خورش خلال بادام
1

مواد لازم برای 6نفر:
گوشت گوساله (ترجیحاً مغز ران ) : نیم کیلو
خلال بادام تازه : 200گرم
لیموعمانی : 6عدد
پیاز : 3 عدد درشت
زرشک سیاه ریز: یکی دو قاشق غذاخوری (نکته : یه وقت زرشک سیاه درشت نریزید که تلخ می شه. زرشک سیاه درشت مخصوص «آب زرشکه» نه خورش )
رب گوجه فرنگی : دو قاشق غذاخوری
دارچین : یک قاشق مرباخوری
زعفران آب کرده : مقداری

طرز تهیه :
گوشت را باید ریز خرد کنیم. تقریباً یک سانتیمتر در یک سانتیمتر (احتیاج به خط کش نیست. چشمی هم می شود اندازه گرفت !) تمام سختی پخت این خورش، ریز کردن گوشت آن است. خلال را باید از شب قبل در آب خیس کرد. در ابتدا باید پیازها را ریز خرد کنیم. می توان از گوشکوب برقی یا خردکن های دستی ( که حدود 4 هزار تومان است و خیلی هم در منزل کاربرد دارد) استفاده نمود. پیازداغ این غذا باید زیاد باشد و چه بهتر که ریز باشد و زیر دندان نرود. و پیاز نیز نباید زیاد سرخ شود.
بعد از پیاز، زردچوبه و گوشت را اضافه می کنیم و تفت می دهیم. خلال را هم می ریزیم. من لیمو را هم اینجا اضافه می کنم. اما برخی معتقدند که لیمو اجازه نمی دهد خلال خوب پخته شود (عجب !) و آن را جدا می پزند و یکی دو ساعت آخر آن را اضافه می کنند. شما هر طور که دوست داشتید عمل کنید. اینها را می گذاریم تا حسابی بپزد. بهتر است شعله خیلی زیاد نباشد تا حسابی روغن بیندازد. بعد از یکی دو ساعت رب را در مقداری روغن سرخ می کنیم، رنگش که کمی تیره شد، آن را درون خورش می ریزیم و می گذاریم جابیفتد. دارچین را هم اضافه می کنیم. نیم ساعت به پایان، زعفران آب کرده را می ریزیم و چند دقیقه مانده به خاموش کردن خورش، زرشک پاک کرده را در روغن گرم شده می ریزیم ( حدود سی ثانیه ) و به خورش اضافه می کنیم. اگر زرشک سیاه ریز در دسترس نبود، از زرشک قرمز استفاده می کنیم ولی دیگر سرخش نمی کنیم بلکه به عنوان تزئین روی بشقابهای خورش می ریزیم

21

نکته 1: این غذا، غذای ملی ـ قومی (!) شهر کرمانشاه است. معمولاً آن را در عزا و عروسی میل می نمایند.
نکته 2: اما اگر کسی به شخصی بگوید : « انشاءالله خلالت را بخورم» ، یعنی انشاءالله بمیری و من خورش خلال شب هفتت را بخورم ! (البته دور از جون شما کاربران