نتایج یک بررسی در خصوص علل سیستمیک بروکسیزم (دندان قروچه) نشان داد: عفونت انگلی به ویژه آلودگی های انگلی روده عاملی موثر در بروز دندان قروچه در کودکان به شمار می روند.
به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا، منطقه علوم پزشکی تهران، نادر پسته چیان، استادیار گروه قارچ و انگل شناسی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان مطالعه ای را با هدف بررسی تغییرات اپیدمولوژی انگل ها در بروز اختلال دندان قروچه و شیوع آن در بین کودکان، بر روی کودکان شهر اصفهان انجام داده است.
بر اساس این مطالعه، ۵۰ کودک مبتلا و غیر مبتلا به دندان قروچه از مهدهای کودک شهر اصفهان انتخاب شدند، و پس از آزمایشات تشخیص انگل شناسی، مقایسه رابطه بین شیوع عفونت انگلی و بروکسیزم(نوع شایعی از عادات دهانی و مخرب برای بافت های دهان ) با آزمون کای اسکوئر انجام شد.
نتایج این مطالعه حاکیست: ارتباط معنی داری بین فراوانی آلودگی به انگل های پاتوژن، شیوع انگل اکسیور و همچنین وجود سابقه بروکسیزم در والدین و فراوانی و بروز این اختلال در کودکان وجود دارد. همچنین از این مطالعه چنین بر می آید که حتی با تغییرات الگوی اپیدمیولوژی انگل ها با گذشت زمان همچنان انگل های پاتوژن می توانند به عنوان عاملی برای ایجاد دندان قروچه به شمار آیند.