تاتو
تاتو به معناي وارد كردن مواد رنگي به داخل لايههاي عميق پوست به وسيله سوزن يا اجسام نوك تيز است، به طوري كه اين مواد داخل پوست ماندگار شوند.
اين سبك خالكوبي مختص ايرانيها نيست و پزشكان ميگويند خالكوبي از زمان مصر و حتي پيش از آن نيز در فرهنگ ديگر ملل وجود داشته است تا آنجا كه زنان هندي قرنهاست روي پيشانيهايشان با همين روش خال ميكارند.
به گفته دكتر علي وفايي، متخصص پوست، تاتو در دنيا به دو شيوه دائمي و موقت انجام ميشود، اما در ايران معمولا شيوه دائم به كار برده ميشود و شيوههايي كه با نام موقت به كار برده ميشوند نيز معمولا دائمي يا درازمدت هستند و آثار و عوارض آنها روي پوست باقي ميماند.
اين عضو انجمن متخصصان پوست كانادا در گفتگو با «جامجم» ميگويد: در تاتوي موقتي رنگدانههاي سطحي پوست تحت تاثير قرار ميگيرند و حتي در انواع تازهاي از تاتو در كشورهاي ديگر، از چسبهاي مخصوصي كه رنگ آنها دوامي يكي دو ماهه دارد، استفاده ميشود.
وفايي به كساني كه قصد دارند تاتو كنند، هشدار ميدهد: در تاتوي موقت، ابزاري براي ورود رنگ به داخل پوست وجود ندارد و سوزني در كار نيست، اما در تاتوي دائمي از سوزن استفاده ميشود و اگر با بيحسي موضعي همراه نباشد، دردناك است
عوارض تاتو
ايدز، هپاتيت، كچلي، پشيماني و ديگر هيچ
در كشورهاي ديگر تاتو معمولا از سوي متخصصاني انجام ميشود كه داراي گواهينامه تاتوكردن هستند، اما اگر به نيازمنديهاي يكي از روزنامههاي كثيرالانتشار نگاهي بيندازيد، به اين نتيجه ميرسيد كه در كشور ما، هر آرايشگاهي از جردن تا شهرري براي تاتو كردن قسمتهاي مختلف صورت و بدن آگهي داده است كه خيلي از آنها مجوزي براي انجام آن ندارند.
تاتو حتي قيمت مشخصي هم ندارد؛ مثلا آرايشگاهي در جردن قيمت آن را براي هر يك از اعضا ۲۰۰ هزار تومان اعلام ميكند و آرايشگاهي در مركز شهر بابت هر قسمت ۳۵ هزار تومان ميگيرد.
وفايي درباره پاك كردن تاتو هشدار ميدهد: تاتو چاره ندارد و روشهايي مانند استفاده از ليزر، مواد سوزاننده و تراشيدن پوست كارساز نيستند؛ چرا كه اين روشها فقط رنگ زير پوست را از بين نميبرند و به بخشي از پوست نيز آسيب ميرسانند كه جاي آن با رنگي متفاوت براي هميشه باقي ميماند.
وي با اشاره به اين كه تاتو سبب انتقال بيماريها ميشود، ادامه ميدهد: اگر سوزن تاتو استريل نشده يا چند بار مصرف باشد، سبب انتقال بيماريهايي مثل ايدز و هپاتيتbو c از آرايشگر به مشتري يا از مشتريان به يكديگر ميشود.
اما ايدز و هپاتيت تنها بيماريهايي نيستند كه تاتو به عشاق پررنگ شدن هديه ميدهد. استفاده از سوزنهاي آلوده و رنگ نامرغوب سبب بروز عفونتهاي سطحي در پوست هم ميشود.
اين شيوه خالكوبي در بسياري از موارد به فوليكولهاي مو، غدد چربي، عرق و اعصاب پوست نيز آسيب ميرساند كه آسيب به فوليكولهاي مو، از ديگر عوارض آن شايعتر است و به همين خاطر معمولا آنها كه ابروهايشان را تاتو ميكنند، با گذشت زمان موهاي ابرو را از دست ميدهند و اگر تاتو در قالب خط چشم باشد، آن وقت تاتوكردهها احتمالا شاهد ريزش مژهها هم هستند.
به گفته وفايي، تعداد زيادي از تاتوكردههاي مراجعهكننده به او، كساني هستند كه از تاتو پشيمان شدهاند و قصد دارند آن را پاك كنند كه متاسفانه ممكن نيست و با عوارض همراه است.
وي هشدار ميدهد: تاتو معمولا بيماريهايي مانند ليكن پلان، پسورياسيس و زگيلهاي پوستي را برانگيخته ميكند
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)