احتمال وجود هسته فلزی در سیاره ماه
دانشمندان موسسه MIT با بررسی صخره ای باستانی از سیاره ماه شواهد جدیدی را مبنی بر وجود هسته فلزی در این سیاره ارائه کردند. به گزارش مهر، مطالعات جدید نشان می دهد که ماه در دوره های گذشته خود دارای هسته ای مشابه زمین بوده است که این امر می تواند میدان مغناطیسی مرموز این سیاره را توجیه کند.
به گفته محققان مطالعه بر روی صخره های مغناطیسی که از سیاره ماه و توسط ماموریت آپولو در دهه 1960 به زمین آورده شد تعجب دانشمندان را برانگیخت زیرا در آن زمان دانشمندان از وجود چنین میدانی در ماه بی اطلاع بودند.
از آن زمان دو نظریه به منظور توضیح خاصیت مغناطیسی ماه به وجود آمد، در نظریه اول میدان مغناطیسی ماه از برخورد شهابسنگها با سطح این سیاره به وجود آمده و در نظریه دوم این تاثیر مغناطیسی تحت تاثیر فعالیتهای حرارتی درون هسته فلزی گداخته این سیاره ایجاد شده است.
با این حال بررسی ها بر روی قدیمی ترین نمونه در دسترس از این سیاره که تا به حال تحت تاثیر هیچ نوع برخورد شهابسنگی قرار نگرفته است، با نظریه دوم موافق تر است. این به آن خاطر است که این صخره 4.2 بیلیون ساله دوره ای طولانی آرام و سرد را طی کرده است که در این دوره هیچگونه شهابسنگی با آن برخورد نکرده است.
طی مطالعات جدید محققان موسسه MIT با انجام آزمایشهای متعدد دریافتند که این صخره ها طی 4.2 بیلیون سال تنها دو بار گرم و سرد شده اند. تاثیر این فرایند سرما به نسبت برخورد شهابسنگها از تاثیر بیشتری برخوردار خواهد بود زیرا تاثیر برخورد شهابسنگها حداکثر یک روز پایدار بوده و به تدریج خاصیت خود را از دست می دهند. به علاوه این صخره نمونه به دوره زمانی تعلق دارد که در آن دوره به نظر ماه دارای فعالیتهای شدید هسته ای بوده است.
بر اساس گزارش نشنال جئوگرافیک، اثبات این نظریه به مطالعات بیشتر و انجام ماموریتهای جدید بر روی سطح ماه نیازمند خواهد بود با این حال دانشمندان بر این باورند که نتایج این تحقیقات پرونده جدید و مستحکمی را مبنی بر وجود هسته فلزی در سیاره ماه و وجود میدان مغناطیسی ارائه خواهد کرد. در عین حال این تحقیقات اطلاعاتی را درباره خصوصیات سیاره ماه و زمان شکل گیری عناصر موجود در آن ارائه خواهد کرد .
منبع : پایگاه ملی داده های علوم زمین
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)