دانش انفورماتیک پزشکی
رشته و یا دانش انفورماتیک پزشکی دارای تعاریف متنوعی میباشد. به عنوان تعریفی جامع می توان گفت که دانش انفورماتیک پزشکی دانشی چند رشته ایست (Multidisciplinary) که از ترکیب علومی تشکیل شده است که هدف اولیه آنها جمع آوری، نگهداری، تحلیل، و پردازش اطلاعات در حوزه علوم پزشکی وسلامت است. این علوم شامل رشته های مختلفی از دانش مانند علوم کامپیوتر وطراحی نرم افزار، دانش اطلاعات (Information Science)، شناخت شناسی (Cognitive Science)، مهندسی نیاز، مهندسی ارتباطات انسان و کامپیوتر و .... می گردد.

آنکه دانش کامپیوتر و اطلاعات (که با همدیگر دانش انفورماتیک را شکل می دهند) در واقع دو دانش مورد استفاده در تمام علوم امروزی می باشند، ولی از آنجا که علوم مرتبط با پزشکی و سلامت بزرگترین و پیچیده ترین گستره دانش را در دنیای فعلی اطلاعات و دانش فعلی جهان تشکیل می دهند، دانش انفورماتیک زیست پزشکی بصورت دانشی مستقل و آکادمیک شکل گرفته و توسعه یافته است.
زمینه های کلیدی تحقیقات در این علم عبارتند از:
• درک چگونگی استفاده محققین و پزشکان از اطلاعات برای به انجام رساندن اهداف خود
• مدلسازی از ساختارهای موجود بعنوان نماینده داده ها و اطلاعات که باعث میشوند تا ارتباط بین مفاهیم و اصطلاحات روشن تر شوند
• توسعه و تکامل سیستمهای کمک تشخیصی کامپیوتری برای بهبود وضعیت درمان بیماران، تحقیقات زیست پزشکی، آموزش و مدیریت.
• فهم و مخاطب قرار دادن گردش کار امور مرتبط، مدیریت، ارتباطات و مسائل مربوط به تقابل بین انسان و کامپیوتر
• توسعه روشهائی برای ارزیابی مدلها و سیستمها نظیر تحقیقات خدمات بهداشتی و داده کاوی.

شاخه های تخصصی دانش انفورماتیک پزشکی

دانش انفورماتیک زیست پزشکی از شاخه های تخصصی بسیار متعددی تشکیل شده است. همانطور که حیطه فعالیت علمی و آموزشی متخصصین پزشکی عموما در شاخه های تخصصی خود می باشد، هر یک از متخصصین انفورماتیک زیست پزشکی نیز غالبا در یک یا چند شاخه معدود از شاخه های ذکر شده فعالیت تخصصی دارند. برای مثال شاخه های پردازش تصاویر، بیوانفورماتیک، استاندارد ها و یا سیستم های هوشمند هر کدام یک شاخه تخصصی مجزا و با دامنه نظری و کاربردی متفاوت ولی با اصول و روش های علمی تا حدودی مشترک می باشند.
منبع:گروه انفورماتیک پزشکی دانشگاه مشهد