نمایش نتایج: از شماره 1 تا 1 , از مجموع 1

موضوع: آرازا بايرامي ؛ جشن ملي مذهبي ترکمن

  1. #1
    سرپرست
    شعار بلد نیستم
    تاریخ عضویت
    Feb 2010
    محل سکونت
    ایران زمین
    نوشته ها
    25,693
    تشکر تشکر کرده 
    20,666
    تشکر تشکر شده 
    10,290
    تشکر شده در
    4,519 پست
    حالت من : Motarez
    قدرت امتیاز دهی
    4892
    Array

    آرازا بايرامي ؛ جشن ملي مذهبي ترکمن

    آرازا بايرامي ؛ جشن ملي مذهبي ترکمن

    100917888574


    جام جم آنلاين: "آرازا بايرامي" يا عيد فطر، نوعي جشن ملي و مذهبي براي ترکمنها و يادآور سنتها و آيينهاي قديمي و پرپيشينه ترکمن بوده که در حال حاضر برخي از آنها منسوخ شده يا رو به فراموشي است.

    به گزارش مهر در گرگان، امروز صحراي ترکمن حال و هواي ديگري دارد، مردم دسته دسته با لباسهايي آراسته، با دلهايي مملو از اميد و محبت به سوي عيدگاه، پياده و سواره در حرکت هستند تا جشن ملي وحدت و يکدلي را بجا آورند.

    رويت هلال ماه رمضان (آي گورمک) در ميان ترکمنها با هيجان خاصي صورت مي گيرد، ترکمنها اعتقاد دارند هرکس زودتر هلال ماه را ببيند ثواب بيشتري مي برد، بنابراين براي ديدن هلال ماه سعي مي کنند با رفتن به بلندي ها مانند تپه ها و پشت بامها آن را زودتر از ديگران مشاهده کنند.

    ترکمنها دو سه روز قبل از عيد به تدارک و استقبال عيد فطر مي روند و روزهايي با نام "ايکر" و "قوقون" دارند که در يکي از اين روزها برنامه نظافت و تميزي خانه و شستشوي پوشاک را انجام مي دهند و در روز ديگر "پوسسيق" مي پزند و بين همسايه توزيع مي کنند.

    چند روز مانده به وادع با ماه رمضان، زنان و دختران ترکمن با شور و شوق تمام به پختن انواع شيريني و کيکهاي ترکمني و غير ترکمني مي پردازند که يکي از معروفترين شيريني هاي ترکمني "تاتارچورک" است.

    از جمله رسومي که همزمان با ماه مبارک رمضان بين ترکمنها رواج دارد، "يا رمضان" است و در شب چهاردهم ماه رمضان پس از برگزاري نماز در مساجد، امام جماعت هر مسجدي به همراه ديگر نمازگزاران جمع مي شود و به صورت يک گروه حداقل 10 نفره و حداکثر 50 نفره در خانه ها را به صدا در آورده و آمدن نيمه ماه رمضان را با خواندن دعاهايي يادآوري مي کنند.

    همزمان با عيد فطر، در خانه هر ترکمني سفره عيد چيده شده و در خانه ترکمن به روي همه باز است و رنگيني و سادگي هر سفره عيد بستگي به وضعيت و قوت مالي هر خانواده دارد اما شادي و سادگي عيد اهميت زيادي دارد.

    يکي رسمهاي جالب و ويژه ترکمنها در عيد فطر، عيدي دادن بزرگتر به کوچکترهاست و هر ترکمن بسته به توان و امکانش سعي مي کند در روز عيد خود را نو نوار کند که اين نو کردن فقط محدود به ظاهر و صورت نشده بلکه پيمان نو کردن سيرت با خود را نيز مي بندند.

    در اين روز بسياري از کدورتها بخشيده مي شوند و اميد بهتر زيستن و بهتر بودن بسيار تقويت مي شود و زنان ترکمن از چند روز مانده به عيد با خانه تکاني خود را براي جشن ملي فطر مهيا مي کنند تا آئين نيکويي و مهرورزي را جشن گيرند و سفره محبت در سراها و کومه ها بگسترانند.

    سفره هاي عيد فطر در ديار ترکمن تا سه روز بعد از عيد مذهبي فطر پابرجاست و اين جشن ملي و مذهبي با بجا آوردن نماز فطر و شکرانه ماه روزه آغاز و تا چند روز ادامه دارد.

    کرگون (روز نظافت)، قوقن و آيد نماز (نماز فطر) از جمله رسوم رايج بين ترکمنها بوده که در آستانه رسيدن جشن ملي مذهبي فطر در استان گلستان برگزار مي شود.

    با فرارسيدن روز عيد، مردان و زنان، پير و جوان گروه گروه با دست داشتن سجاده عازم عيدگاه هر شهر شده و در يک اجتماع عظيم با گوش سپردن مواعظ علما و بهره‌مندي از ارشادات ديني و مذهبي نماز عيد فطر را بجا مي‌آورند.

    در دنیا هیچ بن بستی نیست.یا راهی خواهم یافت،یا راهی خواهم ساخت



  2. کاربر مقابل از sorna عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده است:


برچسب ها برای این تاپیک

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  

http://www.worldup.ir/