● موقعیت جغرافیائی کشتزارهای چای در ”هندوستان“ چگونه است؟
▪ مزارع چای در ”هندوستان“، بیشتر در سرتاسر شمال شرقی ”هندوستان“، شمال ”بنگال“ و جنوب ”هندوستان“ پراکنده شده‌اند.
در شمال شرقی ”هندوستان“، کشتزارهای چای در ایالت‌های ”آسام“ ”Assam“، ”ناگالند“ ”Nagaland“، ”تریپورا“ ”Tripura“، ”آروناچال پرادش“ ”Arunachal Pradesh“، ”سیکیم“ ”Sikkin“ و ... گسترده شده است.
مزارع شمال ”بنگال“، در تپه‌های ”دارجیلینگ“ (Darjeeling)، کوهپایه‌های ”دارجیلینگ“ موسوم به ”ترائی“ (Terai) و در نواحی ”جالپایگوری“ (Jalpaiguri) و ”کوچ‌بیهار“ (Coach Bidar) مشهور به ”دوارس“ (Dooars) امتداد دارند.
مزارع جنوبی چای نیز در ایالت‌های ”تامیل‌نادو“ (Tamilnadu)، ”کرالا“ (Kerala) و ”کارناتاکا“ (Karnataka) واقع شده‌اند.
● چه تعداد مزرعهٔ چای در ”هندوستان“ وجود دارد؟
▪ صرف‌نظر از تعداد بی‌شمار مزارع کوچک چای‌کاری در سراسر ”هندوستان“، بخش سازمان‌یافتهٔ کشت چای، به قرار زیر است:
ـ مزرعه ۷۲۰: (Assam) ”درهٔ آسام“
ـ مزرعه ۱۰۴: (Cachar) ”کاچار“
ـ مزرعهٔ ۸۷: (Darjeeling) ”دارجیلینگ“
ـ مزرعه ۱۵۸: (Dooars) ”دوارس“
ـ مزرعه ۶۸: (Terai) ”ترائی“
ـ سایر نواحی شمالی ”هند“: ۱۴۹ مزرعه
ـ کل مناطق شمالی ”هند“: ۱۲۸۶ مزرعه
ـ مزرعه ۲۲۸: (Tamil Nadu) ”تامی‌نادو“
ـ مزرعه ۱۵۳: (Kerala) ”کرالا“
ـ مزرعه ۱۸: (Karnataka) ”کارناتاکا“
ـ کل نواحی جنوبی ”هند“: ۳۹۹ مزرعه
ـ سرتاسر ”هند“: ۱۶۸۵ مزرعه
در حدود ۱۳۰ هزار کشت‌کار خرده‌پا در سراسر ”هند” شمالی و جنوبی مشغول به فعالیت هستند که مساحت کشتزارهای هر یک، کمتر از ۱۲/۱۰ هکتار می‌باشد.
● در حال حاضر، چند شرکت تولیدکنندهٔ چای، در ”هندوستان“ مشغول به فعالیت هستند؟
▪ در حدود ۱۶۶۶ کارخانهٔ چای در ”هند“ وجود دارند. از این تعداد، ۱۲۰۷ کارخانه، در شمال ”هند“ و مابقی در جنوب این کشور واقع شده‌اند.
● هم‌اکنون، چند واحد بسته‌بندی چای صادراتی در ”هند“ فعال هستند؟
▪ طبق آمار به‌دست آمده، ۱۲۲ صادرکنندهٔ چای بسته‌بندی شده در ”هند“ مشغول به فعالیت می‌باشند.
● زمانی‌که چای، بسته‌‌بندی و آمادهٔ ارسال می‌گردد، چگونه در انبار کالا نگهداری می‌شود و پیش از حمل به بندر، چند روز در آن‌جا می‌ماند؟
▪ کلیه انبارها، باید زیرنظر هیئت مدیرهٔ چای، به ثبت رسیده و در لیست برگزارکنندگان حراج‌های محلی قرار گیرند.
کلیه انبارداران، طبق قانون ”نظارت بر ضایعات چای“ مورخ ۱۹۵۹ و قانون ”پیشگیری از تقلب در مواد غذائی“ مورخ ۱۹۵۴، باید پروانهٔ لازم را جهت ذخیره‌سازی و انهدام ضایعات چای، اخذ نمایند.
● شرایط زیر، باید در کلیهٔ انبارها رعایت شوند:
۱) در انبار، باید تنها چای و سایر مواد مربوط به مخلوط‌سازی و بسته‌بندی آن ذخیره شود؛ هرچیزی که به طرز نامطلوبی بر کیفیت چای تأثیر بگذارد، هرگز نباید در انبار نگهداری شود.
۲) انبار چای، باید دارای تهویهٔ مناسب باشد و در ضمن، در برابر آفات، جوندگان، پرندگان و حشرات، حفاظت گردد.
۳) تنظیم نور انبار، باید کافی باشد و وسائل برقی، در شرایط خوبی نگهداری شوند.
۴) وضعیت بهداشتی نواحی اطراف و مجاور انبار، باید به‌طور مناسبی حفظ گردد.
۵) انبارها باید اقدامات احتیاطی لازم را در برابر ورود آب ناشی از بارندگی‌های سنگین، به عمل آورند.
۶) کارگرانی که با دخالت دست، چای را مخلوط می‌کنند، باید لباس تمیز به تن داشته و بیماری واگیردار نداشته باشند.
۷) انبار، نباید بیش از حد، از چای انباشته شود؛ زیرا امکان دارد چنین عملی به جعبه‌های چای آسیب وارد آورد. هنگام چیدن بسته‌های چای، دقت لازم به عمل آید تا بین دو ردیف، فاصلهٔ کافی در نظر گرفته شود.
۸) چای آمادهٔ صادرات باید چند متر دورتر از دیوار قرار گیرد تا از رطوبت مصون بماند و برای جلوگیری از نم کشید چای، باید آن‌ را روی سکوهای چوبی قرار داد.
معمولاً چای بسته‌بندی شده، تنها به مدت چند روز در انبار نگهداری شده و خیلی زود ارسال می‌گردد.


منبع: مجله خورنوش