گستره و محتواي جغرافياي روستايي
قانعكنندهترين تعريف تعريفي است كه به وسيله ويبرلي ((Wibberley پيشنهاد شده كه استدلال ميكند كلمه روستايي: «قسمتهايي از يك مملكت را توصيف ميكند كه به طور بارزي در آن علايم استفادههاي گسترده از زمين در حال حاضر و يا در گذشته بلافصل آن غلبه دارد». اين تعريف به وسيله اكثر جغرافيدانان روستايي به طور فراگيري مورد استفاده قرار گرفته و همچنين به وسيله ديگر كاركنان مطالعات روستايي مورد قبول واقع شده است براي مثال، جامعهشناسان روستايي چنين مينويسند كه: «اصطلاح روستايي به طور قراردادي براي مشخص كردن يك ناحيه جغرافيايي تحديد حدود شده به كار ميرود كه از ويژگيهاي آن يك جمعيت كوچك، غير متمركز و بالنسبه منزوي از نفوذ مراكز بزرگ شهري است». به دنبال اين شيو? برخورد اولين متن جغرافياي روستايي كه بعد از شكاف دهه 1960 ظاهر شد، كلاوت جغرافياي روستايي را در كتابي با همين عنوان چنين تعريف كرد: « مطالعه تغييرات جديد اجتماعي، اقتصادي، آمايش سرزمين و فضايي كه در نواحي كمجمعيتتر كه عموماً به واسطه خاصيت اجزاء قابل رؤيتشان به عنوان روستا به رسميت شناخته شدهاند صورت گرفته است».
با وجود كوششهاي فراوان براي گسترش معرفتشناسيها، ايدئولوژيها، الگوها و ديگر علوم وابسته، جغرافياي روستايي با ديگر شاخههاي جغرافيا مشترك باقي مانده و مصرانه گزيننده و عاري از تئوري است و بالاتر از همه جغرافياي روستايي هنوز همان چيزي است كه جغرافيدانان روستايي انجام ميدهند. به اين ترتيب، مؤثرترين شيوه براي بحث كردن درباره ديدگاه و محتواي جغرافياي روستايي مرور كردن بر دفاتر ثبت تحقيقات مختلف جغرافياي روستايي است.
اولين تحقيق ثبت شده به وسيله گروه مطالعات جديد جغرافياي روستايي IBG)) كار جغرافيدانان روستايي را بنا بر موارد زير طبقه بندي كرد. طبقهبندي پژوهشهاي روستايي
كشاورزي
-سرمايه گذاري و سيستمهاي كشت
-تغيير ساختاري
-الگوهاي آمايش سرزمين
-داد و ستد و توزيع
-جغرافياي اجتماعي كشاورزي
-روشهاي نظري
احداث جنگل
-استفاد? تفريحي
-تأثير اجتماعي و استخدامي
-جنبههاي اقتصادي
-حفاظت
اسقرارگاه روستايي
-ساختار يا عمل اقتصادي
-ساختار اجتماعي استقرارگاه
-برنامهريزي استقرارگاه
-تكامل تاريخي استقرارگاه
جمعيت روستايي
-توزيع، رشد،جمعيتزدايي
-ساختار استخدامي
-جغرافياي اجتماعي جوامع محلي روستايي
حمل و نقل روستايي
-مطالعات الگويي
-مطالعات برخوردها و تصادفات
تفريحات سالم و توريسم
-خانههاي دوم
-پاتوقها
-تحرك جمعيت
-اثرات آمايش سرزمين
-پاركهاي ملي و روستايي
-مطالعت ارزيابي نيازمنديها
برنامهريزي توسعه روستايي
-توسعه صنعتي
-ارزيابي منابع روستايي
-مؤسسات
-كنترل برنامهريزي آمايش سرزمين
پاسيون ((Pacione مينويسد: جغرافياي روستايي حديثي طويل دارد اما تا زمانهاي اخير آن عموماً منتسب به مطالعات مربوط به كشاورزي بود يا تحليلهاي تاريخي و توصيفهاي استقرارگاه روستايي يا الگوهاي آمايش سرزمين روستا را در بر ميگرفت. اگرچه اين حوزههاي تحقيق امروزه اهميت خود را در قلمرو موضوع مربوط حفظ ميكنند، جغرافياي روستايي طي دهه گذشته گسترش يافته و ديگر خطوط تحقيق همانند مطالعه سيستماتيك حمل ونقل روستايي، استخدام و خانهسازي، ارزيابي سياستهاي توسعه در نواحي روستايي؛ و اهتمام در توسعه تئوري و متدلوژي در مطالعات روستايي را در بر گرفته است.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)