اختصاص 2 هزار ميليارد تومان تسهيلات به ذخيره سازي كالاهاي اساسي خبرگزاري فارس: معاون وزيربازرگاني گفت: تمام كالاهاي موثر در هزينه سبد خانوار براي هدفمندكردن يارانه با تسهيلات 2 هزارميليارد توماني توسط 25 تشكل در حال ذخيرهسازي است.
به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، محمد صادق مفتح صبح امروز در يك نشست خبري اظهار داشت: از دو دهه قبل با عارضه بالا بودن قيمت كالا روبرو بودهايم و از يك دهه قبل شاهد آن هستيم كه كالاهاي خارجي در داخل كشور به جنگ قيمت با كالاهاي داخلي آمده اند. در اين خصوص ديوار تعرفه كارساز نبوده و گلههايي از توليدكنندگان شكر و برنج داشتهايم.
وي افزود: با اجراي طرح هدفمند كردن يارانهها رقابت قيمتي بين كالاهاي داخلي و خارجي بيشتر مي شود و اگر تا كنون كاهش قيمت تمام شده يك امر مستحب بود از اين پس يك امر واجب است.
معاون وزير بازرگاني گفت: كاهش قيمت تمام شده دو جزء توليد و پس از توليد دارد كه قسمت اول مربوط به وزارت صنايع و معادن و بخش پس از توليد شامل خدمات بازرگاني و توزيع است كه در اين بخش اقدامات موثري در 4 سال گذشته در وزارت بازرگاني صورت گرفته است.
* نوسان قيمت ربطي به هدفمند كردن يارانه ها ندارد
وي با بيان اينكه كاهش قيمت تمام شده بايد به يك مطالبه عمومي تبديل شود،در پاسخ به سوال فارس در خصوص افزايش قيمت برخي كالاهاي اساسي نظير گوشت و مرغ و تخم مرغ بدليل انتظار تورمي طرح هدفمند كردن يارانه ها اظهار داشت: ما در حال حاضر شاهد نوسانات قيمت در بازار هستيم و اين ربطي به هدفمند كردن يارانهها ندارد و در خصوص افزايش برخي اقلام مواد پروتئيني بايد توضيح كاملتر را از وزارت جهاد كشاورزي بخواهيد چرا كه اين وزارتخانه مسئول تنظيم بازار اين اقلام است.
وي افزود: تورم انتظاري باعث ميشود يك نگراني در مردم به وجود بيايد چرا كه با توجه به افزايش قيمت حاملهاي انرژي طبيعتا قيمت تمام شده كالا افزايش پيدا ميكند و احتمال داده ميشود كه قيمتها بر روي قيمت تمام شده نايستد و بالاتر برود لذا وظيفه وزارت بازرگاني اين است تا نگراني و اضطراب را از بازار بگيرد تا قيمتها بر روي قيمت تمام شده بايستد كه براي رسيدن به اين هدف ما كالاي فراوان در بازار توزيع ميكنيم.
* دولت بازار را تنظيم نمي كند
مفتح گفت: تكيه اصلي در ذخيرهسازي و توزيع كالاها بر تشكلها و اتحاديههاي توليدي و توزيعي است و وزارت بازرگاني نقش نظارتي در ذخيرهسازي توزيع كالا خواهد داشت و اقدام اصلي ما اين است كه كالا به وفور در بازار تزريق شود.
وي افزود: هيچ كدام از شركتهاي دولتي در هيچ گوشهاي از تنظيم بازار طر ح هدفمند كردن يارانهها جايي ندارند و مراكز توزيع در داخل شهرها تصميمگيري خواهند كرد كه در چه زماني و چه ميزاني بايدكالا در بازار تزريق شود.
معاون وزير بازرگاني گفت: بر اساس مطالعات صورت گرفته 84 درصد قيمت كالاهاي داخلي تحت تاثير قيمتهاي جهاني است و اين يك عارضه بزرگ براي كشور محسوب ميشود.
وي افزود: تمام كالاهاي موثر در هزينه سبد خانوار براي هدفمندكردن يارانه با تسهيلات 2 هزارميليارد توماني توسط 25 تشكل در حال ذخيرهسازي است.
* هژبر يزداني دهه 90 محاسن داشته و تسبيح به دست بگيرد
وي افزود: در ليبرالترين اقتصادهاي دنيا ما شاهد اين هستيم كه محور امور را به تشكلها سپردهاندكه اگر در غير اين صورت اتفاقي بيفتد اقتصادي خصوصي به اقتصاد اختصاصي تبديل ميشود و زمينه ظهور هژبر يزدانيها پيدا ميشود كه امكان دارد هژبر يزداني دهه 90 محاسن داشته و تسبيح به دست بگيرد.
مفتح در پاسخ به سوالي درخصوص اينكه ميزان تورم طرح هدفمند كردن يارانهها را چقدر پيشبيني ميكنيد گفت: من سواد اين را ندارم كه تورم طرح هدفمند كردن يارانهها را محاسبه كنم.
* فروشگاه هاي زنجيره اي خرده فروشي تداخلي با اصناف ندارند
مفتح در باره آخرين وضعيت فروشگاههاي زنجيرهاي خرده فروشي گفت: ايده تشكيل فروشگاههاي زنجيرهاي خرده فروشي پس از جنگ جهاني دوم و توسط تركهاي آلمان شكل گرفت كه در آن مديريت ومالكيت فروشگاه به عهده واحدهاي صنفي است.
وي افزود: ما معتقديم الگويي كه ميتواند اصناف را حفظ كند، فروشگاههاي زنجيرهاي خرده فروشي است كه در محور برنامههاي اصلاح نظام توزيع قرار دارد و اخيرا چند نمونه آن شروع به كار كرده و اين فروشگاهها هيچ تداخل و اختلافي با اصناف ندارند.
* فروشگاههاي زنجيرهاي خرده فروشي مرجع قيمتي در بازار هستند
معاون وزير بازرگاني گفت: قيمت عرضه شده در فروشگاههاي زنجيرهاي بزرگ كمتر از فروشگاههاي خرده فروشي زنجيرهاي نيست چرا كه هزينه زنجيره خردهفروشي بسيار كمتر است و ميتواند از حسن خريد انبوه در كاهش قيمتها استفاده كند.
وي با بيان اينكه فروشگاههاي زنجيرهاي خرده فروشي مرجع قيمتي در بازار هستند اظهار داشت: با ايجاد مرجع قيمتي جلوي گرانفروشي و تخلف گرفته ميشود.
*اجراي 30 درصد تخفيف مالياتي فروشگاههاي زنجيرهاي
مفتح در پاسخ به سوال فارس در خصوص اينكه30درصد معافيت مالياتي اعلام شده از سوي وزير سابق بازرگاني قدرت اجرايي ندارد، گفت: 30درصد معافيت مالياتي براي فروشگاههاي زنجيرهاي خرده فروشي مصوبه هيات دولت است و قابليت اجرا شدن دارد اما ما معتقديم اين 30 درصد تخفيف مالياتي كفايت نميكند و بايد از سقف 5 درصد افزايش مالياتي تا 10 سال براي اين فروشگاهها استفاده كنيم تا نگراني واحدهاي صنفي از شفاف شدن تبادلات ماليشان رفع شود.
وي افزود: با راهاندازي 3 مجموعه فروشگاههاي زنجيرهاي در تهران شاهد استقبال اصناف از اين طرح هستيم و ما معتقديم اگر معافيت مالياتي اين فروشگاهها غير از آن 30 درصد اتفاق بيفتد استقبال اصناف بيش از اينها خواهد بود.
*اعطاي تسهيلات براي تسريع در ايجاد فروشگاههاي زنجيرهفروشي
معاون وزير بازرگاني با بيان اينكه 30 درصد تخفيف مالياتي فروشگاههاي زنجيرهفروشي خرده فروشي اجرايي است ودر محاسبه ماليات سال آينده لحاظ ميشود اظهار داشت: 3 مجموعه فروشگاه زنجيرهاي خرده فروشي براي دريافت تسهيلات بانكي براي اعتبار تصويب شده در هيات دولت به بانك معرفي ميشوند تا توسعه اين فروشگاه ها سرعت بيشتري پيداكند.
* تا زماني كه فضا مساعد باشد در وزارت بازرگاني مي مانم
مفتح در پاسخ به سوال فارس در خصوص اينكه شايعاتي در خصوص انتقال شما به وزارت نفت وجود دارد گفت: تا زماني كه فضاي كار در ورزات بازر گاني مساعد باشد و اين وزارتخانه به من نياز داشته باشدميمانم.
وي در پاسخ به سوال فارس در خصوص ارائه اصلاحيه قانون نظام صنفي به مجلس توسط دولت اظهار داشت: وزير بازرگاني پيگير اين اصلاحيه است و اين تاخير منطقي است چرا كه بررسي لوايح در كميسيونهاي دولت نياز به زمان دارد.
* انتقاد نرسيدن به حد نصاب اتحاديه هاي كشوري شيرين است
معاون وزير بازرگاني در پاسخ به اين سوال كه قرار بود تا پايان سال هشتادو هشت30 اتحاديه كشوري تشكيل شود، ولي تا كنون تنها 5 اتحاديه شكل گرفته است، به فارس گفت: بر اساس برنامه زمانبندي تا كنون بالغ بر 50 اتحاديه كشور تشكيل ولي هنوز وارد فاز عملياتي نشده و انتخابات هيات رئيسه آن صورت نگرفته و طبق جدول زمانبندي انتخابات در حال برگزار ي است به طوري كه طي اين هفته و هفته آينده انتخابات 2اتحاديه كشوري برگزار ميشود.
مفتح گفت: اتحاديه كشوري نقش كميسيونهاي تخصصي شوراي اصناف، بازوي اصناف براي نظارت بر كف بازار، بازوي وزارت بازرگاني در كنترل واردات، و محور برنامهريزيهاي دولت در بازار خواهد بود.
وي افزود: انتقاد نرسيدن به حد نصاب اعلام شده اتحاديههاي كشوري شيرينتر از آن است كه اين اتحاديه استواري لازم را نداشته باشند. اما من اميدوارم تا يك سال و اندي آينده در همه بخشها اتحاديههاي كشوري شكل گيرد.
* اصناف براي تشكيل بانك مشكل مالي دارند
معاون وزير بازرگاني در پاسخ به سوال فارس در خصوص آخرين وضعيت بانك اصناف گفت: تشكيل بانك اصناف در اختيار شوراي اصناف است و به نظر ميرسد براي تشكيل اين بانك هنوز مشكل سرمايه اوليه حل نشده است.
وي افزود: شايد اصناف به صورت بالقوه مشكل مالي نداشته باشند ولي به صورت بالفعل هنوز اين سرمايه شكل نگرفته است.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)