شبکه محلی بی سیم Wireless Local Loop
مقدمه
WLL
·از WLL ميتوان براي ارتباطات صوتي، تصويري، ديتا و اينترنت استفاده كرد.WLL مخفف عبارت Wireless Local Loop است به معناي حلقه محلي بيسيم.
·در اين حالت به بخشي از يك شبكه موبايل GSM ، رفتار PSTN داده ميشود. به عبارت ديگر قسمتي از ظرفيت يك شبكه موبايل (اعم از بخش سوئيچ و راديو) از حالت قابليت سرويسدهي به مشترکين متحرک خارج و با اختصاص رفتارهاي PSTN همچون نامبرينگ و شارژينگ و همچنين اختصاص ترمينالهاي ثابت (Wall Set) به مشتركين، به يك شبكه ثابت WLL تبديل می گردد .
[IMG]file:///C:/Users/ASUS/AppData/Local/Temp/msohtml1/01/clip_image002.jpg[/IMG]
تاريخچه WLL
·دسترسي بيسيم در ابتدا سالهاي 1950 و 1960 به سادگي تكنولوژي راديو، به عنوان يك امكان براي كاهش قيمت ارتباط، شروع شد. براي بيشتر اجتماعات دوردست در قسمت هاي ايزوله شده كشور، بيشترين حالت موثر تهيه ارتباطات، تهيه يك موج راديويي، نگهداشتن آن در يك قسمت مركزي كه مي توانست براي ارتباط با اپراتور استفاده شود بود.اين تكنولوژي كارايي را پيشرفت داد و قيمت آن را در طول سالهاي 1970 كاهش داد. پايان سال 1970، ارتباطات توسط راديو به هم پيوند داده شد و خطها به سوئيچ ارتباط پيدا مي كردند.
[IMG]file:///C:/Users/ASUS/AppData/Local/Temp/msohtml1/01/clip_image003.jpg[/IMG]
تكنولوژيهاي WLL
جهت ارتباط بدون سيم WLL از تكنولوژيهاي مختلفي استفاده ميشود كه هر يك مزايا و معايبي دارند كه متناسب با ميزان سرمايه، محل استفاده، نوع مشترك، تعداد مشترك، نوع سرويس، موقعيت جغرافيايي استفاده مي شوند.
برخي از تكنيكهاي WLL در دنيا عبارتند از:
·موبایل
·CDMA (برای آمریکا)
·TDMA (برای آمریکا)
- GSM (ITU – Worldwide)
- UMTS نسل سوم ( جهانی)
كاربردهاي WLL
·در مناطق دورافتاده وكم جمعيت و ناهموار
·شهرهاي كوچك و مناطق روستايي
·مناطقي كه احتياج به خدمات فوري و يا موقت دارند.
·از WLL ميتوان براي ارتباطات صوتي، تصويري، ديتا و اينترنت استفاده كرد.WLL مخفف عبارت Wireless Local Loop است به معناي حلقه محلي بيسيم.
·در اين حالت به بخشي از يك شبكه موبايل GSM ، رفتار PSTN داده ميشود. به عبارت ديگر قسمتي از ظرفيت يك شبكه موبايل (اعم از بخش سوئيچ و راديو) از حالت قابليت سرويسدهي به مشترکين متحرک خارج و با اختصاص رفتارهاي PSTN همچون نامبرينگ و شارژينگ و همچنين اختصاص ترمينالهاي ثابت (Wall Set) به مشتركين، به يك شبكه ثابت WLL تبديل می گردد.
·قسمتهايي از شهر كه تازه توسعه يافته.
·ارائه سرويس تلفنهاي همگاني (16KHz) در مناطق مختلف شهري و روستايي، دورافتاده،كم جمعيت و جاده ها.
·براي برقراري ارتباطات ملي و بينالملل و مناطق دورست از تكنولوژي ماهوارهاي.
مزايا
·در بر داشتن هزينه كمتر در نصب و نگهداری و ...
·قابليت تحرك (يك كانال منحصراً در اختيار يك مشترك نمي باشد)
·سهولت نصب و راه اندازی و ايجاد مراكز
·داشتن سيستم سبز يعني داشتن كمترين امواج مضر براي انسانو محيط زيست (توان راديويی گوشی های بی سيم PHS ،10mW می باشد، درحاليکه توان گوشی های GSM ، 500mW می باشد.)
·دارا بودن سرويسهاي پايه و تكميلي، از قبيل Data , Miss call , SMS ,Caller ID , Call Waiting , Call Hold, Call Transfer ,و ... (تبادل پيام کوتاه بين اين شبکه و شبکه تلفن همراه نيز امکانپذير است)
·هوشمند بودن آنتن ها در جهت يابي برای تمرکز بيشترين توان ممكن به مشترك در حال صحبت
[IMG]file:///C:/Users/ASUS/AppData/Local/Temp/msohtml1/01/clip_image005.jpg[/IMG]
رشد مشترکین WLL
[IMG]file:///C:/Users/ASUS/AppData/Local/Temp/msohtml1/01/clip_image007.jpg[/IMG]
Wall set (GSM fixed wireless terminal)
با توجه به توسعه روز افزون تکنولوژی در صنعت مخابرات ، مخابرات ایران در بعضی از مناطق کشور بدلیل عدم دسترسی منطقه ای و شرایط سخت کابل کشی ، با ارائه سیم کارتهای WLL (تلفنهای روستایی) کمک به تجهیز سریعتر مناطق دورافتاده ای همچون: روستاها ، کارخانجات ، سیستمهای تلفنی بین راهی ، مناطق جنگلی و ... نموده است همچنین جهت استفاده ملموس تر از این سیستمها ، سخت افزارهایی با عناوینی همچون wall set(والست)، تلفن روستایی ، مبدل همراه به ثابت جهت تبدیل این سیم کارتها به تلفن ثابت و درحقیقت ایجاد خروجی تلفن جهت گرفتن بوق تلفن به بازار عرضه شدند.
[IMG]file:///C:/Users/ASUS/AppData/Local/Temp/msohtml1/01/clip_image009.jpg[/IMG]
[IMG]file:///C:/Users/ASUS/AppData/Local/Temp/msohtml1/01/clip_image011.jpg[/IMG]
در wall set ZTE علاوه بر كال تلفن یک کابل برای دیتا و فاکس داریم که از طریق کامپیوتر ارتباط برقرار می شود و نیاز به نرم افزارهایی چون winfax
دارد که استفاده از آن را مشکل میسازد.بعضی از این دستگاه ها مثل siemens بدون نیاز به کامپیوتر به کابل شبکه متصل نمود و یا مستقیما ان را به دستگاه فاکس وصل کردو کاربرد ساده تری دارند و قیمت بالاتری دارند.
این دستگاه ابتدا تمام 124 فرکانس GSM را جارو می کند. اگر بر فرض سیمکارت WLL را در دستگاه قرار دهیم از بین آن 124 فرکانس تنها حق دارید فرکانس های 80 تا 100 را بررسی کند.اگر در منطقه ای باشیم که آنتن مورد نظر سطح سیگنال مناسبی نداشته باشد با برداشتن گوشی صدای جیغ شنیده می شود به این مفهوم که سیگنال با فرکانس سیم کارت شما در این منطقه موجود نیست. تنها میتوان شماره های اضطراری را با ان گرفت.
[IMG]file:///C:/Users/ASUS/AppData/Local/Temp/msohtml1/01/clip_image003.jpg[/IMG]
استاندارد شبكههای محلی بیسيم
1 امروزه با بهبود عملكرد، كارايی و عوامل امنيتی، شبكههای بیسيم به شكل قابل توجهی در حال رشد و گسترش هستند و استاندارد IEEE 802.11 استاندارد بنيادی است كه شبكههای بیسيم بر مبنای آن طراحی و پياده سازی میشوند.
در ماه ژوئن سال 1997 انجمن مهندسان برق و الكترونيك (IEEE) استاندارد IEEE 802.11-1997 را به عنوان اولين استانداردِ شبكههای محلی بیسيم منتشر ساخت. اين استاندارد در سال 1999 مجدداً بازنگری شد و نگارش روز آمد شده آن تحت عنوان IEEE 802.11-1999 منتشر شد. استاندارد جاری شبكههای محلی بیسيم يا همانIEEE 802.11 تحت عنوان ISO/IEC 8802-11:1999، توسط سازمان استاندارد سازی بينالمللی (ISO) و مؤسسه استانداردهای ملی آمريكا (ANSI) پذيرفته شده است. تكميل اين استاندارد در سال 1997، شكل گيری و پيدايش شبكه سازی محلی بیسيم و مبتنی بر استاندارد را به دنبال داشت. استاندارد 1997، پهنای باند 2Mbps را تعريف میكند با اين ويژگی كه در شرايط نامساعد و محيطهای دارای اغتشاش (نويز) اين پهنای باند میتواند به مقدار 1Mbps كاهش يابد. روش تلفيق يا مدولاسيون در اين پهنای باند روش DSSS است. بر اساس اين استاندارد پهنای باند 1 Mbps با استفاده از روش مدولاسيون FHSS نيز قابل دستيابی است و در محيطهای عاری از اغتشاش (نويز) پهنای باند 2 Mbpsنيز قابل استفاده است. هر دو روش مدولاسيون در محدوده باند راديويی 2.4 GHz عمل میكنند. يكی از نكات جالب توجه در خصوص اين استاندارد استفاده از رسانه مادون قرمز علاوه بر مدولاسيونهای راديويی DSSS و FHSS به عنوان رسانهانتقال است. ولی كاربرد اين رسانه با توجه به محدوديت حوزه عملياتی آن نسبتاً محدود و نادر است. گروه كاری 802.11 به زير گروههای متعددی تقسيم میشود. شكلهای 1-1 و 1-2 گروههای كاری فعال در فرآيند استاندارد سازی را نشان میدهد. برخی از مهمترين زير گروهها به قرار زير است:
- 802.11D: Additional Regulatory Domains
- 802.11E: Quality of Service (QoS)
- 802.11F: Inter-Access Point Protocol (IAPP)
- 802.11G: Higher Data Rates at 2.4 GHz
- 802.11H: Dynamic Channel Selection and Transmission Power Control
- 802.11i: Authentication and Security
[IMG]file:///C:/Users/ASUS/AppData/Local/Temp/msohtml1/01/clip_image013.jpg[/IMG][IMG]file:///C:/Users/ASUS/AppData/Local/Temp/msohtml1/01/clip_image015.jpg[/IMG
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)