گروهي از دانشمندان انگليسي يک موش صحرايي روباتيک ابداعي را توسعه داده اند که مي تواند از طريق سبيل خود اجسام پيرامون را شناسايي کند.

محققان "روباتيکس لب بريستول" و دانشگاه شفيلد موش صحرايي روباتيکي به نام SCRATCHbot را توسعه دادند که با الهام از عملکرد موش صحرايي واقعي و برخورداري از يک هوش مصنوعي پيشرفته مي تواند اشياي اطراف خود را کشف کند.

اين محققان در ساخت اين روبات، فناوريهاي لمسي مصنوعي نوآورانه اي را طراحي کردند که مي تواند به درک اينکه مغز چگونه حرکات سيستمهاي حسي را کنترل مي کند مفيد باشد.

اين فناوري جديد موجب مي شود که اين حيوان روباتيک سبيل هاي خود را در تمام مسيرها حرکت دهد و با استفاده از ريتم دقيق حرکات، جنس، بافت و موقعيت جسم را تصويرسازي کند و تصميمات سريعي را درباره آن اتخاذ کرده و سپس از اين اطلاعات براي ساخت نقشه هاي محيط پيرامون خود استفاده کند.

تاکنون تمام روباتهايي که براي شناسايي اجسام ساخته مي شدند برپايه قدرت بينايي استوار شده بودند اما اکنون اين فناوري جديد مي تواند روباتهايي را توسعه دهد که با استفاده از قدرت لمس اشياء و يک هوش مصنوعي پيشرفته اجسام را شناسايي مي کنند.

براساس گزارش گاردين، اين فناوري روبات را قادر مي سازد که در فضاهاي تاريک و يا پوشيده از مه که قدرت بينايي در آنها عمل نمي کند نيز به فعاليت خود ادامه دهد.



جام جم آنلاین