شروط ساخت خط لوله مستقیم صادرات گاز ایران به اروپا معاون وزیر نفت با بیان اینکه ساخت خطوط لوله صادراتی در گروی امضای قراردادهای جدید فروش گاز به اروپا است، گفت: با ساخت خط لوله ششم ظرفیت صادرات روزانه گاز تا سقف 60 میلیون متر مکعب افزایش می یابد. جواد اوجی در گفتگو با مهر درباره زمان بندی ساخت خط لوله مستقیم صادرات گاز ایران به اروپا (خط لوله نهم سراسری)، گفت: آغاز عملیات اجرایی ساخت خط لوله یکهزار و 803 کیلومتری نهم سراسری گاز در گروی امضای قراردادهای جدید صادرات گاز با مشتریان و شرکتهای اروپایی خواهد بود.

مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران با تاکید بر اینکه با ساخت قطعات سوم و چهارم خط لوله ششم سراسری ظرفیت صادرات گاز ایران به ترکیه و سایر کشورهای اروپایی تا سقف 60 میلیون متر مکعب در روز افزایش می یابد، تصریح کرد: از این رو زمانی ساخت خط لوله نهم سراسری اجرایی می شود که قراردادهای جدید گازی با کشورهای اروپایی منعقد شود.

به گزارش مهر، یکی از مسیرهای ایران برای صادرات گاز به اروپا خط لوله ششم سراسری به طول تقریبی یکهزار و 300 کیلومتر بوده که تاکنون ساخت قطعه اول و دوم این خط لوله گاز از عسلویه تا اهواز به طول 611 کیلومتربه پایان رسیده است.

در حال حاضر مراحل تکمیل خط لوله 56 اینج ششم سراسری در قطعه سوم و چهارم در حال انجام بوده که این خط لوله از ظرفیت انتقال روزانه 100 میلیون مترمکعب گاز تا مرز بازرگان را برخوردار است.

اخیرا قراردادی به ارزش تقریبی یک میلیارد یورو بین شرکت ملی گاز ایران و سام پترول ترکیه برای تامین منابع مالی ساخت قطعه پایانی خط لوله ششم سراسری به طول 620 کیلومتر از دهکلان کردستان تا مرز بازرگان امضا شده است.

اما خط لوله نهم سراسری هم یکی دیگر از خطوط صادراتی گاز به ترکیه و سایر خریداران اروپایی گاز ایران بوده که اخیرا کنسرسیومی متشکل از بخش خصوصی، ساینوپک چین و یک شرکت روسی پیشنهادی برای تامین مالی و اجرای این پروژه به به روش b.o.o به شرکت ملی گاز ارائه کرده است.

خرداد ماه امسال هم نمایندگان ویژه رئیس جمهور ساخت خط لوله یکهزار و 850 کیلومتری نهم سراسری برای صدور مستقیم گاز ایران با سرمایه گذاری بیش از یک میلیارد و 325 میلیون یورویی را تصویب کرده بودند.

بر اساس برنامه تعیین شده باید این خط لوله به منظور صدور مستقیم گاز تولیدی فازهای میدان مشترک پارس جنوبی به ترکیه و سپس اروپا در چهار قطعه باید در مدت سه سال در مدار بهره برداری قرار بگیرد.

ظرفیت انتقال گاز طبیعی خط لوله نهم سراسری حدود 110 میلیون متر مکعب در روز بوده که قرار است در 4 قطعه اهواز- عسلویه به طول 605 کیلومتر، اهواز- کرمانشاه به طول 461 کیلومتر، کرمانشاه - میاندوآب به طول 348 کیلومتر و میاندوآب - مرز بازرگان به طول 436 کیلومتر ساخته شود.