برف پارو می کنیم آی برف پارو می کنیم! می کنیم! این روزها این عبارتها زیادشنیده می شود، چون برف زیاد و یخبندان به خصوص در شهرهای استانهای شمالی کشورزیاد است. از پنجره، یکی از این کارگران فصلی را صدا می کنیم تا پشت بام خانه مارا پارو کند. آیا تا به حال فکر کرده اید ممکن است یکی از این افراد روی پشت باممنزل شما به ناگهان دچار درد قفسه سینه شود و کارش به بیمارستان و بخش سی.سی.یوبکشد؟
حتماً متعجب شدید و می گویید مگر ممکن است این کارگران که جوان هم هستند بهسکته قلبی دچار شوند؟ اگر حافظه تان یاری کند به ما حق می دهید، چون میبینید کهدر یکی دو سال اخیر، چند فوتبالیست در زمین چمن ورزشگاه جان خود را از دست دادند.
شاید بپرسید علت چیست؟ بسیاری از افراد به بیماری قلبی مادرزادی دچارند که بهعلت کمبود آگاهی خود و خانواده شان از آن بی اطلاعند.
این افراد یا پزشک شان زمانی از بیماری شان با خبر می شوند که اگر شانس بیاورندو به مرگ قلبی دچار نشوند، دچار درد قفسهسینه می شوند وآنها را به بیمارستان میرسانند. بسیاری از این بیماران به کاردیومیوپاتی دچارند، یعنی آسیب عضله قلب.
در بسیاری از اینگونه بیماران، عضله قلب به صورت بیمارگونهای درمی آید و بیشاز حد ضخیم می شود و جلوی خروج خون از قلب را می گیرد و به همین علت موجب افت خونرسانی و افت فشار خون و در نهایت سنکوپ، بیهوشی و در موارد شدید مرگ ناگهانی میشود.
متاسفانه بر خلاف بسیاری از بیماریهای عروقی قلب که ماهیت مزمن دارند، هیچعلامت و نشانه ای در این عارضه وجود ندارد که بتوان از آن پیشگیری کرد و فقط باارزیابی مداوم از سلامت عمومی می توان به آن پی برد.
البته بسیاری از افراد میانسال و سالمند هم به این کار، یعنی پارو کردن برفاشتغال دارند و ممکن است به بیماریهای عروقی قلب دچار باشند و بر اثر فعالیت بیشاز حد توان قلبی، به درد قفسه سینه ناشی از افت خون رسانی یا حتی سکته و مرگناگهانی قلبی دچار شوند.
پارو کردن از جمله فعالیتهای شدید محسوب می شود و بسیاری از بیماران قلبی، چهمادرزادی و چه اکتسابی، در معرض خطر سکته و مرگ ناگهانی قرار دارند و افرادی که میدانند به بیماری قلبی دچارند، باید با پزشک خود مشورت کنند و افراد جوان و به خصوصبالای 35 سال بهتر است از پزشک متخصص قلب گواهی سلامت بگیرند.
پارو کردن از فعالیتهایی است که در سرما انجام می شود و سرما هم از عوامل خطرحمله قلبی در افرادی است که زمینه بیماری قلبی، به ویژه بیماریهای عروقی قلب مانندتنگی عروق کرونر را دارند.
سرما با افزایش کار قلب، فشار زیادی به این عضو وارد می کند، چون نیاز به سوختو ساز و گرم شدن بدن افزایش می یابد. به همین علت در مواقعی که در سرما، فعالیتیانجام می گیرد، بیماران قلبی به درد قفسه سینه یاتنگی نفس دچار می شوند که این علایم، نشان دهنده افزایش فشار به قلب و افت خون رسانی است.
علت کاهش خون رسانی به قلب، علاوه بر کار زیاد قلب، انقباض عروق قلبی به علتسرماست. بنابراین گرم نگه داشتن بدن و پرهیز از فعالیت شدید و ناگهانی، از روشهایپیشگیری محسوب می شود و خوب است بدانید که همیشه 5 تا 10 دقیقه گرم کردن بدن پیشاز شروع فعالیت لازم است.
دکتر محبوبه رفیعی
سایت تبیان
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)