یوگا درمانی چیست ؟
یوگا یک نظام خودیاری فردی برای حفظ تندرستی و پیشرفت روحی-معنوی است.
تاریخچه شکل گیری این روش چیست؟
یوگا را روش کنترل امواج فکر یا ذهن شرح میدهند. یوگا یک روش رویکرد نظاممند دستیابی به وحدت با هستی است و یک مکتب مراقبه فکر است که انسان را تشویق میکند و یاری میدهد به عالیترین امکانات بالقوه خود دست یابد و آنها را بالفعل کند.
این روش چگونه عمل می کند؟
استادان برجسته یوگا در طول قرنها ظرایف و حالات بدنی انسان را مطالعه کرده و سپس حالات و حرکاتی که به آسانی میتوان آنها را تعلیم داد و اجرا و تکرار کرد عرضه کردهاند. این حالات و حرکات را که هندوان آسانا مینامند آثاری قابل پیشبینی روی کارکردهای بدن انسان میگذارند و از پیدایش دردها و بیماریها پیشگیری میکنند و یا آنها را درمان میکنند
روش اجراچگونه است؟
پهنه ****وی آساناهای یوگا وسیع است و حالات و حرکات آن گوناگونند. هر آسانای یوگا سه بخش اصلی دارد: یک حرکت بدنی، یک فرآیند کنترل فکر، و یک فرآیند کنترل تنفس. فرآیند گردش خون بدن انسانی را میتوان با تمرینهای یوگا تقویت کرد و سرعت جریان آن را کم یا زیاد کرد. همچنین این تمرینها، غده هیپوفیز زیر مغز را که مرکز کنترل نظام ترشحات درونی یا هورمونهای درونریز است تحریک میکند. صاحبنظران یوگا تأکید میکنند که تنفس اساس کل زندگی انسان است. نه تنها به این دلیل که اکسیژن به بدن میرساند، بلکه همچنین به این خاطر که شبکه عصبی خودکار را تنظیم و تقویت میکند و به آن انرژی حیاتی میدهد. اما آنچه از آثار یوگا بر ذهن و تن آدمی خیلی جالب است تغییر امواج مغزی است.
این روش چه کاربردی دارد؟
این روش برای پیشگیری و درمان اسکیزوفرنی، بیقراری عصبی-رفتاری و کم توجهی کودکان و نوجوانان، نگرانی و وسواس و افسردگی، دردهای پشت، سوءهاضمه، حساسیت مزمن، فشار زیاد خون، تنگی نفس، سردردهای میگرن، ضعف و خستگی عمومی، بیحسی و سردی در دستها و پاها، انواع روماتیسم، مشکلات مفصلی، کمبودهای هورمونی و چندی دیگر مفید است.
چه انتقاداتی به این روش وارد است؟
باید توجه شود که اجرای منظم و طولانی مدت یوگا میتواند تغییرات جسمی و روانی در بدن تولید کند و کوششهای خودسرانه فردی ممکن است به جای کمکرسانی به آسیبرسانی انجامد. اگر بخواهیم درمان قطعی برای برخی دردها و اختلالهای عصبی-روانی و بیماریها را از یوگا بطلبیم باید آماده باشیم که استادی وارسته پیدا کنیم و تحت هدایت او به تمرینهای طولانی مدت پردازیم.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)