دستگاه توليد انرژي الکتريکي از خاک به همت دانشجوي دانشگاه آزاد اسلامي خمين با قابليت توليد 20 سال برق به صورت مداوم ساخته شد.
احمدي شلماني، مخترع اين دستگاه با اشاره به هزينههاي گزاف توليد برق از ساير منابع گفت: خاك به عنوان ارزانترين منبع براي توليد برق محسوب ميشود و ضمن در دسترس بودن آن، اين دستگاه هيچ آسيبي به محيط زيست و خاك وارد نميكند.
وي ادامه داد: اين دستگاه به صورت پيل شيميايي عمل ميكند و از دو فاز آند و كاتد و مقداري خاك مرطوب كه درون محفظهاي نگهداري ميشود، تشكيل شده است و چنانچه خاك اين دستگاه هر 14 ماه يكبار مرطوب شود، ميتواند به صورت مداوم تا20 سال برق توليد كند.
احمدي شلماني با اشاره به فلز گران قيمتي كه در اين دستگاه استفاده شده است، اظهار کرد: با در دست داشتن اين فلز كه در معادن ايران به راحتي يافت ميشود، ميتوانيم به كمك اين دستگاه يك لامپ 100 وات را با هزينه پنج ميليون تومان به مدت 20 سال روشن نگه داريم.
وي در پايان تصريح کرد: معابر عمومي، فضاي سبز و پيادهروها مكانهايي هستند كه ميتوانند برق خود را با استفاده از اين دستگاه تأمين كنند.
اين دستگاه به شماره 67341 و با عنوان «توليد انرژي الكتريكي از خاك»، گواهينامه ثبت اختراع را از اداره كل ثبت شركتها و مالكيت صنعتي دريافت كرده است.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)