در سمنان
ديكته‌هاي هزار سال قبل به نمايش گذاشته شد


100889828814



جام جم آنلاين: مديركل ميراث فرهنگي استان سمنان با اشاره به نمايش لوح‌هاي گلي مدرسه‌اي در هزاره‌هاي گذشته در نمايشگاه يادگارهاي كودكانه سمنان گفت: بر روي اين لوح‌ها نشانه‌هايي از غلط‌گيري استاد نيز وجود دارد كه بيانگر توجه ايرانيان به امر آموزش فرزندان است.

به گزارش خبرگزاري فارس از شاهرود، حميد يزداني عصر امروز در مراسم گشايش نمايشگاه يادگارهاي كودكانه در موزه شاهرود اظهار داشت: اين نمايشگاه حاوي 129 شيء تاريخي است كه برخي از آنها به لوح‌هاي گلي مدرسه‌اي در هزاره‌هاي گذشته اختصاص دارد و بيانگر توجه ايرانيان به آموزش فرزندان است.

وي نكته قابل توجه بر روي اين لوح‌هاي گلي را وجود آثار غلط گيري استاد بر روي لوح دانش‌آموز عنوان كرد.

مديركل ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان سمنان افزود: ايرانيان علاوه بر آموزش، به شيوه‌هاي بازي و سرگرمي كودكان خود نيز توجه ويژه‌اي داشته‌اند كه اين مورد به خوبي در اين نمايشگاه به نمايش گذاشته شده است.

وي با بيان اينكه با بازديد از آثار اين نمايشگاه به ايراني بودن خود بيشتر از گذشته افتخار مي‌كنيم، گفت: زماني كه در سال‌هاي دور خونريزي و آدم‌كشي افتخار محسوب مي‌شد، نياكان فرهيخته و دانشمند ما با استفاده از فكر پويا و تدبير خود بر دنيا حكومت مي‌كردند.

يزداني افزود: آثار تاريخي به جاي مانده از قرون گذشته ثابت مي‌كند كه ايرانيان در دوراني كه زنده به گور كردن دختران افتخار بوده است، براي دختران خود دوره‌هاي آموزشي ويژه از جمله آشپزي، خانه‌داري و ... داشته‌اند.

وي گفت: ايرانيان به دليل برخورداري از ذهن پويا، به محض ورود دين اسلام جزو نخستين‌هايي بودند كه به دين محمدي (ص) روي آوردند.

مديركل ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان سمنان با بيان اينكه اين نمايشگاه براي نخستين بار در ايران و حتي جهان در موزه سمنان و در حال حاضر در موزه شاهرود برپا شده است، تاكيد كرد: دانش‌آموزان و نسل جوان در فرصت باقيمانده به طور ويژه از نمايشگاه يادگارهاي كودكانه ديدن كنند.

علاقه‌مندان مي‌توانند تا هفدهم آبان ماه صبح‌ها از ساعت هشت تا 12 و بعد از ظهرها از ساعت 14 تا 19 در موزه شاهرود از اين نمايشگاه بازديد كنند.

بناي فعلي موزه شاهرود، ساختمان قديمي شهرداري (بلديه) اين شهرستان بوده كه در دوران قاجار بنا شده است.

اين موزه داراي دو بخش مردم‌شناسي و باستان‌شناسي در دو طبقه است.