پژوهشگران دانشگاه صنعتی اصفهان موفق به تولید نانو کامپوزیت با استفاده از فناوری نانو شدند که می تواند به عنوان حامل های داروهای ضد سرطان و آنتی بیوتیک و همچنین ترمیم استخوان کاربرد دارد.


مهندس حامد قمی مجری طرح با اشاره به خواص کامپوزیت ها گفت: کامپوزیتها امکان ایجاد داربستهای زیست فعال و زیست اضمحلال پذیر با خواص فیزیکی و مکانیکی مناسب را فراهم می کنند ‌علاوه بر این مواد می توانند به گونه ای مهندسی شوند که میزان جذب آنها در بدن برابر با میزان شکل گیری بافت جدید شود.

وی با اشاره به پژوهش انجام شده در این زمینه در دانشگاه صنعتی اصفهان اظهار داشت: در این پژوهش با توجه به مزایای بیو سرامیک های نانو ساختار و فر‌ایند قالب ریزی ژل تلاش بر تولید، مشخصه یابی و ارزیابی فومهای نانو ساختار از جنس هیدروکسی‌آپاتیت و شیشه زیست فعال شد.
مجری طرح به بیان نحوه اجرای این پژوهش پرداخت و یادآور شد: در این مطالعه نانو پودرهای هیدروکسی آپاتیت و شیشه زیست فعال به روش سل-ژل تولید شد و فومهای کامپوزیتی از نانو پودرهای به دست آمده به روش قالب ریزی ژل تهیه شد.
قمی با تاکید بر اینکه نتایج به دست آمده تولید موفقیت آمیز فوم کامپوزیتی نانو ساختار از جنس هیدروکسی آپاتیت و شیشه زیست فعال را نشان می دهد خاطر نشان کرد: فوم های به دست آمده دارای ترکیب شیمیایی شبیه به بخش معدنی استخوان بوده و با تغییر نسبت هیدروکسی آپاتیت به شیشه‌ زیست فعال می توان به نرخ کنترل شده ای از میزان زیست فعالی و زیست اضمحلالی که برای کاربردهای مختلف مورد نیاز است، دست یافت.
این محقق کاربرد نانو فوم های به دست آمده را در مهندسی بافت و سیستم های انتقال دارو ذکر کرد و افزود: فوم های تولید شده می تواند به عنوان گزینه ای مناسب و نوید بخش در زمینه استفاده در مهندسی بافت مخصوصا کاربردهایی که نیاز به تحمل بار ندارند مانند حامل های داروهایی مانند آنتی بیوتیک ها و داروهای ضد سرطان که امکان استفاده از آن از طریق دهانی وجود ندارد، است.
وی با بیان اینکه این مواد می تواند برای پر کردن نواقص استخوانی استفاده شود، ادامه داد: گام بعدی این کار تحقیقاتی انجام آزمونهای کشت سلول، زیست سازگاری، مطالعات در بدن موجود زنده و آزمایشهای مربوط به نحوه رهایش دارو خواهد بود.