محققان دانشگاه کمبریج موفق به ابداع عینکی شده اند که می تواند حالات احساسی چهره انسانها را درک کرده و مفهوم آن را برای کاربر خود ترجمه کند.
گاهی اوقات یک نگاه کوتاه به چهره یک فرد همه چیز را درباره او آشکار می کند، حالتها و ویژگی های چهره افراد در درک احساسات آنها تاثیر قابل توجهی دارد و این در حالی است که انسانها معمولا از این ویژگی چهره یکدیگر تفسیر غلطی دارند.
از این رو محققان دانشگاه کمبریج با کمک محققان موسسه mit نوعی رمزگشای حالتهای چهره انسان را ابداع کرده اند. این ابداع در واقع عینکی است که می تواند آنچه انسان احساس کرده و در چهره خود نشان می دهد را رمزگشایی کرده و مفهوم آن را به کاربر خود انتقال دهد.
این عینک که اکنون در حد یک نمونه آزمایشی است متشکل از یک قاب عینک معمولی است و بر روی آن دوربینی به اندازه یک دانه برنج نصب شده که به رایانه ای به اندازه یک کارت کوچک متصل می شود.
این دوربین با ردیابی 24 نقطه از چهره انسانی که در مقابل دارد، اطلاعات درباره حالات چهره فرد را به نرم افزار رایانه ای انتقال می دهد و این نرم افزار اطلاعات دریافت شده را با اطلاعات مرجع موجود بر روی رایانه مقایسه کرده و نتیجه را از طریق نمایشگر یک رایانه و یا از طریق پیامهای صوتی به کاربر انتقال می دهد.
این عینک در عین حال از نشانه های بصری مانند نور چشمک زن سبز به معنی اینکه توجه فرد مقابل جلب شده و یا موافق است و نور قرمز رنگ به نشانه عدم موافقت و یا بی حوصله شدن برخوردار است.
هدف اصلی از ابداع این عینک، کمک به افراد عادی برای ارتباط برقرار کردن با دیگران نیست. بلکه محققان با هدف کمک به افراد مبتلا به اوتیسم که در درک حالتهای احساسی افراد دچار مشکل بوده و قابلیت ایجاد تعامل اجتماعی ندارند این عینک را ابداع کرده اند.
بر اساس گزارش پاپ ساینس، آزمایشهای انجام گرفته بر روی این عینکها نشان می دهند این ابزار می تواند در ایجاد مهارتهای اجتماعی به افراد مبتلا به اوتیسم تاثیر فراوانی داشته باشد به طوری که این افراد می توانند با استفاده از ابداع محققان کمبریج برخی از حالاتهای احساسی افراد را درک کنند و حتی پس از برداشتن عینک این توانایی را در خود حفظ کنند.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)