بالاخره كي قاره آمريكا رو كشف كرد


حتماً تا ازتون مي پرسن كاشف قاره آمريكا كيه فوري جواب مي ديد: «كريستف كلمب» و يه قيافه اي هم مي گيريد كه انگار به قول مادربزرگم «فتح فرنگستان كرديد».
ولي آخه يكي نيست بگه مگه كشفي كه آدم خودش ندونه كه چي كشف كرده مي شه كشف
هر چه كه هست فعلاً سند شش دانگ كشف قاره آمريكا به نام «كريستف كلمب» زده شده و هيچ جور هم تغييرپذير نيست. اما داستان اين كشف از اين قرار است:
كريستف در سپتامبر سال ۱۴۵۱ ميلادي در شهر بندري «جنوا» در ايتاليا متولد شد. پدرش تاجر پشم بود و مادرش «سوزانا» دختر يك بازرگان.
كلمب تحصيلات رسمي نداشت و جالب اين كه تا سن ۲۴ سالگي هم خواندن و نوشتن نمي دانست اما چون آرزو داشت كه دريانورد شود با هر سختي كه بود اين كمبود علمي را جبران كرد و خواندن و نوشتن را ياد گرفت و باسواد شد.
كريستف براي نخستين بار در سال ۱۴۷۶ ميلادي با يك گروه بازرگاني به اقيانوس اطلس سفر كرد ولي در اين سفر بدشانسي آورد. دزدان دريايي به كشتي آنان حمله كردند و كشتي را آتش زدند. از آنجا كه در آن زمان آتش نشاني نبود، كل كشتي از بين رفت. تازه اگر هم آتش نشاني بود از كجا مي دانست كه وسط اقيانوس اطلس يك كشتي آتش گرفته!
كشتي از بين رفت و كريستف كلمب هم كه مي خواست هر جور شده تا آخر عمرش كاري انجام دهد كه اسمش در تاريخ ثبت شود، با زحمت زياد شش مايل در دريا شنا كرد و توانست جان سالم به در ببرد و خودش را به ساحل برساند. ولي با اين شكست، كريستف از سفر به اقيانوس و دريانوردي نااميد نشد و دلش مي خواست هر طور شده به هند برود.
در آن زمان، اروپايي ها براي سفر به هند فقط يك راه داشتند آن هم حركت به سمت جنوب و دور زدن قاره آفريقا از كنار دماغه «اميد نيك» و رفتن به شرق در طول اقيانوس هند بود. كلمب كه دلش مي خواست كار خارق العاده اي انجام دهد تا هر طور شده اسمش در تاريخ بماند، گفت: من نمي خواهم از اين راه به هند بروم بلكه مي خواهم با حركت مستقيم از اروپا به طرف غرب بروم و و از آنجا به آسيا برسم.كلمب در سال ۱۴۸۵ ميلادي طرح خودش را به دربار پرتغال داد و پيشنهاد كرد كه به پشتوانه كمك اين كشور در جزاير هند، اكتشاف كند اما كارشناسان پادشاه بعد از بررسي به اين نتيجه رسيدند كه اين خط سفر، خيلي طولاني تر از آن چيزي است كه كلمب ادعا مي كند و اين جور بود كه درخواستش را قبول نكردند.
كلمب از پرتغالي ها نااميد شده بود اما آنقدر زبل بود كه به اسپانيا، رقيب سياسي آن زمان پرتغال، پناه برد تا از حاكمان آن كشور كمك بگيرد، اما هفت سال طول كشيد تا كلمب بتواند نقشه خودش را به متخصصان دربار اسپانيا بقبولاند. در نهايت قرار براين شد كه نيمي از بودجه سفر را سرمايه داران ايتاليايي و بقيه هزينه را دولت اسپانيا به كلمب بدهد.سرانجام در غروب روز سوم اوت سال ۱۴۹۲ ميلادي، كريستف كلمب به همراه سه كشتي و ۹۰ نفر خدمه براي حركت به هند راه افتاد. آنان بعد از يك توقف كوتاه در جزاير قناري (آفريقا) رهسپار اقيانوس شدند. مسافرت آنان پنج هفته طول كشيد و بالاخره در ۱۱ اكتبر ديده بانان وجود يك خشكي را اعلام كردند. فرداي آن روز يعني ۱۲ اكتبر ۱۴۹۲ ميلادي كلمب و يارانش به خشكي رسيدند.آنان فكر كردند به هند رسيده اند. كلمب بيستم مه سال ۱۵۰۶ در سن ۵۷ سالگي در اسپانيا درگذشت ولي تا آخر عمرش نفهميد كه جايي را كه كشف كرده، آمريكاست. هيچ وقت هم نفهميد كه در تاريخ از او به عنوان كاشف آمريكا نام خواهند برد.
حالاببينيم چه شد و چه كسي فهميد كه آنجا آمريكاست.
«امريكو وسپوچي» كه يك دانشمند شكل شناس بود، از همان راهي كه كلمب رفته بود، به همان سرزميني كه كلمب رفته بود، رفت ولي با ديدن مردم آنجا و از روي شكل ظاهري شان و با توجه به علمي كه داشت و همين طور از روي سفرنامه ماركوپولو كه در آن، ماركوپولو خصوصيات هندي ها را به طور كامل شرح داده بود، فهميد جايي كه كريستف كلمب رفته، هند نيست بلكه يك سرزمين جديد است.بعدها هم به خاطر احترام به «امريكو وسپوچي» اسم آن قاره را آمريكا گذاشتند.
به خاطر تقدير از كريستف كلمب هم نام كلمبيا را از اسم اين دريانورد پرتلاش و با انگيزه گرفتند.
اين بود جريان كشف قاره آمريكا.
حالااگر گفتيد كاشف قاره آمريكا كي بود