عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت : کارشناسان به افرادی دارای کلیه های سنگ ساز هستند ، آشامیدن آب به میزان ۱۲ لیوان در روزهای گرم سال و به خصوص آبهای گاز دار را توصیه می کنند.
دکتر کوشا کمالی در گفت وگو با خبرنگار علمی ایرنا افزود:سنگ کلیه بیماری شایعه ای است که بیشتر بزرگسلان را مبتلا می سازد و در مردان شایع تر است .
وی تصریح کرد: شایع ترین نوع سنگ کلیه کلسیمی که این سنگ ها به صورت نمک های کلسیم و اگزالات کلسیم و فسفات کلسیم در افراد دیده می شود.
کمالی خاطر نشان کرد:یکی از دلایل عمده ایجاد سنگ در دستگاه ادراری در فصل تابستان، تعریق زیاد و قرارگرفتن در نورخورشید و جذب ویتامین d است که از عوامل مستعدکننده ایجاد سنگ کلیه محسوب می شود .
وی ادامه داد: وقتی غلظت مواد در ادرار زیاد شود زمینه ساز تشکیل هسته سنگ در ادرار فراهم می شود و وقتی هم که این هسته اولیه ایجاد شد سایر مواد دور از هسته رسوب می کنند و سنگ بزرگ می شود.
کمالی اضافه کرد:در فصل تابستان افراد به نسبت نیاز لازم، مایعات کمتری می نوشند،و غلظت ادرار زیاد می شود و بلورهای اگزالات کلسیم و نمک موجود در ادرار مخصوصاً در اوج فصل گرما، بخصوص درماههای تیر ومرداد ، در دستگاه ادراری تجمع بیشتری می یابد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به عوامل ایجاد سنگ در کلیه گفت : مصرف زیاد نمک طعام در افراد مستعد به ایجاد سنگ کلیه باید کاهش یابد ، زیرا نمک زیاد دفع کلسیم ادرار را افزایش و تولید سنگ را بیشتر می کند.
این متخصص ارولوژی افزود:در فصل تابستان بایستی حداقل ۱۲ لیوان آب نوشید و از آنجاییکه نقش آب از نظر املاح سنگین و یا سبک هنوز در ایجاد سنگ محرز نگردیده است ، بنابر این می توان از هرنوع آب نوشیدنی به خصوص گازدار به میزان توصیه شده استفاده کرد.
این فلوشیپ پیوندکلیه دانشگاه به افراد مستعد ایجاد سنگ کلیه توصیه کرد: بهتر است ازمایعات در ۳ ساعت اول بعد از هر وعده غذایی مصرف کنند، تا غلظت ادرار کمتر شود.
آبهای گازدار در اولویت مصرف قرار دارد و از رده نوشابه ها فقط ماء الشعیر که خود باعث دفع سنگ کلیه می باشد، بیشتر توصیه می گردد.
کمالی با بیان اینکه حجم ادرار در ۲۴ ساعت شبانه روز باید به گونه ای باشد تا غلظت ادرار پایین بیاید یادآورشد: یکی از مواردی که در دستگاه ادراری ایجاد سنگ می کند
مصرف زیاد مواد پروتئینی است ، بنابراین توصیه می شود مصرف روزانه گوشت قرمز پروتئین در افراد مبتلا به سنگ کلیه ۲۰۰ تا ۲۵۰ گرم باشد.
وی افزود: این افراد بهتر است از مصرف قرص کلسیم اجتناب کنند، ولی درصورت تجویز پزشک ، بهتر است همراه با غذا مصرف زیاد آب باشد.
این متخصص ارولوژیست تصریح کرد :افراد مبتلا به سنگ کلیه و پشت میز نشین برای جلوگیری از ایجاد سنگ در کلیه، تحرک کافی و ورزش مناسب انجام دهند و کسانی که کارهای سنگین انجام می دهند و تعریق زیاد دارند بهتر است، آب بیشتری بنوشند تا مواد سمی به موقع دفع شود.
وی به کسانی که روزه می گیرند توصیه کرد: افرادی که سابقه فامیلی دفع سنگ کلیه دارند بایستی با مشورت پزشک معالج روزه بگیرند.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)