داشتن هدفهای شفاف و مشخص
بدانید دوست دارید وقت خود را چگونه صرف کنید، از مغز خود کار بکشید و به همان گونه که بدن خود را با ورزش فعال نگه میدارید، ذهنتان را نیز ورزش دهید و از آن کار بکشید و خلاقیت خود را افزایش دهید. در واقع هنگامی که روی یک انرژی کار میکنید روی سایر انرژیها نیز تأثیر میگذارید. مثلا هنگامی که از لحاظ روحی حالتان خوب است، موفقیتی کسب کردهاید یا احساس غرور و افتخار میکنید، حالت بدنی بهتری نیز پیدا میکنید و میل و اشتیاق بیشتری هم دارید که بر خلاقیت خود بیفزایید، زیرا بیشتر میتوانید به خود اعتماد کنید.
بهانه نیاورید
همه ما سعی داریم به شکلی اشتباهات خود را توجیه کنیم، مثلا کمتر پیش میآید که بگوییم «میدانم که برای حفظ سلامتیام حتما باید ورزش کنم» اما گاهی در این مورد کوتاهی میکنم. به جای این کار معمولا بهانه میآوریم و شرایط خاصی را مسبب ورزش نکردن خود میدانیم.
در بسیاری از موارد هم سعی میکنیم انجام کارهای مهم خود را به آیندهای که نمیدانیم کی از راه میرسد موکول کنیم؛ مثلا میگوییم «میدانم باید ورزش کنم ولی فعلا وقت ندارم اما در آینده حتما این کار را میکنم». یا برای اینکه رژیم غذایی خاصی را شروع کنیم یا مثلا سیگارمان را ترک کنیم بهانههای زیادی میآوریم تا بتوانیم کوتاهیهای خود را در انجام اینگونه کارها توجیه کنیم؛ «الان کار من خیلی زیاد است و نمیتوانم سیگارم را ترک کنم چون تمرکزم را به هم میریزد. در آینده هم رژیم میگیرم و م سیگارم را ترک میکنم!» ولی فکر نمیکنید بدینترتیب سلامتی، آرامش و شادمانی خود را بیش از حد به تأخیر میاندازید؟
اینگونه بهانه آوردنها به معنای برداشتن بار مسئولیت از دوش خود است. عدهای نیز برای اینکه روشهای درست را جایگزین روشهای قدیمی خود بکنند، بهانههای زیادی میآورند و مقاومت زیادی نشانمیدهند. آنها دائم از این شکایت دارند که نمیتوانند تغییر کنند و به وضع موجود عادت کردهاند و خارجشدن از آن برایشان خیلی سخت است. این هم از انواع بهانهتراشیهای بیجهت است، مثلا بسیاری افراد براین اعتقادند که «اصلا من ورزشکار متولد نشدهام!»، «من نمیتوانم از خودم خلاقیت داشته باشم و استعدادی در این زمینه ندارم»، «بارها خواستهام به کلاس ورزش بروم ولی هیچوقت نتوانستهام موفق شوم!»و... .
این بهانهها میتوانند این باور را مطرح کنند که تغییر غیرممکن است؛ حال آنکه به هیچ وجه اینگونه نیست. همه ما میتوانیم (البته اگر بخواهیم) با تلاش و تحمل سختیهای بسیار تغییر کنیم و به شرایط مطلوبتری برسیم. در واقع اغلب اشخاص اگر اعتمادبهنفس و اطمینان لازم را به خود داشته باشند میتوانند کارهای شگفتانگیزی انجام دهند اما دائم آنها را به تعویق میاندازند و آن را به فرصت دیگری موکول میکنند.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)