بزرگ ترین داستان نویس معاصر ایران و خالق اثر عظیم بوف کورمن همان قدر از شرح حال خودم رم میکنم که در مقابل تبلیغات امریکایی مآبانه.آیا دانستن تاریخ تولدم به درد چه کسی میخورد؟ اگر برای استخراج زایچهام است، اینمطلب فقط باید طرف توجه خودم باشد گرچه از شما چه پنهان، بارها از منجمین مشورتکردهاماما پیش بینی آنها هیچ وقت حقیقت نداشته. اگر برای علاقهٔ خوانندگاناستباید اول مراجعه به آراء عمومی آنها کرد چون اگر خودم پیش دستی بکنم مثل این استکه برای جزییات احمقانهٔ زندگیم قدر و قیمتی قایل شده باشم به علاوه خیلی از جزییاتاست که همیشه انسان سعی میکند از دریچهٔ چشم دیگران خودش را قضاوت بکند و ازین جهتمراجعه به عقیدهٔ خود آنها مناسب تر خواهد بود مثلاً اندازهٔ اندامم را خیاطی کهبرایم لباس دوخته بهتر میداند و پینه دوز سر گذر هم بهتر میداند که کفش من ازکدام طرف ساییده میشود. این توضیحات همیشه مرا به یاد بازار چارپایان میاندازد کهیابوی پیری را در معرض فروش میگذارند و برای جلب مشتری به صدای بلند جزییاتی از سنو خصایل و عیوبش نقل میکنند. از این گذشته، شرح حال من هیچ نکتهٔ برجستهای در برندارد نه پیش آمد قابل توجهی در آن رخ داده نه عنوانی داشتهام نه دیپلم مهمی دردست دارم و نه در مدرسه شاگرد درخشانی بودهام بلکه بر عکس همیشه با عدم موفقیت روبه رو شدهام. در اداراتی که کار کردهام همیشه عضو مبهم و گمنامی بودهام و روسایماز من دل خونی داشتهاند به طوری که هر وقت استعفا دادهام با شادی هذیان آوریپذیرفته شدهاست روی هم رفته موجود وازدهٔ بی مصرفی قضاوت محیط دربارهٔ من میباشدو شاید هم حقیقت در همین باشد.صادق هدایت، نویسنده، شاعر، مترجم، و پژوهشگر بزرگ ایرانی، که برخی از آثار او به ده ها زبان زنده دنیا ترجمه شده است، یکی از برجسته ترین چهره های قرن بیستم ایران است. او فضای ادبیات معاصر ایران را متحول کرد و روح تازه ای به رمان نویسی ایران دمید. آثار او هنوز پنجاه سال پس از مرگش، از پر فروش ترین آثار در بازار کتاب ایران است.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)