نیاز سیستم بدن انسان به انواع ویتامین‌ها حقیقتی انکارناپذیر است ولی در این میان برخی از ویتامین‌ها نسبت به انواع دیگر دارای خواص و مزایای بیشتری هستند. به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از ایرنا ، ویتامین سی “‪ ” c‬یکی از ویتامین‌های مورد نیاز بدن است که در درمان بسیاری از بیماری‌ها نقش موثری دارد این در حالی است که بدن قادر به ذخیره این ویتامین نیست .
بنابراین برای حفظ سلامتی باید به طور مرتب روزانه به میزان کافی از این ویتامین استفاده شود.
ویتامین سی برای رشد و ترمیم بافت‌ها در همه قسمت‌های بدن و برای تشکیل کلاژن (که یک پروتئین مهم درتشکیل پوست، بافت ترمیم یافته، تاندون،رباط ها و عروق خونی است ) لازم است.
همچنین بدن برای ترمیم زخم و غضروف نیاز به میزان زیادی ویتامین سی دارد.
میزان زیادی ویتامین سی در طی هر نوع پدیده ترمیمی در بدن، شامل یک سرماخوردگی، عفونت، ییماری، صدمه یا جراحی مورد نیاز است که در این موارد فرد نیاز بیشتری به این ویتامین دارد.
ویتامین سی همچنین به کاهش آسیب بدن ناشی از مواد شیمیایی سمی و آلوده کننده‌هایی نظیر داروها و دود سیگار کمک می‌کند.
دکتر” پریسا ترابی” کارشناس تغذیه در مورد ویتامین سی و مزایای آن گفت : تحقیقات نشان می‌دهد که ویتامین سی در جلوگیری از سرطان موثر و برای تقویت سیستم ایمنی بدن ضروری است.
وی با اشاره به این که مصرف این ویتامین به نگهداری دید خوب همزمان با افزایش سن کمک می‌کند ، افزود: کمک به جلوگیری از آب مروارید، افزایش کلسترول خوب (‪ ،(hdl‬کاهش خطر بیماری قلبی و کاهش فشارخون مفید در درمان آلرژی از فواید استفاده از این ویتامین است .
این کارشناس همچنین مقابله با اسپاسم ناشی ازآسم، نگهداری سلامت عروق خونی، کمک به تقویت باروری مرد، تقویت بدن در مقابل مشکلات و عوارض درازمدت دیابت را از دیگر فواید مصرف ویتامین سی اعلام کرد.
ترابی افزود: اگر فردی فرآورده‌های گوشتی مانند سوسیس و هات داگ زیاد استفاده می‌کند باید بداند که ویتامین سی مانع از تشکیل”نیتروزآمین” که یک عامل ایجاد سرطان است، می‌شود.
وی توصیه کرد بنابراین این افراد به همراه مصرف فرآورده‌های گوشتی از مکمل‌های ویتامین سی نیز استفاده کنند.
این کارشناس تغذیه با اشاره به این که ویتامین سی در بسیاری ازمیوه‌ها و سبزی‌ها وجود دارد، گفت: مواد غذایی که غنی از ویتامین سی هستند شامل آب پرتقال، فلفل سبز، هندوانه، خربزه، گریب فروت، گرمک، توت فرنگی، انبه، گل کلم، آب گوجه فرنگی، کلم فندقی، گل کلم و کاهو است.
ترابی پیشنهاد داد افراد می‌توانند قرص‌های ‪ ۲۵‬میلی گرمی تا ‪ ۱۰۰‬گرمی مکمل‌های ویتامین سی را نیز استفاده کنند.
به گفته وی،بهترین روش مصرف مکمل‌های این ویتامین همراه با غذا دو تا سه بار در روز با میزان روزانه ‪ ۶۰‬میلی گرم برای بزرگسالان، ‪ ۷۰‬میلی گرم برای زنان باردار، ‪ ۹۵‬میلی گرم برای زنان شیرده، ‪ ۱۰۰‬میلی گرم برای افراد سیگاری و‪ ۴۰‬میلی‌گرم برای جوانان است.
این کارشناس تاکید کرد که ویتامین سی سم نیست و مصرف زیاد آن (بیشتر از ‪ ۲۰۰۰‬میلی گرم روزانه) باعث اسهال ، نفخ و آشفتگی معده می‌شود.
وی همچنین توصیه کرد که افراد مبتلا به بیماری‌های کلیوی قبل از مصرف ویتامین سی با پزشک مشورت کنند.