جوايز و موفقيتها:
سيمپسونها بارها مورد تحسين منتقدين قرار گرفته است و آن را رك ترين و بي پرده ترين سريال تلويزيوني توصيف كرده اند. در نقدي كه در سال 1990 توسط Ken Tucker از Entertainment Weekly براي اين سريال نوشته شد مي خوانيم: "سيمپسونها پيچيدگيهاي فراوان خانواده آمريكايي را با طرحهاي كارتوني ساده نشان مي دهد و همين پارادوكس عجيب است كه باعث مي شود ميليونها نفر در شب يكشنبه كانالهاي بزرگ تلويزيوني ديگر را ناديده گرفته و پاي تماشاي سيمپسونها بنشينند". ضمناً او اين سريال را يك پديده فرهنگي معرفي مي كند كه براي همه خانواده جذابيت دارد.
جوايز و عناوين:
سيمپسونها از آغاز پخش خود تا بحال جوايز زيادي را از آن خود كرده است كه شامل 24 جايزه امي (Emmy) و 26 جايزه اني (Annie) و يك جايزه پي بادي (Peabody) مي باشد. مجله تايمز در شماره ويژه خود در سال 1998 كه به بزرگترين دستاوردهاي هنري و رسانه اي قرن بيستم اختصاص داشت، سيمپسونها را بهترين سريال قرن دانست. در همين شماره نام بارت سيمپسون در جدول 100 شخصيت موثر قرن به انتخاب مجله تايمز قرار گرفت؛ بارت تنها شخصيت غيرواقعي اين ليست بود.
ستاره اي كه در راهرو افتخار هاليوود به سيمپسونها تعلق گرفته است
در چهاردهم ژانويه 2000، در راهروي افتخار هاليوود يك ستاره به سيمپسونها تعلق گرفت. همچنين در اين سال Ken Tucker منتقد تلويزيوني مجله Entertainment Weekly ، سيمپسونها را بهترين سريال دهه 90 معرفي كرد. ضمناً بينندگان شبكه انگليسي Channel 4 ، سيمسونها را هم به عنوان بهترين سريال تلويزيوني كودكان (در سال 2001) و هم به عنوان بهترين كارتون (در سال 2005) انتخاب كردند و نام هومر سيمسون نيز در صدر 100 شخصيت بزرگ تلويزيوني در سال 2001 قرار گرفت. ضمناً مجله Entertainment Weekly نيز نام هومر را در رده نهم "50 شخصيت بزرگ تلويزيوني" قرار داد. در سال 2002 سيمسونها در رده هشتم 50 سريال برتر تاريخ به انتخاب TV Guide قرار گرفت و در سال 2007 سيمسونها در ميان 100 سريال برتر تاريخ به انتخاب مجله تايمز ديده شدند. در سال 2008 اين سريال در رده نخست بهترين سريال 25 سال اخير به انتخاب مجله Entertainment Weekly قرار گرفت.
موفقيتهاي مربوط به طول پخش:
در نهم فوريه 1997، سيمپسونها با اپيزود "The Itchy & Scratchy & Poochie Show" ركورد طولاني ترين سريال انيميشني آمريكا را كه قبلاً در دست "فلينستونها" (The Flintstones) بود، شكست. در سال 2004 سيمپسونها ركورد طولاني ترين سريال كمدي آمريكا (انيميشن و غيرانيميشن) را شكست. اين ركورد قبلاً متعلق به "ماجراهاي اوزي و هيت" (The Adventures of Ozzie and Harriet) بود كه از سال 1952 تا 1966 پخش شده بود. در اكتبر 2004، براي مدتي كوتاه Scooby-Doo از سيمپسونها جلو زد و عنوان بيشترين اپيزود يك سريال انيميشني را از آن خود كرد، اما در آوريل 2005 دوباره پخش Scooby-Doo را لغو كردند و اين سريال با 371 اپيزود پايان يافت. در آن سال با پايان فصي هفدهم سريال، سيمپسونها با 378 اپيزود دوباره به صدر جدول برگشتند. در ماه مي 2007، در پايان فصل هيجدهم پخش خود به ركورد 400 اپيزود دست يافت. اگرچه ركورد بيشترين اپيزود يك سريال انيميشني در آمريكا در دست سيمپسونهاست اما اين ركورد در دنيا متعلق به سريالهايي از كشورهاي ذيگر است. براي مثال انيمه ژاپني Sazae-san نزديك به 2000 اپيزود پخش شده است!!
سيمسونها در سال 2007 بيستمين سالگرد پخش خود را جشن گرفتند. با پخش فصل بيستم سريال در سال 2008-2009، سيمپسونها با ركورد Gunsmoke در عنوان طولانيترين سريال داراي متن (از نظر زماني) برابري كرد. اگرچه Gunsmoke با 635 اپيزود هنوز با سيمپسونها فاصله زيادي دارد و سيمسونها تا پايان فصل 29 خود (اگر ادامه يابد) به اين تعداد اپيزود نخواهد رسيد.
در سال 2009، شبكه فاكس يك جشن يكساله با عنوان "بهترين 20 ساله تمام دوران" (Best 20 Years Ever) برگزار خواهد كرد كه در آن بيستمين سالگرد پخش سيمپسونها را جشن خواهد گرفت. اين جشن 14 ژانويه 2010 پايان خواهد پذيرفت (اين همان تاريخي ست كه 20 سال پيش اپيزود "Bart the Genius" پخش شد). يكي از بخشهاي اين سريال "Unleash Your Yellow" نام دارد كه مسابقه اي براي طراحي بهترين پوستر سريال است.
انتقاد از افت كيفيت سريال:
منتقدين هميشه سيمپسونها را بخاطر طنز هوشمندانه و رئاليسم آن ستوده اند. در اواخر دهه 90 ريتم و فضاي سريال كم كم عوض شد كه باعث شد بعضي از منتقدين اين سريال را خسته و تمام شده بدانند. در سال 2000 حتي متعصب ترين هواداران سريال نيز كم كم واقع گرايانه تر به سريال نگاه مي كردند و به اين تغيير سريال اشاره مي كردند كه سريال را از داستانهايي كه حول محور كاراكترها مي چرخيد به داستانهايي با شوخيهاي سبك تبديل كرده است.
Douglas Coupland يكي از نويسندگان سريال ادعاي افت كيفي سريال را رد كرده و گفت: "سيمسونها سريالي ست كه در عرض 14 سال كيفيت خودش را از دست نداده و الان هم خيلي بعيد است كه اين اتفاق رخ دهد". Mike Scully كه از فصل 9 تا 12 مدير اجرايي سريال بوده هدف اصلي اين انتقادها بوده است. Chris Suellentrop از مجله Slate مي نويسد:
"در دوره Scully ، سيمپسونها تبديل شد به يك ... كارتون! اپيزودهايي كه زماني در پايان آن هومر و مارج در غروب با هم دوچرخه سواري مي كردند الان با پرتاب دارت توسط هومر به گردن مارج تمام مي شوند! اگر چه سريال هنوز هم خنده دار است اما حس و تاثير قبل را از دست داده است".
در سال 2003، در جشن اپيزود سيصدم سريال با عنوان "Barting Over"، روزنامه USA Today دو مقاله راجع به سيمپسونها چاپ كرد: يكي مربوط به انتخاب 10 اپيزود برتر سريال كه توسط مديران سايت هواداران سيمپسونها، The Simpsons Archive ، صورت گرفت و ديگري 15 اپيزود برتر به انتخاب خود نويسندگان سريال بود. جديدترين اپيزود در ليست اول اپيزود " Homer's Phobia " بود كه در سال 1997 پخش شد و جديدترين اپيزود در ليست دوم " Behind the Laughter" بود كه در سال 2000 پخش شده بود. در سال 2004، Harry Shearer يكي از صداپيشگان سريال از افت كيفي سريال انتقاد كرد و گفت كه: "من سه فصل آخر را جزو بدترين فصلهاي سريال مي دانم و با اينحساب فكر كنم فصل چهارم فصل خوبي بود".
سيمپسونها هنوز هم مخاطبان زيادي دارد و هر ساله هواداران جديدي هم به آن اضافه مي شود. اما در حاليكه هر اپيزود اين سريال در فصل اول 13.4 ميليون نفر را در آمريكا پاي تلويزيون مي نشاند، اين رقم در فصل نوزدم به 7.7 ميليون نفر كاهش يافته است. مت گرونينگ در مصاحبه اي در آوريل 2006 گفت: "من واقعاً هيچ پاياني براي اين سريال نمي بينم و فقط فكر مي كنم كه شايد زماني اين سريال از نظر اقتصادي به مشكل بربخورد ... اما الان فكر مي كنم سريال به همان كيفيت و خلاقيت هميشه هست و شايد هم بهتر ... انيميشن ها جزيي تر و خلاقانه تر شده اند و داستانها هم به چيزهايي مي پردازند كه قبلاً نپرداخته بوديم. پس دليلي براي توقف سريال وجود ندارد."
بازار تجاري سيمپسونها:
محبوبيت بيش از حد سيمپسونها آن را تبديل به يك كالاي تجاري چند ميليارد دلاري كرده است. عنوان فيلم و كاراكترهاي آن روي همه چيز از تي شرت گرفته تا پوسترهاي مختلف ديده مي شوند. نسخه هاي ويژه اي از بازيهاي مختلف بر اساس كاراكترهاي سيمپسونها به بازار آمدند كه از آن جمله مي توان به بازيهايي چون Clue ، Scrabble ، Monopoly ، Operation و The Game of Life اشاره كرد كه در كنار بازيهايي با شهرت كمتر مثل What Would Homer Do? يا Simpsons Jeopardy تحولي در دنياي سرگرمي بشمار مي آمدند. بازيهاي ورق نيز مثل trump cards و The Simpsons Trading Card Game به بازار آمدند.
در طول سالهاي زيادي كه از ظهور سيمپسونها مي گذرد كتابها و مجلات مختلفي بر اساس كاراكترهاي آن چاپ شده اند. از سال 1993 تاكنون انتشارات Bongo Comics نه سري كتاب كميك بر اساس سيمپسونها منتشر كرده است كه مجموعه آنها به شكل يك كتاب نيز منتشر شده است. كميكهاي "The Simpsons" و همچنين "Bart Simpson" با همين عناوين در انگلستان نيز به چاپ رسيده اند كه شامل داستانهايي از ديگر كميكهاي سيمپسون چاپ شده توسط Bongo Comics نيز مي باشد. ليست كميكهاي منتشر شده توسط Bongo Comics در مورد سيمپسونها به شرح زير است:
مجموعه هايي كه هم اكنون نيز انتشار آنها ادامه دارد:
از سال 1993: Simpsons Comics
از سال 1993: Radioactive Man
از سال 1995: Bart Simpson's Treehouse of Horror
از سال 2000: Bart Simpson
از سال 2005: Simpsons Super Spectacular
مجموعه هايي كه ديگر منتشر نمي شوند:
تك شماره در سال 1993: Simpsons Comics and Stories
تك شماره در سال 1993: The Official History of Bongo Comics
شش شماره از سال 1993 تا 1995: Bartman
سه شماره از سال 1993 تا 1994: Itchy & Scratchy Comics
تك شماره در سال 1994: Bartman and Radioactive Man
سه شماره از ژانويه تا مارس 1995: Krusty Comics
تك شماره در سال 1995: Lisa Comics
دو شماره در سال 2001: Simpsons Summer Special
دو قسمتي از سال 2002 تا 2003: Futurama Simpsons Infinitely Secret Crossover Crisis
مجموعه هايي كه در كشورهاي ديگر چاپ شدند يا بصورت كتاب گردآوري شدند:
از سال 2004: Simpsons Classics كه در حقيقت گردآوري و چاپ مجدد Simpsons Comics است.
از سال 1994: Simpsons Comics كه بصورت كتاب منتشر شده و گردآوري كميكهاي پيشين است.
از سال 1999: Bart Simpson's Treehouse of Horror بصورت كتاب (گردآوري كميكهاي پيشين)
از سال 2002: Bart Simpson بصورت كتاب (گردآوري كميكهاي پيشين)
كتابهايي نيز در مورد سيمپسونها منتشر شده است كه بعضي از آنها راهنماي اپيزودهاي مختلف سريال هستند و برخي ديگر كتاب داستان هستند كه بر اساس شخصيتهاي سيمپسونها و يا حتي بر اساس داستان اپيزودهاي مختلف سريال نوشته شده اند. برخي ديگر هم به جنبه هاي روانشناختي و حتي فلسفي! سيمپسونها مي پردازند.
مجموعه اي از موسيقي متن (Soundtrack) سيمپسونها با نامهاي Songs in the Key of Springfield در سال 1997و Go Simpsonic with The Simpsons در سال 1999 بصورت CD منتشر شد. بعضي از آهنگهاي اين مجموعه در سريال استفاده نشده اند و فقط به قصد انتشار بصورت آلبوم ضبط شده اند. معروفترين آهنگ آن Do the Bartman نام دارد كه با مشاركت مايكل جكسون نوشته شده و به موفقيت بين المللي دست يافت. اين آهنگ سه هفته در صدر آهنگهاي پرفروش انگلستان قرار داشت. از ديگر آلبومهاي سيمپسونها مي توان به The Simpsons Sing the Blues در سال 1990، The Yellow Album در سال 1998، The Simpsons Movie: The Music در سال 2007 و The Simpsons: Testify در سال 2007 اشاره كرد.
در آستانه پخش فيلم سينمايي سيمپسونها دوازده فروشگاه 7-Eleven تبديل به فروشگاههاي Kwik-E-Marts شدند تا محصولات سيمپسونها را بفروشند؛ از جمله اين محصولات مي توان به نوشابهBuzz Cola ، سيريال حبوبات Krusty-O ، نان شيريني Pink و ... اشاره كرد.
DVD :
در طول سالهاي زيادي كه از پخش سيمپسونها مي گذرد بسياري از اپيزودها روي DVD يا VHS توزيع شده اند. وقتي در سال 2001 دي وي دي فصل اول سيمپسونها به بازار آمد به سرعت لقب پرفروشترين DVD يك سريال تلويزيوني را در طول تاريخ از آن خود كرد؛ هر چند كه بعدها اين لقب به DVD سريال كمدي Chappelle's Show رسيد. تا حالا از فصل اول تا فصل يازدهم سيمپسونها روي DVD در آمريكا، اروپا و استراليا توزيع شده است و انتظار مي رود به تدريج DVD بقيه فصلها هم وارد بازار شود.
بازيهاي ويدئويي:
صنعت بازيهاي ويدئويي نيز از قافله سيمپسونها عقب نماند و سريعاً كاراكترها و فضايشهر اسپرينگ فيلد را تبديل به گيم كرد. از اولين بازيهايي كه بر اساس سيمپسونها ساخته شد مي توانيم از بازي The Simpsons در سال 1991 ساخت شركت Konami و بازي "The Simpsons: Bart vs. the Space Mutants" در سال 1991 ساخت شركت Acclaim Entertainment نام ببريم. نسخه هاي مدرن تري از بازيهاي سيمپسونها نيز وجود دارند كه مي توانيم به "The Simpsons Road Rage" در سال 2001 و يا "The Simpsons Hit & Run" در سال 2003 و در نهايت "The Simpsons Game" در سال 2007 اشاره كنيم. ضمناً دو بازي پين بال نيز بر اساس شخصيتهاي سيمپسونها به بازار آمدند. ليست كل گيمهايي كه بر اساس سيمپسونها ساخته شده اند بشرح زير است:
1991: Bart Simpsons Cupcake Crisis ساخت شركت Acclaim Entertainment
1991: The Simpsons: The Arcade Game ساخت شركت Konami
1991: Bart vs. the Space Mutants ساخت شركت Acclaim/Ocean Software
1991: Bart Simpson's Escape from Camp Deadly ساخت شركت Acclaim
1991: Bart vs. the World ساخت شركت Acclaim
1991: Bart's House of Weirdness ساخت شركت Konami
1992: Bart vs. The Juggernauts ساخت شركت Acclaim
1992: Krusty's Fun House ساخت شركت Acclaim
1992: Bartman Meets Radioactive Man ساخت شركت Acclaim
1992: Bart's Nightmare ساخت شركت Acclaim
1993: The Simpsons: Bart & the Beanstalk ساخت شركت Acclaim
1993: Itchy & Scratchy in Miniature Golf Madness ساخت شركت Acclaim
1994: Virtual Bart ساخت شركت Acclaim
1995: The Itchy and Scratchy Game ساخت شركت Acclaim
1996: Cartoon Studio ساخت شركت Fox Interactive
1997: Virtual Springfield ساخت شركت Fox Interactive
2000: The Simpsons Bowling ساخت شركت Konami
2001: Night of the Living Treehouse of Horror ساخت شركت Fox Interactive/THQ
2001: The Simpsons Wrestling ساخت شركت Fox Interactive/Activision
2001: The Simpsons Road Rage ساخت شركت THQ
2002: The Simpsons Skateboarding ساخت شركت Electronic Arts/Fox Interactive
2003: The Simpsons Hit & Run ساخت شركت Vivendi Games
2007: The Simpsons Game ساخت شركت Electronic Arts
2007: The Simpsons: Minutes to Meltdown براي موبايل
ترن سيمپسونها:
در سال 2007 بطور رسمي اعلام شد كه ترن سيمپسونها (ترن شهر بازي) به عنوان جزيي از پاركهاي Universal Studios Orlando و Universal Studios Hollywood اضافه خواهد شد. مراسم افتتاح رسمي آن در فلوريدا در تاريخ 15 مي 2008 و در هاليوود 19 مي 2008 برگزار شد. در اين سواري با ترن، مسافران از يك پارك كارتوني بنام "كراستي لند" عبور مي كنند كه توسط "كراستي" (شخصيت دلقك سريال سيمپسونها) ساخته شده است اما "سايدشو باب" (شخصيتي ديگر از سريال) كه به تازگي از زندان آزاد شده است در صدد گرفتن انتقام از كراستي و خانواده سيمپسونهاست.
در اين پارك بيش از 24 شخصيت سريال سيمپسونها گنجانده شده است كه صداي آنها را نيز صداپيشگان هميشگي سريال و نيز Pamela Hayden ، Russi Taylor و Kelsey Grammer اجرا شده است. البته بجز Harry Shearer كه حاضر نشد در اين برنامه حاضر باشد و به ناچار كاراكترهايي كه او بجاي آنها حرف مي زد در اين پارك نقشهاي صامت دارند. تهيه كنندگان سيمپسونها براي ساخت اين مجموعه با تيم خلاق سازنده اين پاركها همكاري نزديكي داشتند. در اين ترن سواري 6 دقيقه اي از صفحه هاي نمايش آيمكس 80 فوتي و پروژكتورهاي سوني استفاده شده است. اين قطار 24 واگن دارد كه هر كدام گنجايش 8 مسافر را دارند و در هر ساعت حدود 2000 نفر مي توانند از اين ترن استفاده كنند. انيميشني كه در اين سواري به نمايش گذاشته مي شود مثل سريال بصورت دوبعدي نيست بلكه تصاوير كامپيوتري سه بعدي هستند كه توسط Blur Studio و Reel FX تهيه شده است. پارك فلوريدا در 14 جولاي 2008 ميزبان مسافر يك ميليونمش بود كه در نوبه خود ركوردي در اين زمينه بشمار مي آيد.
فيلم سينمايي:
كمپاني فاكس قرن بيستم به همراه شركتهاي Gracie Films و Film Roman نسخه سينمايي سيمپسونها را با عنوان The Simpsons Movie توليد كردند كه در 27 جولاي 2007 اكران شد. اين فيلم توسط "ديويد سيلورمن" (David Silverman) كارگرداني شد كه يكي از تهيه كنندگان كهنه كار سريال سيمپسونهاست. فيلمنامه آن را تيمي از نويسندگان سيمپسونها شامل Matt Groening ، James L. Brooks ، Al Jean ، George Meyer ، Mike Reiss ، John Swartzwelder ، Jon Vitti ، David Mirkin ، Mike Scully ، Matt Selman و Ian Maxtone-Graham نوشتند. توليد اين فيلم به موازات توليد سريال پيش رفت هر چند كه قبلاً دست اندركاران سريال گفته بودند تا قبل از اتمام سريال هيچ نسخه سينمايي از آن ساخته نخواهد شد. از همان فصلهاي اوليه پخش سريال احتمال توليد نسخه سينمايي آن بر سر زبانها بود. ابتدا جيمز ال بروكس بود كه به اين فكر افتاد و عقيده داشت كه داستان اپيزود "Kamp Krusty " قابليت تبديل به يك فيلم بلند را دارد اما در نهايت در تبديل فيلمنامه اين اپيزود به يك فيلمنامه بلند به مشكل برخورد. تا مدتها نبود يك فيلمنامه مناسب و درگير بودن هميشگي تيم نويسندگي سريال باعث شد كه توليد نسخه سينمايي سيمپسونها تا سال 2007 به تعويق بيفتد.
در رقابت براي اولين اكران فيلم سينماي Springfield, Vermont بر سينماهاي USA Today و فاكس پيروز شد. اين فيلم در اولين هفته اكران خود در آمريكا 74 ميليون دلار فروش كرد و به صدر فيلمهاي پرفروش گيشه رسيد و ركورد بيشترين فروش هفته اول يك فيلم كه براساس سريال ساخته شده را شكست (اين ركورد قبلاً متعلق به "ماموريت: غيرممكن 2" بود). فيلم سينمايي سيمپسونها در كشورهاي خارجي 96 ميليون دلار فروش كرد كه 27.8 ميليون دلار آن متعلق به انگليس بود كه اين فروش دومين فروش موفق فاكس در هفته اول اكران يك فيلم در انگلستان بود. سيمپسونها در استراليا 13.2 ميليون دلار فروش كرد كه پرفروشترين انيميشن در اكران هفته اول و سومين فيلم پرفروش در اكران هفته اول بشمار مي آيد. كلاً اين فيلم تا بحال 526.622.545 دلار فروش داشته است!
برگردان از ويكيپيديا
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)