ساخت دوربینی سه بعدی با سرعت 4.5 میلیون فریم در ثانیه محققان بریتانیایی موفق به ساخت دوربینی لیزری و سه بعدی شده اند که می تواند در هر ثانیه 4.5 میلیون فریم عکس به ثبت برساند. به گزارش خبرگزاری مهر، برای اینکه بتوان تصویر حرکت آرام یک گلوله را در میان هوا به ثبت رساند، یک دوربین باید با سرعتی برابر پنج هزار فریم در ثانیه تصویربرداری کند. با در نظر گرفتن این سرعت به عنوان معیار، انگیزه ساخت دوربینی که می تواند 4.5 میلیون فریم در ثانیه عکاسی کند چه خواهد بود؟
از دید انجمن تاسیسات فناوری و علوم در بریتانیا این دوربین پرتو ایکس جدید با هدف ثبت تصاویر سه بعدی از تک مولکولها ساخته شده است. این دوربین به منظور استفاده در تاسیسات لیزر الکترون آزاد پرتو ایکس اروپا یا xfel ابداع شده است.
به منظور آغاز پروژه ای در سال 2015 دوربین xfel از فناوری شتابگر ابررسانا برای ایجاد فلشهای پرتو ایکس با درخششی یک میلیارد بار روشن تر از فلش هایی که به شیوه عادی ساخته می شوند، به کار گرفته خواهد شد.
این فلشهای شدید امکان ثبت تصاویر سه بعدی از مولکولها را به وجود خواهند آورد در حالی که هر یکی از این پرتوهای شدید نوری کمتر از کسری از صد میلیون میلیاردیوم ثانیه دوام دارند.
دوربین های معمولی پرتو ایکس به شکلی طراحی شده اند که می توانند از پرتو ثابت اشعه ایکس تصاویری را به ثبت برسانند، از این رو دوربینهای معمولی قادر به ثبت تصاویر در نورهای به شدت کوتاه و درخشان نخواهند بود.
بر اساس گزارش گیزمگ، دانشمندان امیدوارند با استفاده از این دوربین بتوانند ساختار و جزئیات اتمی میکروبها را به دست آورده، ساختار مولکولی تک سلولها را مشخص کرده و درک بهتری از ماده و رفتارهای آن به دست بیاورند.