نمایش نتایج: از شماره 1 تا 2 , از مجموع 2

موضوع: رمضان 90 و تلویزیون

  1. #1
    عضو سایت
    گاه برای ساختن باید ویران کرد، گاه برای داشتن باید گذشت ، و گاه در اوج تمنا باید نخواست!
    تاریخ عضویت
    Jun 2011
    محل سکونت
    یک خانه
    نوشته ها
    25,040
    تشکر تشکر کرده 
    3,527
    تشکر تشکر شده 
    5,275
    تشکر شده در
    3,184 پست
    حالت من : Akhmoo
    قدرت امتیاز دهی
    4452
    Array

    رمضان 90 و تلویزیون

    شبکه 1 و سقوط یک فرشته


    جام جم آنلاين: معاون سيماي سازمان صدا و سيما ضمن بازديد از پشت صحنه سريال سقوط يك فرشته، سريال ويژه شبكه يك در ماه رمضان گفت: تلويزيون براي ماه مبارك رمضان امسال برنامه‌هاي پرباري تدارك ديده است.



    0e409b317990d73c3a5c2fafc1d0a22f

    به گزارش خبرگزاري فارس، دكتر علي دارابي معاونت سيماي سازمان صدا و سيما ميهمان مجموعه مناسبتي "سقوط يك فرشته " به تهيه كنندگي "رامين عباسي زاده " و كارگرداني "بهرام بهراميان " بود.

    اين مراسم پنجشنبه دوم تيرماه با حضور دكتر علي دارابي و "مهدي فرجي " مدير شبكه يك و همراهي جمعي از مديران صداو سيما در محل تصويربرداري اين مجموعه مناسبتي در جاجرود برگزار شد و طي آن ضمن بازديد از بخش‌هاي مختلف لوكيشن، سكانسي هم در حضور ميهمانان كارگرداني شد.

    دكتر دارابي در اين بازديد ضمن پر اهميت برشمردن مجموعه‌هاي مناسبتي اظهار داشت: سيماي جمهوري اسلامي در ماه مبارك رمضان90 برنامه‌هاي پرباري را براي روزه‌داران در ماه ميهماني خدا تدارك ديده است و شبكه‌هاي مختلف در تلاش هستند تا در رمضان امسال برنامه‌هاي مناسب‌تري را تهيه و توليد كنند.

    وي خاطر نشان كرد: امسال به فيلمنامه‌ها و ساير شاخصه‌هاي برنامه‌سازي نظير كارگرداني، بازيگران و... در توليد سريال‌هاي مناسبتي توجه ويژه‌اي شده و سعي داريم با نظارت بيشتري در جريات كيفي‌تر شدن آثار پيش برويم و اميد است با تلاش افراد متخصصي كه در اين امر مارا ياري مي‌كنند رمضان 90 را پربارتر از هر سالي در جهت رضايت روزه داران برگزار كنيم.

    در ادامه اين مراسم "مهدي فرجي " مدير شبكه يك سيما نيز با تاكيد بر سرعت بخشيدن به توليد اين مجموعه اظهار اميدواري كرد كه "سقوط يك فرشته " بتواند با اقبال عمومي مواجه شود و در پايان نكاتي را در خصوص اين سريال به تهيه كننده و كارگردان خاطر نشان ساخت.

    "رامين عباسي زاده " تهيه كننده اين مجموعه مناسبتي نيز با اشاره به روند توليد سريال "سقوط يك فرشته " گفت: اين مجموعه در 30 قسمت 30 دقيقه‌اي به سفارش گروه فيلم و سريال شبكه اول سيما در مرحله توليد است و تا كنون 25 درصد آن به اتمام رسيده است و همزمان مراحل تدوين و صداگذاري آن در حال انجام است تا به اميد خدا براي پخش در ماه مبارك رمضان آماده شود.

    وي در ادامه از حضور بازيگران صاحب نامي چون "مسعود رايگان " و " فريبا كوثري " در مجموعه "سقوط يك فرشته " خبر داد و افزود: با توجه به تجربياتي كه در توليد مجموعه‌هاي قبلي چون "كت جادويي "، "پليس جوان "، "او يك فرشته بود "، "پريدخت " و "شمس العماره " داشتيم سعي شده همچون گذشته با دعوت از عوامل حرفه‌اي، گروهي را با خود همراه كنيم تا نتيجه‌اي كه حاصل خواهد شد در خور و شأن مخاطب ايراني باشد.

    وي خاطر نشان كرد: براي تسريع كار، گروه به دو تيم تقسيم شده‌اند و به صورت فشرده مشغول ضبط هستيم ولي پيش بيني مي‌شود در طول ماه مبارك تصويربرداري همچنان ادامه پيدا كند و تا عيد سعيد فطر در حال توليد باشيم.

    تهيه كننده مجموعه در پايان اظهار داشت: حضور مديران ارشد سازمان در سر صحنه آثاري كه براي تلويزيون توليد مي‌شود، باعث دلگرمي است و اميدواريم اين توجه باعث رشد كيفي توليدات و رسيدن به اهداف رسانه ملي شود.

    D986D985D8A7DB8CD986D8AFDAAFD8A7D986 D985D8ACD984D8B3 D8AFD8B1 D8B5D8ADD986D987 DB8C D8B3D982D988D8B7 DB8CDAA9 D981D8B1D8B4D8AAD987  64791

    در اين مراسم مسعود رايگان، فريبا كوثري، هدي زين العابدين، داريوش كاردان، علي سليماني و مهرداد صديقيان حضور داشتند





    soghotyekfreshteh032
    [دل خوش از آنیم که حج میرویم؟ ..]
    غافل از آنیم که کج میرویم



    [SIGPIC][/SIGPIC]


  2. کاربر مقابل از shirin71 عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده است:


  3. #2
    ناظم ارشد انجمن
    شاید من بی عیب نباشم اماتوهم نیستی...پس برو وپیش از شمارش اشتباهات من به خطاهای خودت رسیدگی کن
    تاریخ عضویت
    Feb 2010
    محل سکونت
    زیر ی سقف کنار عزیزترینم
    نوشته ها
    12,484
    تشکر تشکر کرده 
    190
    تشکر تشکر شده 
    12,809
    تشکر شده در
    3,688 پست
    حالت من : Relax
    قدرت امتیاز دهی
    11330
    Array

    پیش فرض

    نگاهي به سريال‌هاي ماه رمضان تلويزيون



    آخرین نیوز: شروع ساخت سريال‌سازي‌ ويژه ماه مبارك رمضان به سال77 برمي‌گردد كه شبكه يك سيما تصميم گرفت سريال "نيمه‌پنهان ماه " را روي آنتن ببرد. پس از گذراندن آزمون و خطا، طي چند سال بعد تقريبا با آغاز دهه80، ماراتن ساخت سريال‌هاي مناسبتي آغاز و هر سال نفس گير‌تر از سال گذشته شد.



    به گزارش همشهری، ساخت سريال‌هاي ويژه ماه مبارك رمضان حدود 2دهه و اندي است كه رواج پيدا كرده و از آنجايي كه تلويزيون فهميده مي‌تواند در اين ماه مخاطبان بسياري جذب كند، لذا هر سال تنور رقابت ميان شبكه‌ها و توليدكنندگان گرم‌تر مي‌شود.

    شايد نخستين سالي كه تلويزيوني‌ها تصميم گرفتند در ماه رمضان يك سريال را هر شب پخش كنند، هيچ وقت فكر نمي‌كردند كه اين ماجرا سر دراز پيدا كند و مديران رسانه ملي مجبور باشند براي عقب نماندن از اين قافله، بهترين طرح‌ها و سريال‌هاي خود را براي اين ماه مبارك كنار بگذارند و مردم هم وقت ديدن بهترين آثار را در اين زمان داشته باشند.

    شروع ساخت سريال‌سازي‌ ويژه ماه مبارك رمضان به سال77 برمي‌گردد كه شبكه يك سيما تصميم گرفت سريال "نيمه‌پنهان ماه " را روي آنتن ببرد. پس از گذراندن آزمون و خطا، طي چند سال بعد تقريبا با آغاز دهه80، ماراتن ساخت سريال‌هاي مناسبتي آغاز و هر سال نفس گير‌تر از سال گذشته شد. آغازگر اين ماراتن هم سريال "گمگشته " به كارگرداني رامبد جوان و بازي آتيلا پسياني در 2 نقش بود كه هنوز هم مخاطبان بسياري آن را به ياد دارند. البته در اين سال سريال يادداشت‌هاي كودكي به كارگرداني پريسا بخت‌آور نيز يكي از نقاط قوت محسوب مي‌شد.

    پس از آن در سال81 سريال‌هاي نسيم رويا، نوعروس، همراز و پشت كنكوري‌ها پخش شدند، سال82 نيز مجموعه‌هاي يكي مثل من، رؤياي ناتمام، فقط به خاطر تو و رانت خوار كوچك روي آنتن رفتند. پخش سريال‌ها با تم اجتماعي و طنز، بدون برنامه و به روال خود ادامه داشت تا اينكه در سال83 سريال‌هاي اگه بابام زنده بود، كمكم كن، خانه به دوش و رسم عاشق كشي روي آنتن رفتند. سال 83 براي تلويزيون يك نقطه عطف محسوب مي‌شد، چرا كه نخستين سريال ماورايي خود را (كمكم كن) در اين سال روي آنتن برده بود و همچنين طنزهاي جديد و نوي عطاران به تلويزيون راه پيدا كرده بودند. شايد بتوان گفت كه از سال83 سريال‌هاي تلويزيون وارد فاز جديدي از توليد شدند و ناخواسته خط‌ كشي‌هايي در سريال‌هاي ماه مبارك رمضان انجام دادند كه اين خط‌ ها همچنان باقي مانده‌اند.

    ماه رمضان سال1384 سريال‌هاي مرده متحرك، او يك فرشته بود، متهم گريخت و براي آخرين بار، خط كشي‌هاي سال83 را پررنگ‌تر كردند. تلويزيون در اين سال ريسك بزرگي انجام داد و با پخش سريال "او يك فرشته بود "، يك ژانر با نام ژانر ماورايي را به آثار تلويزيوني ايران اضافه كرد. اين سريال به كارگرداني عليرضا افخمي تا حدود 10 قسمت اول، بدون اينكه انگيزه‌اي در مخاطب ايجاد كرده و او را جذب خود كند آرام روي آنتن ‌رفت، اما به ناگاه در ميانه راه تبديل به داستاني پركشش و تعليق شد و توانست با نوآوري در ژانر و پرداختن به مقولات ماورايي نظير شيطان، بسياري از مخاطبان تلويزيون را از آن خود كند.

    گويا موفقيت او يك فرشته بود در زمان پخش به مذاق مديران تلويزيون خوش آمد و ساخت چنين آثاري در كنار آثار طنز ادامه پيدا كرد. دنباله‌روي سريال‌هاي ماورايي در سال 85 سريال "آخرين گناه " به كارگرداني حسين سهيلي‌زاده بود و در ادامه سال 86 سريال "اغماء " به كارگرداني سيروس مقدم ساخته شد. البته در اين سال نبايد از سريال "ميوه ممنوعه " گذشت. اين سريال در سال 85 توانست مخاطبان بسياري جذب كند و پيش‌بيني براي پايان سريال به يكي از سرگرمي‌هاي مردم تبديل شده بود.

    سريال‌هاي مناسبتي اگرچه خود يك گونه جديد سريال‌سازي به حساب مي‌آمد كه پيش از آن سابقه نداشت، اما به‌تدريج خود به ژانرهاي مختلفي تقسيم شد و معمولا هر شبكه‌ به يكي از اين ژانرها اختصاص يافت. براساس اين تقسيم‌بندي 3گونه طنز، اجتماعي و ماورايي به‌عنوان ژانرهاي متفاوت سريال‌هاي مناسبتي شناخته شدند و هر شبكه هر سال يك سريال درگونه خود تحويل مخاطبان داد.

    البته گويا ژانر ماورايي به‌دليل استقبالي كه از آن شده بود بيشتر مورد توجه مديران قرار گرفت اما ايجاد شبهه در چگونگي تصوير اين مبحث و پرداخت به آن، جنجال‌هاي بسياري به‌وجود آورد كه اين مسئله در سريال اغماء بيشتر خود را نشان داد و نتيجه اين شد كه سريال "روز حسرت " نيز كه از مضموني ماورايي برخوردار بود، به‌دليل اظهارنظرهاي متفاوت، دچار جرح و تعديل شود و متفاوت با قصه اوليه به پايان برسد كه خيلي به مذاق كارگردان خوش نيامده بود.

    اين مباحث، اظهارنظرها و جنجال‌ها درحالي به‌وجود آمده بود كه تلويزيون در توليد آثار مذهبي خود از مقوله‌اي به نام مشاور ديني بهره مي‌برد اما به‌دليل تنوع در سلايق مخاطبان، اين مشاوران خيلي نمي‌توانستند اثرگذار باشند.

    توليد آثار ماورايي بدون هيچ پشتوانه‌اي ادامه داشت و در اين مسير سريال‌هايي نظير "پنجمين خورشيد " و "ملكوت " توليد شدند كه به‌دليل پرداخت بسيار ضعيف نتوانستند نظر مخاطبان را برآورده كنند. مديران تلويزيون هم انگار برايشان زياد فرقي نمي‌كرد و ژانري كه درسال‌هاي گذشته توانسته بود موج جديدي در جامعه ايجاد كند به يكي از معمولي‌ترين گونه‌هاي سريال‌سازي تبديل شد و ديگر مخاطبان تشنه اين ژانر نبودند.

    در كنار ژانر ماورايي، ژانر طنز نيز در حال رشد بود و زماني كه اثري ضعيف در حوزه ديگر توليد مي‌شد، آثار طنز مانند سپر بلا وارد عمل مي‌شدند و مخاطبان ناراضي را همچنان پاگير تلويزيون مي‌كردند.

    در ميان طنزسازان مناسبتي، آثار رضا عطاران، باب تازه‌اي باز كرد و اين هنرپيشه- كارگردان مخاطبان را به‌خود عادت داد تا هر سال داستاني تازه از او ببينند. بسياري از منتقدان و مخاطبان، انتخاب قشر متوسط از سوي رضا عطاران در كارهايش را نقطه قوت او مي‌دانستند و بر اين مدعا بودند كه روايت ماجراهاي سريال‌هاي عطاران از طريق اقشار متوسط و رو به پايين، براي بينندگان شيرين است و همين امر به قولي برگ برنده او محسوب مي‌شود.

    اما از آنجايي كه در هميشه روي يك پاشنه نمي‌چرخد، خوش اقبالي‌هاي عطاران هم تمام شد و سريال "بزنگاه " در سال87 پرونده حضور اين كارگردان خلاق را تا به امروز در تلويزيون بست.
    سريال بزنگاه يك اثر طنز بود كه در زمان پخش به‌دليل معتاد بودن شخصيت اصلي كه عطاران نقش آن را ايفا مي‌كرد و همچنين استفاده از كلمات نابجا، اعتراضات بسياري را برانگيخت و دامنه آن به حدي گسترده شد كه شوراي نظارت بر سازمان صداوسيما خواستار توقف پخش سريال شد. البته تلويزيون هم اصلا به روي خودش نياورد و تنها بخش‌هايي از ديالوگ‌ها حذف شد و قصه بزنگاه و عطاران با هم به سر رسيد.

    بعد از رفتن عطاران، طي سال‌هاي 88 و 89 تلويزيون نتوانست ديگر اثر طنز پروپيماني كه مخاطب را شيفته خود كند، روي آنتن ببرد؛ فقط سريال "نون و ريحون " به كارگرداني فرزاد مؤتمن روي آنتن رفت كه يك فانتزي نيمه‌اجتماعي بود. مؤتمن با انتخاب موقعيت‌ها و شوخي با برخي خطوط قرمز، نه تنها ريشه سريال را كه شبكه تهران قصد داشت سري دوم آن را ادامه دهد، قطع كرد، بلكه سر معاون سيما، مرتضي ميرباقري را هم به باد داد و فرداي روزي كه معاون سيما از پشت صحنه اين اثر در خيابان قزوين بازديد كرد و افطار مهمان اين گروه بود، ضرغامي او را از كار بركنار كرد و علي دارابي جايگزين او شد. با فقدان آثار پر و پيمان در حوزه طنز، تلويزيون بيشتر به سمت ملودرام‌هاي اجتماعي گرايش پيدا كرد.

    درام‌هاي اجتماعي كه براي ماه مبارك رمضان ساخته شدند، تقريبا آثاري يكنواخت و بدون حاشيه در اين سال‌ها بودند و شايد بتوان سريال "جراحت " را تنها سريالي دانست كه در سال‌هاي اخير كمي ساختارشكنانه جلوه‌گري كرد و محمدمهدي عسگرپور با طرح موضوعي جديد وارد ميدان شد.

    در كنار همه‌ اين افت و خيزها مسئله‌اي به نام عدم‌برنامه‌ريزي صحيح مديران در ساخت اين آثار بي‌تأثير نبوده است. اين برنامه‌ريزي تا سال‌ها گريبانگير كارگردان‌ها بود و چيزي به نام كمبود وقت آنها را تا روز عيد فطر به‌دنبال خود مي‌كشاند.

    البته وعده و وعيدهايي براي برنامه‌ريزي بهتر در اين حوزه شده است و تلاش تلويزيوني‌ها بر اين بوده كه مشكل زمان را به حداقل خود برسانند.

    با نگاه كلي مي‌توان به اين نتيجه رسيد كه تلويزيون بنا به ذائقه مخاطبان و نه براساس يك برنامه‌ريزي دقيق و از پيش‌تعيين شده، داستان‌هاي سريال‌ها را انتخاب مي‌كند. نمونه آن را مي‌توان در سريال‌هاي امسال جست كه تلويزيون 2 محور طنز و ماوراء را در دستور كار خود قرار داده و بنا به ذائقه مخاطبان روي اين دو گونه مانور بيشتري داده است كه البته تا پخش آثار نمي‌توان نظر داد كه آيا مديران رسانه ملي توانسته‌اند درست برنامه‌ريزي كنند؟ اصلا آيا تلويزيون براي انتخاب آثار مناسبتي ماه مبارك رمضان طرح و برنامه خاصي دارد يا هر سال بنا به طرح‌هايي كه به دستش مي‌رسد براي توليد تصميم‌گيري مي‌كند؟
    [SIGPIC][/SIGPIC]

برچسب ها برای این تاپیک

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  

http://www.worldup.ir/