نقشه فعالیت ژنها در مغز پستاندارن برای اولین بار ترسیم شد تا دریچه ای جدید به سوی شناسایی دقیق تر بیماری هایی از قبیل آلزایمر و پارکینسون گشوده شود.
نقشه فعالیت ژنها برای اولین بار در مغز جاندارن ترسیم شد، دستاوردی که می تواند برای آزمودن و مطالعه دقیق تر بیماری های مغزی از قبیل پارکینسون و آلزایمر فرصتی جدید به شمار رود.
این مطالعه که توسط محققان دانشگاه آکسفورد انجام گرفته است، نشان می دهد کدامیک از ژنها در کجای غشای مخی روشن می شوند اطلاعات به دست آمده از این مطالعه برای انجام مطالعات بیشتر به صورت رایگان منتشر شده اند.
"کریس پونتینگ" از واحد ژنومیک عملیاتی انجمن تحقیقات پزشکی دانشگاه آکسفورد می گوید مغز یکی از اسرار آمیزترین اندامهای بدن است و در صورتی که بخواهیم چگونگی عملکرد آن را درک کنیم، باید ابتدا ساختار پیچیده آن را درک کنیم.
به گفته وی سلولها در لایه های مختلف مغزی کارهای متفاوتی انجام می دهند و این سازماندهی در میزان هشیاری انسان مشارکت دارد دانشمندان با تلاش فراوان توانستند نقشه فعالیت هر یک از ژنها را در لایه های مختلف مغزی ترسیم کنند.
این مولکولهای ژنتیکی هستند که دستورالعمل برنامه های اجرایی را از ژنها به سلولهای پروتئین ساز انتقال می دهند. Rna پیغام رسان در این مطالعه به دانشمندان کمک کرد تا بتوانند ژنهای فعال و غیر فعال را از یکدیگر تشخیص دهند.
برای ترسیم نقشه از این ژنها از فناوری جدید ترسیم توالی rna استفاده شد تا محققان بتوانند فعالیت ژنها را در 6 لایه غشای مخی موش بررسی کنند.
هر لایه در نوع نورونها و اتصالاتی که در خود دارد با لایه دیگر متفاوت است، الگویی که شباهت زیادی با ساختار مغزی انسان دارد.
محققان توانستند طی این مطالعه شناسایی موقعیت ژنهایی که پیش از این با بخشهای مستعد بیماری در ارتباط بودند را امکان پذیر سازند. برای مثال ژنهایی که با بیماری پارکینسون در ارتباطند بیشتر در لایه پنجم غشای مخی انباشته شده اند.
دانشمندان همچنین موفق به ردیابی rna های رمزگذاری نشده شدند که هیچ دستور العملی را برای ساخت پروتئین همراه ندارند و احتمال می رود در متعادل سازی و تنظیم ژنها نقشی حیاتی به عهده داشته باشند.
بر اساس گزارش دیلی میل، محققان امیدوارند به زودی بتوانند مطالعات مشابهی را بر روی مغز انسانها انجام دهند.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)