تصویب درخواست سرمایه‌گذاری 112 میلیون دلاری اروپایی‌ها در ایران
به گزارش شبکه ایران از سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران، "سامان قاسمی" در حاشیه نشست هیات سرمایه‌گذاری در تشریح مصوبات جدید این جلسه گفت: درخواست سرمایه‌گذاری خارجی شرکت اروپایی برای تولید مقوای چندلایه با سرمایه ورودی 112میلیون دلار مورد تصویب قرار گرفت.
وی از جمله طرح‌های دیگر مصوب این جلسه را درخواست سرمایه‌گذاری شرکت‌های اروپایی در طرح احداث مجموعه تجاری، توریستی، تولید قطعات صنعتی خودرو و همچنین شرکت‌های آسیایی برای ارائه خدمات فنی و مهندسی در پروژه‌های ساختمانی و تولید مخازن و لوله‌هایgrp عنوان کرد.
مدیرکل دفتر سرمایه‌گذاری‌های خارجی در ادامه با اشاره به اصلاحیه مجوز سرمایه‌گذاری شرکت‌های آسیایی در زمینه تولید قوطی و آبمیوه خاطرنشان کرد: در این نشست مجوز انتقال سود شرکت‌های اروپایی در طرح تولید لوله‌های خرطومی فشار قوی و لوله‌های پلاستیکی مطرح شد، که با آن موافقت شد.
ق
اسمی با بیان اینکه تمدید اعتبار مجوز سرمایه‌گذاری خارجی سرمایه‌گذار آسیایی در طرح تولید انواع گل و گیاه زینتی و میوه‌دار نیز مورد تصویب قرار گرفت، اضافه کرد: ثبت ارزش خدمات ارائه شده توسط سرمایه‌گذار اروپایی در طرح هرمزال، اصلاح مجوز شرکت اروپایی در طرح تولید خمیرمایه و همچنین درخواست سرمایه‌گذاری شرکت اروپایی برای آغاز فاز مطالعاتی طرح قطار سریع السیر تهران_ مشهد از دیگر مصوبات این نشست بود.
اعلام آمادگی کشورهای اروپایی و آسیایی برای سرمایه‌گذاری در ایران
به گزارش شبکه ایران، هرچند طی روزهای اخیر اخبار مختلفی درباره تلاش دوباره امریکا برای فشار بیشتر تحریم ایران شنیده می‌شود به طوری که سنا و کنگره این کشور اقدام به تصویب برخی تحریم‌های بانکی و بنزینی علیه کشورمان کرده‌اند اما روند سرمایه‌گذاری خارجی در ایران عکس نتیجه فشار امریکا را نشان می‌دهد.
به گفته رئیس کل سازمان سرمایه‌گذاری خارجی در کشورمان، ایران با وجود همه فشارهای اقتصادی و تحریم‌های بین‌المللی توانسته 75 درصد از کل سرمایه‌های مصوب سرمایه‌گذاری خارجی ایران را در طی سه سال اخیر اجرایی کند.
در همین زمینه "پیتر فیشتن بائر"، رئیس کمیسیون دفاعی مجلس ملی اتریش نیز با انتقاد از گرایش‌های سیاسی کشورهای اروپایی درباره ایران، بر ارتقای همکاری‌های اقتصادی و تجاری دو کشور تاکید کرد زیرا مزیت‌های سرمایه‌گذاری در ایران از جمله منابع طبیعی و معدنی فراوان و نرخ بالای بازگشت سرمایه، محیط ایران را برای سرمایه‌گذاری‌های دارای تکنولوژی روز جهان، سودآور کرده است.
ترکیه توجهی به مخالفت‌های امریکا ندارد
در همین رابطه وزیر انرژی ترکیه نیز باتوجه به برنامه‌ریزی کشورش برای سرمایه‌گذاری 5 میلیارد دلاری در ایران، تاکید کرده که توافق‌های اخیر تهران و آنکارا، با وجود مخالفت احتمالی امریکا اجرایی می‌شود.
ایران و ترکیه در جریان سفر اردوغان به تهران موافقت‌نامه‌های متعددی را امضا کردند که از آن جمله ساخت دو نیروگاه برق، تاسیس یک منطقه آزاد صنعتی در دو طرف مرزهای دو کشور و افتتاح بانک‌های ایرانی و ترکیه‌ای در دو کشور است. همچنین قرار است ترکیه در پارس جنوبی و دریای خزر سرمایه‌گذاری کند.

توافق ایران و چین برای سرمایه‌گذاری مشترک در بخش انرژی
به گزارش شبکه ایران،‌ چین از جمله کشورهایی است که طی سال‌های اخیر بدون توجه به تهدید و فشارهای امریکا، در بخش انرژی کشورمان سرمایه‌گذاری‌های زیادی کرده است.
اوایل ماه جاری نیز منابع خبری چین از از توافق با ایران برای سرمایه‌گذاری مشترک در بخش نفت و نیرو در جریان سفر معاون رئیس‌جمهور ایران به پکن خبر دادند.
در سفر اخیر به چین توافق‌هایی صورت گرفته که این کشور بتواند در بخش نفت و نیرو سرمایه‌گذاری کند. در حال حاضر ارزش این قراردادها به میزان 20 میلیارد دلار می‌رسد.