لایحه تحول مالیاتی هم در راه مجلس است 964900209 orig


به گزارش شبکه ایران از وزارت امور اقتصادی و دارایی، کار تدوین لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم به اتمام رسیده و قرار است این لایحه به همراه طرح تحول بانکی به مجلس ارائه شود.
به گفته محمدرضا فرزین، بخشی از اختیارات این تحول در اختیار دولت است و برای بخش دیگری به مصوبه مجلس نیاز است که در قالب لایحه به مجلس تقدیم می‌شود.
سخنگوی طرح تحول تأکید کرد: کار تدوین لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم به اتمام رسیده است که آن را به همراه طرح تحول بانکی که آن هم نهایی شده ارائه خواهیم کرد.
"مالیات مستقیم" و "مالیات بر ارزش افزوده‌" در بیشتر کشورهای جهان به عنوان منابع عمده درآمدی دولت مورد توجه بوده که با آن دولت‌ها تلاش می‌کنند هزینه‌های دولت را همراه با توزیع عادلانه درآمدها برای رفاه اجتماعی تامین کنند.
تحولات نظام مالیاتى جزو نهادهایى بوده که در برنامه سوم و چهارم مورد توجه قرار گرفته و برای آن برنامه تصویب شد اما عملاً اجرا نشد.
اجراى واقعى این برنامه‌ها، یعنى حتى راه افتادن قانون مالیات بر ارزش افزوده، که در سال 13۷۹ به مجلس داده شده بود در دولت نهم با سرعت پیگیرى شد تا تصویب شود.
در این راستا استاد دانشگاه تهران با توجه به اهمیت سامان دهی نظام مالیاتی به شبکه ایران گفت: اگر ساماندهی نظام مالیاتی به عنوان محور در طرح تحول اقتصادی در نظر گرفته و به این محور با تمام توان و امکانات پرداخته شود، اجرای بخش‌های دیگر طرح هم موفق تر خواهد بود.
"ابراهیم رزاقی" با بیان اینکه مالیات با همه اجزای اقتصاد در ارتباط است، افزود: در این طرح، دید مالیاتی نه فقط درآمدی بلکه باید اهرمی باشد تا از فعالیت‌های که برای اقتصاد مضر است جلوگیری کند و اقتدار دولت را افزایش دهد.
وی در ادامه، طرح تحول اقتصادی را آرمانی و بسیار عالی دانست و اظهار داشت: با این حال اجرای هر کدام از این طرح‌ها توان و نیروی بسیار زیادی را می‌طلبد که با محور قراردادن بحث مالیات، می‌توان طرح‌های دیگر را با نگاه محوری به ساماندهی نظام مالیاتی بسنجیم.
محمدباقر صدری کارشناس مسائل اقتصادی نیز پیش از این نیز در گفت وگو با "شبکه ایران"، نقش نظام مالیاتی در فرایند توسعه کشوررا ویژه برشمرد و افزود: در بیشتر کشورهای جهان هزینه بودجه دولت تا 90 درصد از طریق کسب درآمدهای مالیاتی تامین می‌شود.
وی، اخذ مالیات و فرهنگ‌سازی در راستای نظام پرداخت مالیات را علاوه برکسب درآمدها از طریق قانونی، وسیله‌ای برای توزیع عادلانه ثروت و نظارت برمدیریت دستگاه‌های مختلف ذکر کرد و گفت: با وجود این که پرداخت مالیات به صورت جامع هنوز در کشور اتفاق نیفتاده، دولت نهم تحول در نظام مالیاتی را اساسی‌ترین محور طرح تحول اقتصادی برشمرده است.
صدری، به تدوین برنامه پنجم توسعه اقتصادی کشور نیز اشاره کرد و افزود: با وجود برخورداری از قوانین مالیاتی جدید و قانون مالیات بر ارزش افزوده، کشور هنوز فاقد یک طرح جامع مالیاتی است.
عضو انجمن اقتصاد دانان ایران اظهار داشت: همنچنانکه طرح جامع مسکن تدوین و تکمیل شد، همه برنامه‌های توسعه‌ای و سیاست‌های کلان دولت نیز باید در قالب طرحی جامه تدوین و تکمیل شود.
وی افزود: در نظام پرداخت مالیاتی کشور، به جز حقوق بگیران که منظم مالیات پرداخت می‌کنند، در بقیه شاخه‌های کاری، پرداخت مالیاتی مناسب صورت نمی‌گیرد.
برای تحقق اهداف تحول اقتصادی، برنامه عملیاتی نظام مالیاتی بر اساس محورهای "ایجاد پایگاه اطلاعات پایه و عملیات مالی مودیان"، "اصلاح فرایندها و سامانه های عملیاتی"، "زیر ساخت‌های سخت‌افزاری و ارتباطات"، "ساختار سازمانی و مدیریت منابع انسانی"، "قوانین و مقررات (اصلاح پایه‌ها، نرخ‌ها و معافیت‌های مالیاتی)"، "مالیات برارزش افزوده" و "پیش بینی تعدیل های لازم با توجه به تحولات اقتصادی"، تعریف شده است.