متخصصان تغذيه درآمريكا تاكيد كردند سيبزميني و نشاستهها بدون شك موجب افزايش وزن ميشوند اما مواد غذايي باارزش تغذيهاي مناسب مثل ماست و مغز خشكبار چون باعث ميشوند كه ديرتر احساس گرسنگي كنيد در نتيجه كمك ميكنند كه لاغرتر بمانيد.
دكتر داريوش مظفريان از متخصصان دانشكده بهداشت عمومي هاروارد كه سرپرستي اين مطالعه را برعهده داشته ميگويد: منطق معمول انسان اين است كه هر خوردني به اندازه تعادل ميتوان خورد و با وجودي كه دائم توصيه ميشود مصرف كلي كالريها را كاهش دهيد اما معمولا به اينكه اين كالريها از چه موادي تشكيل شدهاند، توجهي نميشود.
بنابراين از آنجا كه ذخيره كالري تمام موادغذايي يكسان نيست پس صرف مصرف آنها به اندازه متعادل كافي نيست.
از بين تمام مواد غذايي، سيبزميني در افزايش وزن نقش آشكار و موثري دارد به طوري كه مصرف روزانه اين نشاسته پس از چهار سال موجب افزايش وزن قابل توجهي ميشود.
اين مطالعه نشان ميدهد كه حتي سيبزميني آب پز يا تنوري هم در افزايش وزن موثر است و ظاهرا علت آن تاثير اين خوردني روي هورمون انسولين است.
به گزارش روزنامه واشنگتن پست، از طرف ديگر اضافه كردن هر نوبت خشكبار به رژيم غذايي درپيشگيري از اضافه وزن نقش دارد. ماست هم در اين زمينه نقش شگفتانگيزي دارد.
كساني كه هر روز ماست ميخورند طي 4 سال ميتوانند حداقل 0.5 كيلو وزنشان را كاهش دهند. اين يافته ميتواند كاربردهاي سياسي، اقتصادي و بهداشتي مهمي داشته باشد.
شرح اين مطالعه در مجله پزشكي نيوانگلند منتشر شده است.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)