان لایسنس برای مدت 2 سال
---------------------------------------------------------------------------------
مسئله دیگری که وجود دارد :
تعداد شرکتهایی که راهکارهای واقعی برای شبکه های بزرگ و Enterprise دارند بسیار معدود است .
ولی اینکه کدام شرکتها همچنین راهکارهایی دارند را به عهده خود شما می گذاریم .
- امنیت در محیطهای مجازی ( Virtualization) و ابر ( Cloud ) :
تامین امنیت این محیطها بسیار حساس و مهم می باشد و عمومآ شرکتها و کمپانی های بزرگ عرضه کننده سرویسهای مجازی و ابر می باشند و این شرکتها قطعآ در انتخاب همکاران فنی و امنیتی خود دقت بسیاری می کنند و به سراغ غولهای امنیتی می روند .
از طرف دیگر شرکتهای بسیار بسیار معدودی ارائه دهنده راهکارهای امنیتی برای این محیطها هستند .
برای نمونه کمپانی ترندمیکرو که بعنوان یکی از پیشرو ترین و بزرگترین شرکتهای عرضه کننده سرویسهای امنیتی می باشد جزء همکاران فنی و تجاری شرکتهایی مانند IBM , Cisco , HP , VMware و دهها کمپانی عرضه کننده سرویسهای ابری می باشد .
حال اگر مدیر شبکه ای بر روی سیستم عاملهای مجازی خود آنتی ویروسهایی مانند نود32 ، کسپرسکی و آویرا نصب کند ، نشان می دهد نه تنها از نظر دانش امنیت اطلاعات در سطح بسیار پایینی می باشد ، بلکه مشخص می کند مدیران آن شرکت از لحاظ دانش استخدام نیروهای فنی و کارآمد دچار مشکلات عدیده ای هستند .
یکی از دلایلی که باعث شده اکثر فروشندگان ایرانی و خارجی محصولات کسپراسکای را از سیستم فروش خود حذف کنند عدم پشتیبانی این شرکت از کاربران پولی خود بوده و فروشندگان متضرر هزینه زیادی می شدند.
من تمام مطالبی که در اینجا
http://duruntash.mihanblog.com/
http://antivirus.durantash.com
گذاشته شده بود را مطالعه کردم و در انها تنها از این دو شرکت رضایت زیادی یاد شده هست.
Symantec,Trend Micro
حال دوستان شما نظرات خودتان را با دلیل ارائه کنید. برای شما نیز پیش امده هست که به خاطر یک ویروس مجبور به نصب مجدد ویندوز شوید
شاید برای کاربران عادی نصب یک ویندوز مسئله خیلی ساده ای بنظر برسد ولی برای اکثر کاربران حرفه ای و شبکه یک فاجعه به حساب میاد.
امیدوارم با نظرات خود به استفاده درست از نرم افزارهای امنیتی و انتخاب آن کمک شایانی بکنید.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)