هجوم پروانه سفيد آمريكايي به مناطق جنگلي شمال كشور، زمينه تدريجي زوال درختان را در استان گيلان ايجاد كرده است.
يك كارشناس گياهپزشكي در اين باره به خبرنگار ما گفت: آفت پروانه سفيد از منطقه آستارا آغاز و تاكنون در حوالي نكا و ساري نيز مشاهده شده و اگر كنترل نشود در صورت تكرار در چند سال متوالي بايد فاتحه جنگل را خواند.
پروانه سفيد آمريكايي با نام علمي (HypHantria CUNeA) آفت برگ خواردرختان جنگلي است و تقريبا تمام درختان پهن برگ جنگلي را ميخورد.
انجيري،خرمندي، بلوط، راش از جمله درختاني هستند كه مورد طعمه اين آفت قرار ميگيرند.
"محمد آلازمني"، در گفت و گو با خبرنگار ايلنا در اين مورد افزود: برگ درختان به منزله كارخانه غذاسازي آنهاست، بنابراين هنگامي كه يك درخت نتواند غذا درست كند ضعيف شده وآرام آرام مقاومت خود را در برابر آفات از دست ميدهد و همين زمينه تدريجي زوال درخت را فراهم ميكند.
به گفته اين كارشناس گياهپزشكي، اين آفت 4 تا 5 سال است به درختان در استان گيلان خسارت ميزند و اهميت آن به حدي است كه در سفر رياست جمهوري به گيلان، بودجهاي ويژه براي آن در نظر گرفته شد.
آلازمني تصريح كرد: اين آفت در منطقه صومعه سرا و فومن خسارت بسياري ايجاد كرده و در صورت اقدام نكردن براي نابودي آفت، اين امكان وجود دارد كه آفت در ساير نقاط جنگلهاي شمال كشور نيز گسترش يابد.
آلازمني اظهار كرد: اين آفت از آستارا شروع شد و تاكنون در نكا و ساري نيز مشاهده شده است.
يكي از راههاي مبارزه با اين آفت آنطور كه كارشناس گياهپزشكي مي گويد مبارزه مكانيكي است به اين صورت كه تارهاي ابريشمي كه سرشاخهها توسط اين پروانه ايجاد ميشود به وسيله دست جدا ميشود.
آلازمني ادامه داد: راه ديگر مبارزه شيميايي است كه به وسيله مادو به نام " ديميلين" آفت كنترل ميشود.
اين گياهپزشك هشدار داد: اگر طغيان آفت پروانه سفيد چند سال متوالي تكرار شود، بايد فاتحه جنگل را خواند.
منبع: ایلنا
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)