تحقیقات جدید توانست برای اولین بار منشأ شهاب سنگهای میکروسکوپی را که منجر به ایجاد غبار کیهانی می شوند نشان دهد.
به گزارش خبرگزاری مهر، تحقیقات اخیر برای اولین بار نشان داد که برخی از غبارهای کیهانی که منظومه شمسی و زمین را در بر گرفته اند از کمربند اختری میان مشتری و مریخ نشات می گیرند.
منشا این غبارها برای مدتها ناشناخته باقی مانده بود و محققان بر این باور بودند که مطالعه خواص معدنی و شیمیایی این مواد می تواند نشان دهنده زادگاه آنها باشد.
محققان کالج سلطنتی انگلستان برای تشخیص منشا این غبارها بیش از 600 ذره مختلف غبار را جمع آوری کرده و با مقایسه آنها دریافتند که این غبارها از خانواده صخره های باستانی فضایی معروف به "کرونیس" بوده که در کمربند اختری بین مشتری و مریخ جای داشته و در حدود 2 بیلیون سال پیش شکل گرفته اند.
تحقیقات بیشتر نشان داد که منشا این غبارها از 20 صخره از خانواده "کرونیس" به نام "کارین" و صخره ای باستانی به نام"Chondrite "بوده و همزمان با شکل گیری منظومه شمسی به وجود آمده است.
محققان با استفاده از نمونه این سنگ (Chondrite) در روی زمین اجزای آن را با اجزای غبار تطبیق داده و به کمک اطلاعات به دست آمده از ماهواره های نجومی مشخص کردند که صخره های "کارین" با سایش و برخورد با یکدیگر باعث ایجاد غبار کیهانی شده اند.
بر اساس گزارش ساینس دیلی، به گفته ستاره شناسان تحقیقات بر روی غبار کیهانی از این لحاظ حائز اهمیت است که مواد معدنی سازنده آن شرایط سیاره ای که در آن شکل گرفته است را در خود حفظ کرده و از تاریخ گذشته منظومه شمسی اطلاعات ارزنده ای در دست خواهد داشت.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)