تالاب هشیلان - کرمانشاه این تالاب در مسیر جاده کرمانشاه روانسر در 26 کیلومتری شمال غربی کرمانشاه و در دهستان الهیارخانی قرار دارد .
تالاب هشیلان به صورت ناودیسی است به مساحت تقریبی 450 هکتار که در گستره دشتی و اراضی پست دامنه کوه های خورین و ویس قرار دارد . آب تالاب در بالا دست به صورت سراب و چشمه های جوشان می باشد و در پهنه تالاب به صورت کانال*های بزرگ و کوچک پخش شده است . پوشش گیاهی سطح تالاب علفی است که به صورت گیاهان آبزی در داخل آب رشد کرده است . در این تالاب حدود 110 جزیره کوچک و بزرگ با مساحت تقریبی از 100 متر مربع تا حدود یک هکتار شکل گرفته است . در داخل و حاشیه تالاب جانورانی زندگی می کنند . بطوریکه بر اساس بررسی های به عمل آمده هرساله با شروع باران های پاییز و سرد شدن هوا پرندگان زیادی از آسیای مرکزی به این زیست بوم می آیند و زمستان را در این تالاب می گذراندند این تالاب مأمن و مأوای مناسبی برای زمستان گذرانی تعداد زیادی از پرندگان مهاجر آبزی و کنار آبزی به شمار می رود . هر ساله گروه*های پرندگان مذکور توجه شکارچیان و علاقمندان به طبیعت را به خود معطوف می*دارد .
سراب نیلوفر - کرمانشاه این سراب در 14 کیلومتری شمال غربی شهر کرمانشاه در ابتدای منطقه سنجابی و در دامنه کوه کماجار واقع شده است .
این سراب به صورت استخر وسیعی است که مملو از گل های نیلوفر است که غنچه ها و برگ های آن سر از آب برآورده و سطح وسیعی از سراب را می پوشاند . این سراب ظزفیت بهره دهی آب فراوان دارد و برای پرورش ماهی نیز مناسب است . در سال های اخیر جهت رفاه بازدیدکنندگان در اطراف این سراب تأسیسات و پارکی احداث شده است
غار قوری قلعه - کرمانشاه بزرگ ترین و شگفت انگیزترین غار آبی آسیا را در استان کرمانشاه می توانید ببینید
قوری قلعه» با 65 میلیون سال قدمت یکی از اعجاب انگیزترین غارهای جهان است.
کرمانشاه را که 87 کیلومتر به سمت پاوه پیش بروی به غار قوری قله می رسی. این غار شگفت انگیز چندین تالار دارد که تو را از چند مسیر به اعماق زمین هدایت می کند. به قوری قلعه که پا می گذاری، دلهره ای دلپذیر قلبت را به تپش وا می دارد. قوری قلعه دیوان شعری پر از استعاره های سنگی در دل طبیعت است.
تالار مریم، تالار کوهان شتر، مسیر برزخ، تالار بلور و تالار عروس هر یک چون قصیده ای مصور با تو سخن می گویند و رازهایی از تاریخ چندین میلیون ساله زمین را با تو در میان می گذارند.
در طول مسیر قندیل هایی با اشکال متفاوت را نامگذاری کرده اند. قندیل هایی با ساختی اعجاب انگیز و ریزه کاری هایی قابل توجه که از ویژگی های منحصر به فرد غار است.
غار نوردان عمق قوری قلعه را سه هزار و 140 متر اعلام کرده اند.
علاوه بر اهمیت اکوتوریستی منطقه، آثاری نیز در این غار کشف شده که این آثار شامل تعدادی ظرف و سکه های حکاکی شده است. این آثار نشان از اقامت و یا تردد انسان در زمان های دور به این غار است.
غار قوری قلعه به عنوان یکی از هفت اثر طبیعی ملی ایران به ثبت رسیده است
مسجد عمادالدوله - کرمانشاه این مسجد یکی از با شکوه ترین مساجد قاجاریه شهر کرمانشاه است و در سال 1285 ه. ق توسط «امام قلی میرزا عمادالدوله» والی غرب در بازار زرگرها ساخته شد.
این مسجد دارای صحن مرکزی است و در پیرامون آن، حجره هایی برای سکونت طلاب علوم دینی ساخته شده است. بازار و کاروانسرای عمادالدوله با صدها مغازه و حجره وقف بر مصارف این مسجد است. پس از ساخت این مسجد، بانی آن یکی از درهای حرم حضرت علی(ع) را به کرمانشاه آورد و در این مسجد نصب نمود و به جای آن در نقره ای دیگری را وقف آستانه علوی نمود. این درگاه امروزه در مدخل مسجد و بازار زرگرها قرار دارد و به در «قاپی شاه نجف» مشهور است این درگاه چوبی به دوره صفویه تعلق دارد.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)