شش گام اساسي براي آمايش سرزمين رئيس مركز مطالعات بينالملل گفت:براي مديريت ملي آمايش سرزمين و منطقه بايد شش گام اصلي كه شامل نگاه به چشم انداز، شناخت محيط، منابع ملي و اصول آمايش سرزمين و نيز چالشهاي پيش روي مباحث ذكر شده طي و در اين مسير گام برداريم.
به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس علي مبيني دهكردي در اولين همايش ملي توسعه پايدار منطقه ويژه اقتصادي پارس اظهار داشت: براي مديريت ملي آمايش سرزمين و منطقه بايد شش گام اصلي كه شامل نگاه به چشم انداز، شناخت محيط، منابع ملي و اصول آمايش سرزمين و نيز چالشهاي پيش روي مباحث ذكر شده طي و در اين مسير گام برداريم.
وي ادامه داد: چشم انداز انتخاب جامعه ايران و ايراني نيست بلكه الزامي است بايد به واسطه تاكيد بر آن زيرساختهاي اعتلاي اقتصادي و اجتماعي را سبب شويم چرا كه اهداف طرح شده در برنامه چشم انداز در واقع تداعيگر آينده كشور و موقعيت ايران در جهان است.
وي افزود: تنها در صورتي قادر به تامين نياز آينده كشور خواهيم بود كه ضمن توجه به مولفههاي قدرت و آمايش سرزمين جزء به جزء ساختارهاي اجتماعي و اقتصادي كشور را مورد واقعگري قرار دهيم و رابطه هدفمندي را در اين ميان تعريف كنيم.
مبيني دهكردي تصريح كرد: توجه به آمايش سرزميني از جمله بندر امام و عسلويه به عنوان مراكز توسعه پتروشيمي، منطقه ويژه اقتصادي پارس به عنوان منبع توسعه گاز و بندرعباس به عنوان منطقه پالايشي اين امكان را به ما ميدهد كه با تركيب داشتهها و چشم انداز قادر شويم ضمن شناسايي كاستيها و ضعفها در عملكرد در جهت بهبود وضعيت كنوني و تثبيت جايگاه ايران در عرصه اقتصادي جهاني گام برداريم.
وي خاطرنشان كرد: تنها در صورتي ميتوانيم برنامههاي تاثيرگذار تبيين و به رشته عمل درآوريم كه بتوانيم يكپارچه سازي مطالعات، تعاملات اقتصادي و عملكردها را مورد تاكيد قرار دهيم زيرا در غير اين صورت نتيجه ملموسي حاصل نخواهد شد.
رئيس مركز مطالعات بينالملل متذكر شد:در صورتي كه تصميم سازان كشور نتوانند زيرساختهاي اقتصادي كشور را درجهت ورود به عرصههاي كلان اقتصادي جهاني تعريف كنند بالطبع در عرصه رقابت كنوني از ديگر كشورها جدا و در جا خواهيم زد.
بر اين اساس لازم است كارشناسان اقتصادي و سياست گذاران در عرصه اقتصاد ضمن اهتمام با يكدگر فرايندهاي عملكردهاي خود را به گونهاي تبيين و تنظيم كنند كه به واسطه تلاشهاي خود هدف و آينده روشني را در پيش روي خود داشته باشند.
وي گفت: اينكه در اجتماعات بزرگي همچون همايش ملي توسعه پايدار جمع شويم اما راهكاري متناسب با پتانسيلهاي اقتصادي كشور تعريف نكنيم بالطبع ما را از گردونه رقابت در اين عرصه منفك خواهد كرد.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)